13 Οκτ 2013

Το ψεύτικο success story και η απόφραση της ελπίδας

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το εθνικό εισόδημα έχει μειωθεί περισσότερο από 30%, η ανεργία έχει φτάσει και αυτή στο 30% και των νέων στο 62%. Τα καλύτερα παιδιά μας δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας στον ήλιο, την ίδια ώρα

που η χώρα κατακλύζεται, με την ανοχή της Ε.Ε., από μάζες μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, απειλώντας την ίδια την ύπαρξή της στο κοντινό μέλλον. Η Ε.Ε. κλείνει τις βιομηχανίες, τα ναυπηγεία μας, επιβάλλει κυρώσεις και  μέτρα που καταστρέφουν την εγχώρια παραγωγή και ιδιαίτερα τη γεωργία, χωρίς να μας παρέχει  ασφάλεια από τους εξ’ ανατολών επιθετικούς μας  «συμμάχους».
Οι κατ’ ανάγκη εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού μόνο τα τελευταία δώδεκα χρόνια από δυτικές χώρες και ειδικότερα από την Ευρώπη, ανέρχονται σε 100 δις ευρώ, ένα ποσό που ισοδυναμεί με περισσότερο από το μισό του αρχικού μας χρέους. Η ανελέητη λιτότητα που επιβάλλει το Μνημόνιο οδηγεί τη χώρα σε περιδίνηση ύφεσης. Η φτώχεια φέρνει περισσότερη φτώχεια.  Η απέραντη δυστυχία, στήνει χορό και οι εντολοδόχοι κυβερνήτες ομιλούν για success story !  Η ελπίδα για ανάσταση έχει αποδράσει, αφού η ελληνική οικονομία έχει πέσει στα Τάρταρα.
Σκληρό ευρώ και λιτότητα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία
Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος, μας καθιστά υποχείριους στους πιστωτές, ευάλωτους στο διεθνή ανταγωνισμό και στους διεθνείς κερδοσκόπους. Όπως έχει πει και  ο παλαιός μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ   « δώστε μου εμένα τη δυνατότητα έκδοσης και διαχείρισης του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους ! ». Αντί να εκδώσουμε δικό μας χρήμα - με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις άλλες κρατικές υποχρεώσεις, απλώνουμε το χέρι ως επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε  παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται από τα επιτόκια συνεχώς. Το σκληρό ευρώ, μας αποδυναμώνει όπως και τις άλλες περιφερειακές οικονομίες του νότου. Ευνοεί κυρίως τη Γερμανία και τις χώρες του βορρά που παράγουν ολιγοπωλειακά βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα και ανταγωνίζεται  με επίσης σκληρά νομίσματα, όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Η Γερμανία, η χώρα- δυνάστης της Ευρώπης, συγκεντρώνει τεράστιες διεθνείς αποταμιεύσεις με χαμηλά, μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια, αφού θεωρείται ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Η τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό μας νόμισμα
Η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα κεντρικά ΜΜΕ, έχουν εξαπολύσει μια υστερική τρομοκρατία ενάντια στην ορατή πλέον πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Εκτοξεύονται έωλα έως φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι... χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές ! Ότι δε θα έχουμε να φάμε ! Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα ! Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα. Τα περισσότερα φοβικά επιχειρήματα του κατεστημένου δεν αντέχουν σε σοβαρό αντίλογο. (βλ. και βιβλίο του Θ. Κατσανέβα «Η απομυθοποίηση του ευρώ» και www.dracmi5.gr, ).Αν είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε ένα ή δύο χρόνια για να τυπωθούν χαρτονομίσματα και κέρματα ! Η  ελληνική παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις εσωτερικές μας ανάγκες, για τις οποίες δεν είχαμε πρόβλημα πριν την ένταξή μας  στον «.ευρωπαράδεισο».
Πριν την ένταξή μας στην ευρωζώνη, δεν είχαμε πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, όπως δεν έχει σήμερα η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, που τα αγοράζουν με το δικό τους νόμισμα και κοστίζουν φτηνότερα από εδώ. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών γίνεται με πίστωση κυρίως από το Ιράν, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί και με διακρατικές συμφωνίες.
Είναι αλήθεια ότι, η παραγωγή μας συρρικνώνεται, αλλά αυτό οφείλεται στηn υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας λόγω των υψηλών συναλλαγματικών ισοτιμιών του σκληρού ευρώ. Τα κύρια προϊόντα μας, ο τουρισμός και η γεωργία, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των γειτονικών μας χωρών που μας ανταγωνίζονται με  υποτιμημένα νομίσματά σε σχέση με το ευρώ. Το δωμάτιο ενός ελληνικού ξενοδοχείου στοιχίζει δύο φορές περισσότερο απ’ ότι το αντίστοιχο δωμάτιο στη διπλανή Τουρκία, λόγω του υπερτιμημένου ευρώ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα γεωργικά μας προϊόντα.
Το Μνημόνιο είναι αλυσοδεμένο με το ευρώ
Εκτός από την κυβέρνηση των υποτακτικών, ελεγκτέα είναι και η αντιπολίτευση και όσοι εκφράζουν  την οργίλη αντίθεσή τους  στο Μνημόνιο, αλλά την ίδια ώρα θεωρούν ότι το ευρώ είναι ταμπού. Μοιάζουν με το δανειστή που καταγγέλλει τους δανειστές και το δάνειο, αλλά παρακαλά γονυπετής να του το δώσουν ! Πρόκειται για εξώφθαλμο παραλογισμό, αν όχι για πονηρό «Μαυρογιαλουρισμό».  Αντιπαρέρχονται  το αυτονόητο. Ότι  το Μνημόνιο και το ευρώ είναι αυτοκόλλητοι  Σιαμαίοι αδελφοί, μια απόλυτα αδιαίρετη οντότητα. Φυσικά είναι αστείες οι υποθέσεις ότι με μια ποιο σκληρή διαπραγματευτική στάση, οι Μέρκελ και Σόιμπλε θα υποστείλουν τη σημαία της άτεγκτης Μνημονικής λιτότητας. Το φοβερό δίδυμο μπορεί να κάνει μια μπουκιά όποιον μικρούλη του νότου παριστάνει τον τσαμπουκά. Προφανώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ολοκληρωτικό σχέδιο νεοιμπεριαλιστικής γερμανοποίησης της Ευρώπης και άλωσής της από τη διεθνή «Ιερή Συμμαχία» του  καζίνο- καπιταλισμού.

Υπεύθυνη πολιτική πρόταση από το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ
Σήμερα, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή  σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, με ικανή και έντιμη διακυβέρνηση, νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική, και προώθηση της συμμαχίας του ευρωπαϊκού νότου. Η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα προτείνεται από το σύνολο σχεδόν των διαπρεπών οικονομολόγων και αναλυτών διεθνώς που έχουν ασχοληθεί με την ελληνική τραγωδία, όπως μεταξύ άλλων, οι Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Νόαμ Τσόμσκι, Κένεθ Ρογκόφ, Χανς Βέρνερ Σίν, Νάομι Κλάϊν, Ότμαρ Ίσιγκ, Τόμας Μάγερ, Νουριέλ Ρουμπινί, Μαρτσέλο ντεTσέκο, Ζοάο Φερέϊρα ντο Αμιράλ, Χέλμουτ Σλέσιγκερ, Μάικαελ Φούκς, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, Ζακ Σαπίρ, Κάι Κόνραντ, Τίλο Σάραζιν, Τζών Ρέντγουντ, Ζιλ Μπριντιέ, Τζάβατι Γκος, Σάιμον Ντρέικ, Τζώρτζ Φρίτμαν, Ρότζερ Μπούτλ και πολλούς άλλους, μέλη όλοι της… «συμμορίας της δραχμής» !. Την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα προκρίνει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που τείνει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, παρ’ όλη την ανίερη τρομοκρατία και παραπληροφόρηση που ασκείται ενάντια στην άποψη αυτή από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής παραπληροφόρησης. 
Το κόμμα  ΔΡΑΧΜΗ, έχει ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιώσει αυτές τις θέσεις, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει στοιχειώδης ισοτιμία στην εκφορά των απόψεών μας. Με πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, να αναστήσουμε την ανταγωνιστικότητα και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.  Μετά την αρχική δύσκολη περίοδο των πρώτων 4-14 μηνών, με  σχέδιο και συνετή διαχείριση, θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Το Μνημόνιο ας το εκλάβουμε ως ένα χρήσιμο μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος. Ναι, μπορούμε  να βγούμε από την πλαστή ευημερία της εύφορης κοιλάδας των δανεικών που μας οδήγησε στην υποτέλεια και μας μετατρέπει σε  αποικία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπροστά στην άβυσσο να δούμε το γεφύρι. Να κάνουμε πέρα τη σημερινή συμπολίτευση και αντιπολίτευση που διαφωνούν στα επιμέρους αλλά συμφωνούν στο άγιο δισκοπότηρο, το ευρωμάρκο, τον καταστροφέα της χώρας. Και να αναστήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Με τα πέντε αστέρια μας, την ανατροπή του Μνημονίου με επιστροφή στη δραχμη, με αυτοδύναμη ανάπτυξη με νοικοκύρεμα του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια, με κοινωνική δικαιοσύνη

Θυμήσου πως ζούσαμε με τη δραχμή  και πως ζούμε με το ευρώ
Η συμμορία του ευρώ κατέστρεψε τη χώρα και επιμένει σε ψεύτικα success story
Μνημόνιο και Ευρώ είναι Σιαμαίοι αυτοκόλητοι αδελφοί
Το ευρωταμπού είναι το πρόσχημα των ισχυρών και το επιχείρημα των υποταγμένων
Αν αφήνεις τους ξένους να σε κυβερνούν, είσαι άξιος της κακής σου τύχης
Η ευρωζώνη είναι μονόδρομος φτώχειας και υποτέλειας
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ
Σημασία έχει να μην παραδίνεσαι και όταν είσαι αιχμάλωτος
Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες
Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι,  άναψε ένα κερί



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου