Google+ Followers

2 Ιαν 2014

Η Πρωτοχρονιά του 2014 σηματοδοτεί την απαρχή του 6ου χρόνου της ασύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

Η Πρωτοχρονιά του 2014 μπήκε με άλλο ένα μονότονο μήνυμα εικονοκής αισιοδοξίας από τους κυβερνώντες, οι οποίοι αγοράζουν χρόνο με σκοπό την κατά το δυνατόν επιμήκυνση του χρόνου παραμονής τους στην καρέκλα της εξουσίας. Είναι τόσο λατρευτική αυτή η καρέκλα που δε βλέπουν, ή δεν τους ενδιαφέρει να δούν πέρα από τη μύτη τους. Ζουν στο γιάλινο κόσμο τους. Αλίμονο  όμως. Η Πρωτοχρονια του 2014 σηματοδότησε την αρχή του έκτου χρόνου της σημερινής ελληνικής τραγωδίας.

Στη σύγχρονη έκδοση της, η κατάληψη της χώρας δεν έγινε με στρατιωτική εισβολή όπως το 1940, αλλά με ένα πιο αποτελεσματικό και ύπουλο μέσο. Με τη δημιουργία μιας νομισματικής φυλακής, με δεσμοφύλακες τους Γερμανούς. Με τη «χούντα του ευρώ», ο λαός πεινάει όπως δεν πεινούσε με τη  χούντα των συνταγματαρχών. Χάνει τα σπίτια και το βιος του, όπως δεν έγινε στη χιτλερική κατοχή. Στο τέλος, θα χάσει και τη χώρα του.
Σε περίπου δύο αιώνες ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ποτέ δε ζήσαμε με τη δραχμή, αυτά που βιώνουμε σήμερα, στον 21ο αιώνα, με το ευρώ. Οι κυβερνώντες, δειλοί, μοιραίοι και  άβουλοι, εκτελούν εντολές του Βερολίνου. Με τα ελεγχόμενα κεντρικά ΜΜΕ, βομβαρδίζουν-ψεκάζουν την κοινή γνώμη  με τερατώδεις φοβίες και ψέματα. Ο Όργουελιανός Big Brother ελέγχει  το ζαλισμένο πλήθος ( κατά Τσόμσκι) με το σύγχρονο υπερόπλο, τους ελεγχόμενους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Δε θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα. Θα γίνουμε Αλβανία, Βουλγαρία, Αργεντινή, Αιθιοπία, Γκάνα. Οι χώρες αυτές και όχι μόνο, δεν έχουν πρόβλημα με τα δικά τους νομίσματα. Ιδιαίτερα οι τελευταίες, αναπτύσσονται  με ετήσιους ρυθμούς έως και 7%. Οι περισσότερες χώρες διεθνώς έχουν συνέλθει από την κρίση του 2008 και πορεύονται ικανοποιητικά. Μόνο η ευρωζώνη και ειδικότερα η νότια ευρωζώνη παραπαίει.
Η υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας λόγω του υπερτιμημένου ακριβού  ευρώ εξοντώνει την παραγωγή μας. Τα κύρια ελληνικά προϊόντα, ο τουρισμός και η γεωργία, είναι πολύ ακριβά έναντι των αντίστοιχων σε γειτονικές χώρες που μας ανταγωνίζονται με  υποτιμημένα νομίσματα. Το δωμάτιο ενός ελληνικού ξενοδοχείου στοιχίζει δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην Τουρκία. Το ίδιο  συμβαίνει με τα γεωργικά και  τα άλλα προϊόντα μας.
Το κουστούμι του ευρώ δε μας ταιριάζει. Και αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη. Η Ε.Ε. κλείνει τις βιομηχανίες και  τα ναυπηγεία μας, χωρίς να μας παρέχει αμυντική προστασία. Οι εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τη δύση ανέρχονται σε 100 δις ευρώ, ένα μεγάλο μέρος δηλ. του αρχικού μας χρέους. Η ανελέητη λιτότητα του Μνημονίου  οδηγεί τη χώρα σε ατέλειωτη ύφεση. Η φτώχεια φέρνει περισσότερη φτώχεια.  και οι εντολοδόχοι κυβερνήτες μιλούν για success story !  Η ελπίδα για ανάσταση έχει αποδράσει. Η  οικονομία μας έχει πέσει στα Τάρταρα.
Οι Γερμανοί παραγγέλλουν τη μουσική και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τουςΣτο χορό της καταστροφής συμμετέχει δυστυχώς και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Καταγγέλλει το  Μνημόνιο, αλλά θεωρεί ταμπού το ευρώ. Αστειότητες για μικρά παιδιά αφού το Μνημόνιο και το ευρώ είναι αυτοκόλλητοι  Σιαμαίοι αδελφοί. Ισχυρίζονται ότι, με μια ποιο σκληρή διαπραγματευτική στάση, η Αγκέλα Δωροθέα Μέρκελ, θα υποστείλει τη Μνημονιακή εξόντωση της χώρας μας. Το ποντίκι που βρυχάται θα τρομάξει τον ελέφαντα. Εκτός από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι σωτήρες Σοβαροφανείς ψεύτες, σπουδαιοφανείς αδιάβαστοι, αφελείς περσόνες, φοβισμένοι η πονηροί πολιτικάντηδες. Υποστηρίζουν ότι αυτοί κατέχουν μαγικές συνταγές με τις οποίες θα τα καταφέρουν καλύτερα μέσα στην ευρωζώνη. Πιστολιές στον αέρα.
Ο «παράδεισος» του ευρώ μας φόρτωσε με έξι χρόνια συνεχόμενης φτώχειας και δυστυχίας, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με 1,5 εκ. άνεργους, με 3 εκ. φτωχούς που τρέφονται από συσσίτια και  σκουπίδια. Με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς φως, θέρμανση,ασφάλιση, φάρμακα, περίθαλψη. Με κατασχέσεις  σπιτιών και  τραπεζικών λογαριασμών, με  απολύσεις, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, λουκέτα σε επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.
Με φοροκαταιγίδα επί δικαίων και αδίκων, κινητών και ακινήτων, χαράτσια  σε χωράφια, αποθήκες, πιλοτές, κοτέτσια. Με διάλυση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας. Με αυτοκτονίες,  απελπισία, κατάθλιψη. Με κλείσιμο βιομηχανιών, λουκέτα σε επιχειρήσεις, μαζική φυγή των παιδιών μας στο εξωτερικό, υπονόμευση της εθνικής μας άμυνας. Με ταπείνωσή και απώλεια της αξιοπρέπειάς μας. Με Θάνατο της ελπίδας. Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία που δεν έζησε ποτέ η χώρα.

Η ανατροπή της βελούδινης χούντας του ευρώ και του δίδυμου αδερφού της του  μνημονίου, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με ένα τρόπο. Με ένα νέο εθνικοαπελευθεροτικό κίνημα. Με επίκεντρο την ανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής μας πολιτικής και τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα στη δραχμή, παράλληλα με την ανασύνταξη και το νοικύρεμα του κράτους. Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, ας ανάψουμε ένα κερί. Οφείλουμε να κάνουμε πέρα την άγνοια, τη μοιρολατρία, την αφασία. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της χώρας. Και να παλέψομε για την ανάσταση της ελπίδας. Εδώ και τώρα
Tags: 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-protohronia-toy-2014-simatodotei-tin-aparhi-toy-6oy-hronoy-tis-syghronis#sthash.cZxGfiMb.dpuf