Google+ Followers

4 Σεπ 2013

Ανατροπή του Μνημονίου με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Το  κείμενο που παρατίθεται εδώ στην ελληνική και γερμανική γλώσσα, προέρχεται απο ομιλία που δόθηκε στη Στουγκάρδη της Γερμανίας σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD), του οποίου ο Θ.Κ. ήταν καλεσμένος
H  ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2002, έγινε με σκοπό να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ουδέποτε βιώσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή τα τελευταία εκατό χρόνια με τη δραχμή. Ναι, μέρος του αδιεξόδου οφείλεται και στη φαυλότητα του πολιτικού  συστήματος των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων. Αλλά σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, σε αντίθεση με όσες δεν έχουν ενταχθεί στην ευρωζώνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. H ευρωζώνη καταρρέει και ο ιός της μόλυνσης δε  θα αργήσει να φτάσει στη Γερμανία της κας Μέρκελ. 
Την ίδια ώρα οι περισσότερες χώρες διεθνώς συνέρχονται από την κρίση του 2008. Η Αργεντινή,  ύστερα από την αποσύνδεσή της από το σκληρό Αμερικάνικο δολάριο, με  κούρεμα των χρεών της σε επίπεδα του 70 % και υποτίμηση του νομίσματός της, σήμερα αναπτύσσεται πολύ ικανοποιητικά.
Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία δεν έχει προηγούμενο. Σε πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν χάσει περίπου το μισό τους εισόδημα. Πολλοί συντηρούνται με συσσίτια ή ψάχνοντας φαγητό από σκουπίδια. Κάθε μέρα αυτοκτονούν 3-4 συμπολίτες μας. Εξακόσιες χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία  των νέων ξεπερνά το 60 %. Τα καλύτερα παιδιά μας δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό. Γίνονται οι Garstabaiters  του 21ου αιώνα.
Η ανελέητη λιτότητα της Τρόικα, οδηγεί ολοένα σε μεγαλύτερη φτώχεια που φέρνει περισσότερη φτώχεια. Η απέραντη δυστυχία, στήνει χορό και η οι κυβερνώντες λένε ότι όλα πάνε καλά,  ομιλούν για success story !  Η ελπίδα για ανάσταση έχει αποδράσει. Η χώρα πεθαίνει. Σε 40-50 χρόνια από σήμερα δε θα υπάρχει η Ελλάδα. Η γενέτειρα της Ευρώπης, η αγαπημένη του Schiller, εξαϋλώνεται από το ίδιο της το παιδί : την Ευρώπη και το δημιούργημά της την Ευρωζώνη.
Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος, μας καθιστά υποχείριους στους πιστωτές, ευάλωτους στο διεθνή ανταγωνισμό και στους διεθνείς κερδοσκόπους. Όπως έχει πει  ο παλαιός μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ   « δώστε μου εμένα τη δυνατότητα έκδοσης και διαχείρισης του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους ! ».
Αντί να εκδώσουμε δικό μας χρήμα - με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις άλλες κρατικές υποχρεώσεις, απλώνουμε το χέρι ως επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε  παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται από τα επιτόκια συνεχώς. Από τα 207 δις των δανείων της Τρόικα, μόλις το 1δις αξιοποιήθηκε απο την κυβέρνηση για ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Παρ’ όλα τα δάνεια και το μερικό κούρεμα των δανεικών, το χρέος συνεχώς αυξάνειΜεταξύ 2012 και 2013 ( Α΄τρίμηνο ),το χρέος αυξήθηκε κατά 25 δις ευρώ. Και σε ποσοστά, από 136,5% του ΑΕΠ  σε 160,5%.
Το σκληρό ευρώ είναι πολύ ακριβό για  τα κύρια προϊόντα μας, τον τουρισμό και τη γεωργική παραγωγή, δραστηριότητες έντασης εργασίας. Το δωμάτιο ενός ελληνικού ξενοδοχείου στοιχίζει διπλάσια απ’ ότι γειτονικών χωρών με μαλακά, υποτιμημένα νομίσματα.
Η λιτότητα και το σκληρό ευρώ αποδυναμώνουν όλες τις GIPSΙ : Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και τη μαρτυρική Κύπρο. Και κατ’ επέκταση, ολόκληρη την ευρωζώνη. Η Γερμανία  στο μέλλον θα  πληγεί και αυτή από το υπερτιμημένο ευρώ, αλλά και από το γεγονός ότι, είναι μια χώρα παραγωγής και όχι χρηματιστηριακής ή τυχοδιωκτικής συσσώρευσης κεφαλαίων. Αν το τελευταίο αποτελεί ένα σχεδιασμό των Μέρκελ και Σόϊμπλε για το μέλλον της μεγάλης Γερμανίας, της ατμομηχανής της Ευρώπης, πρόκειται για εγκληματικό λάθος.
Ο συνδυασμός αυστηρής λιτότητας με ένα σκληρό νόμισμα δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ και πουθενά. Μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής του, είναι φανερές οι τραγικές του συνέπειες. Είναι ο δήμιος της πραγματικής οικονομίας και ο εραστής του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των πονηρών golden boys.
Η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα κεντρικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, έχουν εξαπολύσει μια υστερική τρομοκρατία ενάντια στην ορατή πλέον πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Εκτοξεύουν φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι... χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές ! Ότι δε θα έχουμε να φάμε ! Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα ! Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα. Η  ελληνική παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις εσωτερικές μας ανάγκες, για τις οποίες δεν είχαμε πρόβλημα πριν την ένταξή μας  στον «.ευρωπαράδεισο».
Πριν την ένταξή μας στην ευρωζώνη, δεν είχαμε πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, όπως δεν έχει σήμερα η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, που τα αγοράζουν με το δικό τους νόμισμα και κοστίζουν φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα.
Όλα τα φοβικά επιχειρήματα του κατεστημένου έχουν απαντηθεί με σοβαρά επιχειρήματα. (βλ. και βιβλίο του Θ. Κατσανέβα «Η απομυθοποίηση του ευρώ» και www.dracmi5.gr, ).
Εκτός από την κυβέρνηση, ελεγκτέα είναι και η αντιπολίτευση και όσοι εκφράζουν  την οργίλη αντίθεσή τους  στο Μνημόνιο, αλλά θεωρούν ταμπού  το ευρώ. Μοιάζουν με το δανειστή που καταγγέλλει τους δανειστές, αλλά παρακαλά να του το δώσουν !  Το Μνημόνιο και το ευρώ είναι αυτοκόλλητοι  Σιαμαίοι αδελφοί, μια αδιαίρετη οντότητα. Φυσικά, είναι αστείες οι υποθέσεις ότι με μια ποιο σκληρή διαπραγματευτική στάση, οι Μέρκελ και Σόιμπλε θα υποστείλουν τη σημαία της άτεγκτης Μνημονικής λιτότητας.
Υπεύθυνη πολιτική πρόταση από το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ 5 *
Σήμερα, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή,με περίοδο χάριτος, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους. Με ικανή και έντιμη διακυβέρνηση, νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα προτείνεται από τους περισσότερους διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγους που έχουν ασχοληθεί με την ελληνική τραγωδία. Την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα προκρίνει πλέον σήμερα και σχεδόν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, παρ’ όλη την αντίθετη  τρομοκρατία που ασκείται. 
Το κόμμα  ΔΡΑΧΜΗ Πέντε Αστέρων, ύστερα από βαθιά μελέτη του προβλήματος, παρουσίασε συγκεκριμένο εφαρμόσιμο πολιτικό πρόγραμμα, που στηρίζεται σε πέντε κεντρικά σημεία : 1) ανατροπή του μνημονίου, 2)επιστροφή στη δραχμή, 3)αυτοδύναμη ανάπτυξη με νοικοκύρεμα του κράτους, 4)εθνική αξιοπρέπεια, 5)κοινωνική δικαιοσύνη. ( αναλυτικά βλ. www.drachmi5.gr)
Ζητάμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ευρωζώνη. Επιδιώκουμε συνεργασία με άλλα κόμματα με παρόμοιες θέσεις σε όλη την Ευρώπη και ελπίζουμε ότι το AfD θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.  Μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής των πρώτων 1-2  χρόνων, με  σχέδιο και συνετή διαχείριση, θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Ας εκλάβουμε το Μνημόνιο ως ένα χρήσιμο μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος. Μπορούμε μπροστά στην άβυσσο να δούμε το γεφύρι. Και να αναστήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Ο δρόμος αυτός για την Ευρώπη της προκοπής, της παραγωγής, της εργασίας και όχι των αγορών, της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, ξεκινά από εδώ. Στις Γερμανικές εκλογές όλοι οι Έλληνες πατριώτες, πρέπει να ψηφίσουν το AfD. Γιατί έτσι ψηφίζουν για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη Γερμανία, για μια ειρηνική και ευημερούσα Ευρώπη. Οφείλουν να δώσουν αγώνα για να πείσουν τους δικούς τους, τους φίλους τους γνωστούς τους ότι δεν υπάρχει άλλη τίμια πρόταση απ’ αυτήν που προτείνει το AfD.  Που στις  22 Σεπτεμβρίου πρέπει και θα είναι στη Bundestag.


Theodoros Katsanevas

Sturz des Memorandumszu nationalen Währungen zurückkehren

Der Beitritt Griechenlands in die Eurozone im Jahre 2002 war mit dem Ziel verbunden, um die griechische Wirtschaft zu festigen und den Lebensstandard der Bürger zu verbessern. Es ist genau das Gegenteil passiert. Nie erlebte man solch eine Tragödie wie diese, in den letzten hundert Jahren mit der DrachmeJa, ein Teil des Stillstandes fällt unter die Lasterhaftigkeit des politischen Systems der letzten fünfzehn Jahre. Aber alle südeuropäischen Länder sind im wirtschaftlichenZusammenbruchim Gegensatz zu denen, die nicht der Eurozoneoder der Europäischen Union, beigetreten sind. Die Eurozone bricht zusammen und es wird nicht lange dauern bis sich der Virus auch nach Deutschland und zu Frau Merkel verbreitet.

Gleichzeitig erholen sich die meisten Länder in der Welt von der Krise im Jahre 2008.
Argentinien, nach der Trennung vom harten US-Dollardurch einen Schuldenschnitt auf einem Niveau von 70% und der Abwertung ihrer Währung, ist die Entwicklung derzeit sehr zufriedenstellend.

Die aktuelle griechische Tragödie ist ein Präzedenzfall. In fünf Jahren haben die Griechen über die Hälfte ihres Einkommens verloren. Viele Bürger ernähren sich mit kleinen Portionen oder suchen ihre Nahrung im Müll. Jeden Tag begehen 3 bis 4 griechische Bürger Selbstmord. Sechshunderttausend Kinder leben unterhalb der Armutsgrenze. Die Jugendarbeitslosigkeit liegt bei mehr als 60%. Unsere gut ausgebildeten Jungen flüchten massenhaft ins Ausland und werden zu den Gastarbeitern des 21. Jahrhunderts.

Die rücksichtslose Strenge der Troika, führt zunehmend zu mehr Armut und bringt noch mehr Armut. Das endlose Elend kreist umher und die Herrschenden sagen, alles ist gut, sie sprechen sogar von einer „Erfolgsgeschichte“Die Hoffnung der Auferstehung ist entwichenDas Land liegt im Sterben. In 40 bis 50 Jahren wird das heutige Griechenland nicht mehr existieren. Der Geburtsort EuropasSchiller´s geliebten, wird durch ihr eigenes Kind vernichtet: die Europäische Union und der Eurozone.

Das Fehlen einer nationalen Währungmacht uns zu unterwürfigen der Gläubiger und anfällig für den internationalen Wettbewerb und für internationale Spekulanten.
Wie schon einmal der großbankier Rothschild sagte: „Gebt mir die Kraft zur Ausgabe und Verwaltung der Währung und laß die andere Gesetze machen!“

Anstatt eine eigene Währung auszugeben, klug und sparsam, versteht sich, um Gehälter, Renten und anderen staatlichen Verpflichtungen zu bezahlenstrecken wir die Hand aus wie Bettler gegenüber der schrecklichen Troika. Die meisten dieser Gelder werden bnötigt, um alte Kredite zu tilgen, die sich durch enorme Zinsen kontinuierlich steigern. Von den 207 Milliarden € Krediten der Troika, wird nur 1 Milliarde für die Bedürfnisse der Realwirtschaft genutzt. Trotz aller Kredite, Darlehen und den Schuldenschnitt steigt die Verschuldung unaufhaltsam.

Zwischen 2012 und 2013 (erstes Quartal), haben sich die Schulden um 25 Mrd € erhöht. Und das BIP von 136,5% auf 160,5%.

Der harte Euro ist zu teuer für unsere Produkte, den Tourismus und unsere Landwirtschaft. Ein griechisches Hotelzimmer kostet doppelt so viel, als das der Nachbarländer mit ihren weichen und unterbewerteten Währungen.

Die Sparpakete und der harte Euro schwächen alle südeuropäischen Staaten: Griechenland, Italien, Portugal, Spanien und das Martyrium in Zypern. Und durch die Erweiterung, die gesamte Eurozone. Deutschland wird in der Zukunft auch von dem überbewerteten Euro betroffen sein, allein durch die Tatsache, dass es ein Produktionsland ist und nicht auf Finanzmärkte und abenteuerlichen Kapitalakkumulation angewiesen istWenn das letztere, der Plan von Merkel und Schäuble für die Zukunft des großen Deutschland ist, der Dampflock der europäischen Wirtschaft, handelt es sich um einen kriminellen Fehler.

Die Kombination von Sparmaßnahmen mit einer harten Währung wurde niemals getestetNach fünf Jahren der Umsetzungist es nun offensichtlich, dass das tragische Konsequenzen mit sich gezogen hatDies ist der Henker der Realwirtschaft und der Liebhaber des Finanzkapitals und der hinterhältigen „goldenen boys“.

Die Regierung und die kontrollierten Medien in Griechenland, haben einen hysterischen Terror, gegen den möglichen Austritt Griechenlands aus dem Euro, entfesselt. Schießen munter Argumente des Typs dass ... wir brauchen zwei Jahre, um die Drachme drucken! Dass wir nichts zu essen haben werden! Dass wir keine Medikamente und kein Benzin mehr haben werden! Dass wir vom Import abhängig sind, da wir nichts produzieren! Die griechische Nahrungsmittel- und Medizinproduktionist mehr als ausreichend, um unsere internen Bedürfnisse zu erfüllen, mit dem wir kein Problem hatten, bevor es uns ins „Europaradies“ gezogen hat.

Vor dem Eintritt in die Euro-Zone hatten wir auch keinen Kraftstoffmangel, wie auch Länder wie Bulgarien, Rumänien, Serbien, mit einer eigener Währung und die Benzinpreise sind billiger als in Griechenland.

Alle angstverbreitenden Argumente, wurden mit ernsthaften Argumenten beantwortet.
(Siehe das Buch von Th. Katsanevas "Die Entlarvung des Euro" und der Partei www.drachmi5.gr).

Neben der Regierung, wird auch die Oppostion gelenkt und diejenigen, die mürrisch  ihren Ausdruck gegen das Memorandum bringen, ist der Euro ein Tabuthema.
Ähnelt dem Kreditgeber, der sich über den Kreditgeber beschwert, aber bittet trotzdem darumDas Memorandum und der Euro sind der Klebstoff siamesischer Zwillinge, eine unteilbare Einheit. Natürlich ist es lustig anzunehmen, dass, was eine schwierige Verhandlungsposition istdass Merkel und Schäuble die Flagge der rigorosen Sparpolitik senken.


Politischer Vorschlag der Partei Drachme 5 *

Heute ist die einzige überlebenswichtige Lösung, die Rückkehr zur Drachmemit einer tilgungsfreien Zeiteinem Schuldenschnitt und einer Umschuldung. Mit einer kompetenten und ehrlichen Regierungsführung, dem Aufräumen der öffentlichen Finanzenmit Wachstumsaussichten der Wirtschaft, in der Europäischen Union bleiben. Zur Rückkehr zu unserer Landeswährung, raten die bedeutendsten internationalen Ökonomen, die sich mit der griechischen Tragödie beschäftigt haben.
Zur Rückkehr zur nationalen Währungen begünstigt mittlerweile eine große Mehrheit des griechischen Volkestrotz des praktizierten Terrors dagegen.

Die Partei Drachme fünf Sternenach einer tiefen Untersuchung des Problems, präsentiert, spezifisch und praktikabel, ihr politisches Programm in fünf Punkten:

1)    
Umsturz des Memorandums
2)    
Rückkehr zur Drachme
3)    
ein robustes Wachstum und dem Aufräumen des jetzigen Zustands
4)    
die nationale Würde
5)    
soziale Gerechtigkeit

(Für mehr Details siehe www.drachmi5.gr)

Wir fordern eine Volksabstimmung über den Austritt aus der EurozoneWir suchen die Zusammenarbeit mit anderen Parteien mit ähnlichen Positionen in ganz Europa, und hoffen, dass die AfD die Willensspeerspitze eines solchen Aufwands wird.
Nach der anfänglichen Eingewöhnungsphase der ersten 1-2 Jahre und mit planung und umsichtiger Führung, sehen wir ein Licht am Ende des Tunnels.
Lassen Sie uns das Memorandum als eine nützliche Lektion sehen, um nicht die selben kriminellen Fehler der Vergangenheit zu wiederholen. Vor dem Abgrund stehend, können wir schon die Brücke sehen und lassen Sie uns die Hoffnung aufleben lassen, auf eine bessere Zukunft für unsere Kinder.

Dieser Weg zu einem anständigen Europa, der Produktion, der Arbeit und nicht der Märkte. Ein Europa der Solidarität und der sozialen Gerechtigkeit beginnt hier. Bei der Bundestagswahl am 22. September, müssen alle in Deutschland lebenden Griechen die AfD wählen. Denn nur so wählen Sie für ein besseres Griechenland, für ein besseres Deutschland, für ein friedliches und blühendes Europa.
Sie sollten eine Schlacht liefernihren Freunden und Bekannten davon zu überzeugen, dass es keinen ehrlicheren Vorschlag, als den der AFD gibtam 22. September in den Bundestag zu wählen.

 0  0  0 

 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/anatropi-toy-mnimonioy-me-ti-drahmi-2#sthash.e1xAXADA.dpuf