16 Δεκ 2020

Πως μας κλέβουν οι Γερμανοί : Μια εκλαϊκευμένη έρευνα με ενδεικτικές μεθοδεύσεις σε βάρος της Ελλάδας



Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα 12/12/2020 κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα

Αμέσως μετά την υιοθέτηση του ευρώ το 2002, το πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών της Γερμανίας διευρύνεται αλματωδώς σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ευρώ είναι ένα “κουστούμι” που ταιριάζει και εξυπηρετεί τη γερμανική οικονομία. Η υψηλή συναλλαγματική του ισοτιμία μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας στον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα όπου έχουμε ισχυρή παρουσία. Αντίθετα, το ακριβό ευρώ ευνοεί κυρίως την Γερμανία,  η οποία παράγει ολιγοπωλιακά τεχνολογικά προϊόντα έντασης κεφαλαίου, των οποίων η παραγωγή στηρίζεται σε αρχική έρευνα που επιδοτείται από το κράτος, Ινστιτούτα ερευνών, Πανεπιστήμια και τράπεζες. Το κόστος μαζικής παραγωγής τους μετά την αρχική ερευνητική φάση, είναι ιδιαίτερα χαμηλό και επιτρέπει μεγάλα περιθώρια κέρδους, καθώς και πολιτικές «ντάμπιγκ», δηλ. την επιβολή τιμολογιακής πολιτικής που εξοντώνει τους ανταγωνιστές.

Συνταγές της κλοπής

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν συνεχώς διάφορες «συνταγές» για να γίνουν αυτοί πλουσιότεροι και εμείς φτωχότεροι. Μας εξάγουν πανάκριβα οπλικά συστήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά, ιατρικά, φαρμακευτικά και κάθε είδους τεχνολογικά  προϊόντα, τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι εγχώριες βιομηχανίες. Η Seamens αλωνίζει στη χώρα μας και όταν συλλαμβάνεται να παρανομεί, οι υπόλογοι εκπρόσωποί της όπως ο «κύριος» Χριστοφοράκος, βρίσκουν άσυλο στην Γερμανία. Η πάλαι ποτέ ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, βρίσκεται στο στόχαστρο και δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές τύπου Novartis και όχι μόνο. Οι ελληνικές χαλυβουργίες βαρύνονται με σχεδόν διπλάσιο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους) από αυτό των ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη. 

Το Βερολίνο προωθεί το κλείσιμο των πολεμικών μας βιομηχανιών, υποχρεώνοντάς μας να δαπανούμε τεράστια ποσά για την εισαγωγή  αμυντικού εξοπλισμού. Με δάχτυλο Βερολίνου, η Κομισιόν πρόσφατα ζήτησε εγγράφως από την ελληνική κυβέρνηση να της υποβάλλει στοιχεία για τα εξοπλιστικά της προγράμματα, απειλώντας με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και ενώ μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, απαιτεί από την Ελλάδα να αποσύρει δικαστικές απαιτήσεις 1,5 δις ευρώ για να μας παραδώσει τις αναγκαίες τορπίλες για τα υποβρύχια που κατασκευάστηκαν με γερμανική τεχνολογία. Τα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 200 δις ευρώ έχουν στοιχίσει οι εισαγωγές πολεμικού υλικού της Ελλάδας από τη δύση και ειδικότερα από τη Γερμανία, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δημιουργήθηκε μέσα στην περίοδο της ευρωζώνης.

Επιλεκτική εφαρμογή οδηγιών της ΕΕ

Το δίχτυ των κανονισμών και οδηγιών της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» πιάνει μόνο τα μικρά ψάρια όπως η Ελλάδα. Οι Βρυξέλλες με εντολή του Βερολίνου, επέβαλλαν το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των μεγαλύτερων της Μεσογείου και ίσως και της Ευρώπης, για  παράβαση οδηγιών της ΕΕ που απαγορεύουν τις κρατικές ενισχύσεις. Πολύ βολικό για να καταστρέψουν την ιστορική ναυπηγική παράδοση της χώρας με την μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία στον κόσμο και να της πουλάνε τα δικά τους πολεμικά και εμπορικά πλοία. Οι ίδιες οδηγίες καταπατούνται από τους Γερμανούς που πριμοδοτούν τα δικά τους ναυπηγεία και επιχειρήσεις με την αξιοποίηση δημόσιων ερευνών, αναπτυξιακών επιδοτήσεων ευνοϊκών τραπεζικών δανειοδοτήσεων και φόρων. Στην Βαυαρία που δεν έχει θάλασσα ( ! ) κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος στόλος ιστιοπλοϊκών σκαφών της Ευρώπης με σκανδαλώδη τραπεζική χρηματοδότηση. Τα βαυαρικά σκάφη εξάγονται στην Ελλάδα, όπου έχουν εξοντωθεί μεθοδικά οι ανταγωνιστικές ελληνικές ναυπηγικές μονάδες.

Προσχήματα και ιδεολογήματα

Με πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση που αποτελεί πολιτική επιλογή της ΕΕ, η κρατική    ( ! )  γερμανική Fraport εξαγόρασε ελληνικά αεροδρόμια με ευνοϊκή χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες, δηλ. από καταθέσεις Ελλήνων πολιτών. Με το ιδεολόγημα της προστασίας του περιβάλλοντος, η ΕΕ μας υποχρεώνει να κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία μας μέσα στο 2021, όταν η Γερμανία και η Πολωνία που επιβαρύνουν υπερπολλαπλάσια το περιβάλλον, προγραμματίζουν να κάνουν το ίδιο, αν το κάνουν, μετά από 10-20 χρόνια. Για να καλύψουμε το επερχόμενο τεράστιο ενεργειακό μας έλλειμμα, θα υποχρεωθούμε να εισάγουμε γερμανικές ανεμογεννήτριες και συστήματα ηλιακής ενέργειας με τεράστια κόστη, αμφίβολη αποτελεσματικότητα, δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας και γιγάντωση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη. 

Πρόσφατα, το Βερολίνο επέβαλλε στις Βρυξέλλες να εκδώσει οδηγία για την επιβολή βαρύτατης φορολογίας και αντικινήτρων στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων. Έτσι θα προωθηθεί η αγορά νέων αυτοκινήτων που θα εισαχθούν κυρίως από τη χώρα δυνάστη της Ευρώπης, σε βάρος του  εμπορικού μας ελλείματος και των πολλών χιλιάδων απασχολούμενων σε συνεργεία αυτοκινήτων. Παράλληλα, το ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών πλήττεται από  την απαγόρευση εξαγωγής ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, λόγω του  εμπάργκο που της έχει επιβάλλει η ΕΕ. 

Οι τράπεζες, οι στρατηγικές μας βιομηχανίες, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, τα αεροδρόμια, τα ναυπηγεία, τα λιμάνια κλπ. με εξαίρεση το λιμάνι του Πειραιά (όπου δεν πρόφτασαν την εξαγορά του από τους Κινέζους),επιτρέπεται να εξαγοραστούν μόνο από δυτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Την ώρα που οι ελληνικές επιχειρήσεις βαρύνονται με υψηλούς φόρους, τεράστιο ΦΠΑ και αποκόπτονται από τραπεζική χρηματοδότηση, οι γερμανικές έχουν φορολογικές και τραπεζικές διευκολύνσεις ή βρίσκουν φορολογικό καταφύγιο στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και αλλού όπου πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους.

Καταστρέφουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία

Οι Γερμανοί πουλάνε λάδι δεύτερης ποιότητας που αγοράζουν από διάφορες χώρες και όπως έχει καταγγελθεί το βαφτίζουν ελληνικό ! Προωθούν το κλείσιμο των μικρών ελληνικών ελαιουργείων, ώστε η παραγωγή λαδιού να περάσει στον έλεγχο των πολυεθνικών. Οι Βρυξέλλες φορτώνουν με δυσβάσταχτο φόρο το τσίπουρο και την τσικουδιά, ώστε να ευνοήσουν τις πολυεθνικές ποτοποιίες. Η ΕΕ επιβάλλει πλαφόν στην γαλακτοκομία, κτηνοτροφία, αμπελουργία της χώρας μας για να μην ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα προϊόντα των βορείων χωρών. Τα αμπέλια μας ξεριζώνονται γιατί έτσι απαιτεί η ΕΕ. Η Γερμανία επιτρέπει στην Κίνα να μας εξάγει ακόμα και κρεμμύδια που είναι φτηνά στη δική μας αγορά λόγω της χαμηλής ισοτιμίας του γουάν έναντι του ευρώ. 

Αλλά η ίδια έχει στήσει δικές της βιομηχανίες παραγωγής αυτοκινήτων στον γίγαντα της ανατολής όπου εκμεταλλεύεται την εκεί τεράστια εγχώρια αγορά και ειξάγει αυτοκίνητα στην Ευρώπη και αλλού με τεράστια κέρδη. Γερμανικές βιομηχανίες λευκών συσκευών έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία, η οποία τις παράγει με χαμηλό κόστος λόγω της χαμηλής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ. Για τον ίδιο λόγο, δηλ. την υψηλή σχετικά συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, τα ελληνικά ξενοδοχεία, δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από Τουρκία, Βουλγαρία, Αίγυπτο κλπ.

Κλοπή τραπεζών και δημόσιας περιουσίας

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υφαρπαγεί έναντι πινακίου φακής από ξένους «τραπεζικούς Γύπες» και έχουν υποχρεωθεί να πουλήσουν όλες τις θυγατρικές τους εταιρίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, έναντι ευτελών τιμημάτων με διαδικασίες εξπρές. ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φυσικό αέριο, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, τουριστικά ακίνητα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, σχολεία, γήπεδα, γεωτεμάχεια, δημόσια κτίρια και οικόπεδα, εκκλησίες, πλατείες ακόμα και…νεκροταφεία, ότι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο χωρίς εξαίρεση, περνά  στο Υπερταμείο. 

Στο τελευταίο που ελέγχεται στην ουσία από τους Γερμανούς,  μεταβιβάζεται έναντι «πινακίου φακής το σύνολο των παγίων του δημοσίου που σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το 2020 έχει εκτιμηθεί σε 300 δις. Όπως καταγγέλθηκε στην Βουλή, η μέση λογιστική αξία 123 ακινήτων που μεταβιβάστηκαν τελευταία στο Υπερταμείο είναι μόλις 322 ευρώ με συνολική αξία 36.659 ευρώ, γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη κλοπή. Γενικότερα, ολόκληρη η δημόσια περιουσία και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής, ξεπουλιέται από fund-Γύπες στο 10-30% της αξίας τους. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια και το βιός τους, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ύστερα από την βίαιη εισοδηματικής τους κατάρρευση.

Χάνουμε τα καλύτερα παιδιά μας

Στην εποχή του “ευρωπαράδεισου”, τα καλύτερα ελληνόπουλα δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας θέσης στον ήλιο.  Έχουν ήδη μεταναστεύσει πάνω από 600.000 άτομα και η μεγάλη φυγή συνεχίζεται. Κάθε ένας από τους  σπουδαγμένους  νέους Έλληνες που μεταναστεύει στο εξωτερικό, έχει στοιχίσει στο Ελληνικό δημόσιο και τις οικογένειές τους τουλάχιστον 200.000 ευρώ μέχρι να γίνει γιατρός, μηχανικός,δικηγόρος, οικονομολόγος, γεωπόνος κλπ. Αυτός ο τεράστιος πλούτος σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ειδίκευσης, παραχωρείται δωρεάν στους “Εταίρους” μας. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μετακομίζουν σε άλλες χώρες εξ’ αιτίας της βαριάς φορολογίας, με τελικό χαμένο το ελληνικό δημόσιο. Οι Κοινοτικές επιδοτήσεις λιμνάζουν όχι μόνο από την υπαρκτή δική μας ανικανότητα αλλά και μέσα από σκόπιμες ή μη αγκυλώσεις της τεράστιας όσο και πολυέξοδης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. 

Θησαυρίζουν σε βάρος μας

Την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έχουν φτάσει σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι γερμανικές τράπεζες δανείζουν τις δικές τους με χαμηλό και προνομιακό επιτόκιο. Θησαυρίζουν αφού εκεί συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, με ουδέτερα ή ακόμα και αρνητικά επιτόκια. Ο αρνητικός πληθωρισμός σε επίπεδα της τάξης του 2% στην Ελλάδα, διογκώνει τα χρέη μας και παγώνει την οικονομική δραστηριότητα την οποία επιπλέον αποτελειώνει η πανδημία. Την ίδια ώρα το Βερολίνο επιμένει στην περιοριστική  οικονομική πολιτική που επιδεινώνει την ύφεση, ενώ δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να προσφύγει σε δανεισμό από χώρες έξω από το δυτικό τόξο. 

Η Γερμανία ήταν από τους μεγάλους ωφελημένους των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που όχι τυχαία εδρεύει στην Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην οποία δεν επιτράπηκε η συμμετοχή στα μέτρα αυτά, ενώ η ΕΚΤ παρακράτησε τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα ως “ομηρία” για χρέη. Σύμφωνα με τη «Handelsblatt», που επικαλείται στοιχεία  της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), από το 2008, η Γερμανία εξοικονόμησε χάρη στα χαμηλά επιτόκια δανεισμού περίπου 368 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 10% του γερμανικού ΑΕΠ. Στη Γερμανία που θεωρείται ασφαλής οικονομικός προορισμός, διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες χρυσού. Σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο σε ελληνικά εμπορικά κέντρα, υπάρχει και ένα ανταλλακτήριο χρυσού, ένας μικρός ή μεγάλος “Ριχάρδος”, ο οποίος συγκεντρώνει τον χρυσό και τα τιμαλφή των Ελλήνων πολιτών και τα διοχετεύει στη Γερμανία εντελώς ανεξέλεγκτα.

Στο πλευρό του Σουλτάνου

Η Γερμανία ήταν και είναι διαχρονικά ο προστάτης και προαγωγός της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό των νεοθωμανικών ονειρώξεων του Σουλτάνου. Σε αντίθεση με τις καταστατικές διατάξεις της ΕΕ, φρενάρει κάθε δράση απέναντι στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας ενάντια στην Ελλάδα και στην Κύπρο και συνεχίζει να πουλά επιθετικά όπλα στον ανατολικό τρομοκράτη. Και ενώ η ταλαίπωρη χώρα μας καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί απλώς δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν να πληρώσουν, γιατί έτσι θέλουν. Απαιτούν από την Ελλάδα να καταβάλλει στο ακέραιο τα χρέη της, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δημιουργήθηκε μέσα στη γερμανική ευρωζώνη. 

Το 1953, η Ελλάδα προσυπέγραψε το κούρεμα περίπου του 70% των αιματοβαμμένων γερμανικών χρεών και την αποπληρωμή του υπολοίπου με αναπτυξιακή ρήτρα. Με αυτά και με αυτά, θυμάται κανείς τον Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”.


Περιοδικό Επίκαιρα 12/12/2020 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου