28 Ιαν 2014

Το Φαρμακονήσι, οι λαθρομετανάστες και το φαρμάκι του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα



Ύστερα από τα δραματικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι με την τραγική απώλεια λαθρομεταναστών  για την οποία κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει, ακολούθησαν οι οργίλες καταγγελίες των γνωστών πολυπολιτισμικών χρυσοκάνθαρων ΜΚΟ, οι περισσότερες από τις οποίες εμπορεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Όμως, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η ιερή αγανάκτηση που κατέλαβε το ΣΥΡΙΖΑ για το όλο θέμα, ο οποίος θυμήθηκε ή αποκάλυψε τον πραγματικό του εαυτό, το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ δηλ., που ενστερνίζεται μια πατρίδα χωρίς σύνορα, τη μετατροπή της από χώρα σε χώρο.

Και είναι κρίμα γιατί, στο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναποθέσει τις ελπίδες του μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Αλλά αυτός αποδεικνύει ότι, «δεν αλλάζει ο Μανωλιός βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς». Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε εδώ αυτούσιο το συγκεκριμένο μέρος του πολιτικού του προγράμματος για το μεταναστευτικό που μπορεί να το βρει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος αναζητώντας το στο Google. 

Παρακαλώ τους αναγνώστες να το διαβάσουν προσεκτικά σε όλες του τις λεπτομέρειες και ειδικότερα στα σημεία που έχουμε υπογραμμίσει, μαζί με κάποιες δικές μας παρατηρήσεις σε παρένθεση. Αν έστω και μικρό μέρος αυτών των απίθανων πολιτικών θέσεων εφαρμοστεί, τότε ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα. Στο ορατό μέλλον, θα έχει μεταβληθεί σε μουσουλμανική επικράτεια με σαρία και μπούργκες και όχι μόνο. 

Ήδη, στην καταρρέουσα χώρα μας, κατοικούν περίπου 2 εκ. μουσουλμάνοι νόμιμοι και κυρίως παράνομοι. Με τους ρυθμούς εισβολής τους και το γεγονός ότι γεννούν πέντε παιδιά ανά γυναίκα, έναντι ενός της Ελληνίδας μητέρας σε συνδυασμό με τη μαζική φυγή των δικών μας παιδιών στο εξωτερικό, σε 15, 20, το πολύ 30 χρόνια, θα μας έχουν φτάσει ή και υπερφαλαγγίσει πληθυσμιακά. Το τι θα ακολουθήσει είναι γνωστό. Το έχουμε δει στο Λίβανο, στη Βοσνία, στην Κύπρο και αλλού. Μαλλιά κουβάρια, με μπόλικη Χρυσή Αυγή, εθνοφυλετικές συγκρούσεις, αιματοκύλισμα, σαρία και μπούργκα που πολύ θα ταιριάζει στις ΣΥΡΙΖΑίες φίλες μου! 
Στο πρόγραμμα, που αλίμονο, υπογράφουν κεντρικά στελέχη του κόμματος, περιλαμβάνονται απίστευτες και παγκοσμίως πρωτότυπες διατάξεις, όπως, μεταξύ άλλων, η "ανοικτή μόνιμη νομιμοποίηση, η κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας, η παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα, η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας των μεταναστών, η παροχή άδειας διαμονής σε άτομα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, η θέσπιση της αποκαλούμενης άδειας προς αναζήτηση εργασίας με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος με αίτησή του στο Προξενείο προέλευσης ή στις εδώ αρχές, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα, το δικαίωμα κατοικίας". 

Το τραγικό είναι ότι, οι απίστευτες αυτές θέσεις που μετατρέπουν την των  Ελλήνων χώρα σε μουσουλμάνων χώρα, από τόπο ειρηνικής συνύπαρξης, σε έδαφος αλληλοσπαραγμών και εμφυλίων, δεν προέρχονται από τίποτα γραφικούς, επαγγελματίες «φιλάνθρωπους» ή καλοταϊσμένες ΜΚΟ, αλλά από κεντρικά στελέχη ενός κόμματος που όλα δείχνουν ότι σύντομα θα αναλάβει το κυβερνητικό πηδάλιο. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί φουσκώνει η Χρυσή Αυγή! Καλή σας ανάγνωση φίλοι μου και καληνύχτα Ελλάδα. Ινσαλά..... 

Για την Αριστερά του 21ου αιώνα. Η συμβολή του ΣΥΝ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Προλογικό Σημείωμα:

Το παρακάτω κείμενο είναι η συμβολή του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολή αναλυτική, εκτενής και - κατά το δυνατόν- συνεκτική, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που άρχισε εδώ και καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της προγραμματικής μας πρότασης. 
Η συμβολή μας κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός προγράμματος που θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και θα υπηρετεί τους άμεσους πολιτικούς μας στόχους, χωρίς ωστόσο να είναι αποκομμένο από το όραμά μας για ένα σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Συνιστά μια δέσμη ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών που απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα..........................Το κείμενο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος αφιερώνεται στο βασικό πλαίσιο των αρχών και των κατευθύνσεων που διέπουν την προγραμματική πρόταση του Συνασπισμού. 

Αρχικά περιγράφεται η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο και στη συνέχεια αναλύεται το αριστερό σχέδιο διεξόδου από την τρέχουσα οικονομική κρίση, απαντώντας συγχρόνως στο ερώτημα ποιες είναι οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες πρωτίστως απευθυνόμαστε. 
Το δεύτερο μέρος είναι η καρδιά του κειμένου. Εδώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι θέσεις μας με τη μορφή 22 προγραμματικών αξόνων-στόχων πάλης. Σε κάθε επιμέρους στόχο, αφού προηγηθεί μια σύντομη ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και καταδειχθεί το τι πρέπει να αλλάξει, παρουσιάζονται οι προτάσεις μας για την προοδευτική επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν σήμερα την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Πρόκειται για προτάσεις με άμεσο αλλά και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα υλοποίησης. 
Το τρίτο μέρος αποτελείται από ένα σύνολο παραρτημάτων που συμπληρώνουν το κυρίως σώμα του προγράμματος. Πρόκειται για κείμενα ειδικότερου ενδιαφέροντος, η επεξεργασία των οποίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από την Επιτροπή Προγράμματος. Καταχωρούνται έτσι ως συλλογικές ή ατομικές συμβολές που θα αξιοποιηθούν στην πορεία μαζί με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που ενδεχομένως θα γίνουν στο πλαίσιο του Διαρκούς Συνεδρίου. 

Η Επιτροπή Προγράμματος: 
Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Αριστείδης Μπαλτάς, Σίσσυ Βελισσαρίου, Χάρης Γολέμης, Λίτσα Δουδούμη, Αλέκος Καλύβης, Χάρης Κωνσταντάτος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ασημίνα Ξηροτύρη, Παναγιώτης Τριγάζης. Η Επιτροπή Προγράμματος αξιοποίησε τις συμβολές πολλών συντρόφων και μη. Ιδιαίτερα κατά την τελική φάση της συγγραφής και της επιμέλειας των κειμένων, είχε τη βοήθεια των: Βούτση Νίκου, Ζαμπέλη Κατερίνας, Ιωαννίδη Γιώργου, Μανώλη Σταυρούλας, Μπαλαμπανίδη Γιάννη, Ντόβολου Μάκη, Πανταλού Ειρήνης, Πάντου Παναγιώτη και Πούλου Ουρανίας
ΣΤΟΧΟΣ 10 Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. 
Η στρατηγική μας κατεύθυνση. 

Οι διαφαινόμενες τάσεις γύρω από το φαινόμενο της μετανάστευσης και την αντιμετώπισή του δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών του Τρίτου Κόσμου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το χάσμα Βορρά-Νότου, και αυτό παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι χώρες του Πρώτου Κόσμου. Επομένως, τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν αναμένεται να περιοριστούν, παρά τα σκληρά μέτρα των χωρών υποδοχής. Ταυτόχρονα, είναι λογικό να αναμένεται επιδείνωση της αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών και της θέσης τους ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες νομιμοποίησης, την υγειονομική τους περίθαλψη, τη ρατσιστική σύνδεσή τους με την εγκληματικότητα κλπ., αφού εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων ή όσων αναζητούν εργασία. 

Ένας υπαρκτός κίνδυνος είναι ακόμα η ενίσχυση της τάσης για σύνδεση των μεταναστών και της μετανάστευσης με την πάταξη της τρομοκρατίας.Η σύγχρονη Αριστερά δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά ούτε τις αρνητικές σημερινές καταστάσεις ούτε τις διαφαινόμενες τάσεις. Παρεμβαίνει οργανωμένα. Συμπαρίσταται ή συμπαρατάσσεται με τους μετανάστες εντός και εκτός κοινοβουλίου, συμβάλλοντας στην αυτοοργάνωσή τους, στην προστασία τους και στην αποτελεσματικότητα των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φόβο και άγρια εκμετάλλευση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέση της Αριστεράς για τη μετανάστευση οφείλει να είναι η άρση των αιτίων που δημιουργούν και γιγαντώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα στη φάση αυτή. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε συνεχή μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου, δηλαδή σε μια αντίθεση την οποία ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει.Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θεωρεί ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.Και αυτό όχι μόνο γιατί οι μετανάστες αποτελούν τμήμα του σύγχρονου προλεταριάτου των μητροπολιτικών κέντρων ή γιατί ο βαθμός της εκμετάλλευσης που υφίστανται τους καθιστά το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης. 

Αλλά πρωτίστως γιατί ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τους πολέμους, συνδέεται με τον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη σοσιαλιστική προοπτική, που θα βασίζεται σε αξίες οικουμενικές: την ελευθερία του ατόμου για την πραγμάτωση της προσωπικότητάς του και τη δυνατότητά του να απολαμβάνει από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου. Με βάση αυτές τις αρχές, που, εκτός των άλλων, αποτελούν και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού νομικού -και όχι μόνο- πολιτισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς δικαιωμάτων που δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμό εξαιτίας της εθνικότητας, της γλώσσας, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ.

Υπερασπιζόμαστε το θεμελιώδες δικαίωμα των μεταναστών και των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση. Γι' αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας λογικής που ορθώνει την Ελλάδα-φρούριο, την Ευρώπη-φρούριο, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και το άσυλο.Θεωρούμε πρακτικά ανεφάρμοστο το σύστημα «μετάκλησης μεταναστών», που δυστυχώς ισχύει απαρέγκλιτα από το 1991, αφού, κατά κανόνα, ένας εργοδότης δεν δέχεται να προσλαμβάνει προσωπικό εξ αποστάσεως, ιδίως όταν οι ανάγκες της παραγωγής δεν βασίζονται στα βιομηχανικά πρότυπα των δεκαετιών του '50 και '60 με τον αυστηρά καθορισμένο «κλειστό αριθμό» θέσεων στα εργοστάσια της εποχής εκείνης.Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις, μια ανοιχτή και διαρκή διαδικασία νομιμοποίησης.(σημ. ανοικτή πρόσκληση για όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν εδώ). Υποστηρίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την κατοικία.
Υποστηρίζουμε την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, όπως ιθαγένεια, δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην πολιτική ζωή κλπ.

Οι προγραμματικοί μας στόχοι 
Μετανάστες / Είσοδος μεταναστών

- Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών προσφύγων και μεταναστών και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.(σημείωση δική μας., δηλ. κάτι σαν δωρεάν ξενοδοχειακή διαμονή!) 

- Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.(σημ., με δεδομένο ότι η Τουρκία δέχεται ελάχιστους πίσω, στην ουσία αυτή η πρόβλεψη σημαίνει ότι όποιος μπαίνει στη χώρα μένει εδώ με όλα τα άλλα ευεργετήματα που προβλέπονται πιο κάτω) 
- Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
- Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.(σημ., με καμιά αναφορά για τους δουλέμπορους)
- Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις (σημ., δηλ. η απέλαση θα μπορεί να γίνεται, αν γίνεται,  μόνο ύστερα από δικαστικές διαδικασίες, γνωστές για την ταχύτητά τους!) 

- Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής και Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
Νομιμοποίηση μεταναστών

- Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις ( σημ. ανοιχτή πρόσκληση σε όλους) 

- Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά. (σημ. αυτόματη άδεια παραμονής σε κάθε παράνομο μετανάστη ή παράτυπο μετανάστη όπως αποκαλείται σχετικά)  

- Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Εργασιακά δικαιώματα

- Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000.

- Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.

- Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.

- Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.
Εκπαίδευση

- Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.(σημ., η ελληνική γλώσσα γίνεται προαιρετική και όχι υποχρεωτική όπως ισχύει διεθνώς για τις εθνικές γλώσσες)

- Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%. ( σημ., κάτι που δε συμβαίνει πουθενά διεθνώς)

- Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης (!!!), παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων. (σημ., ενεργός θεσμοθέτηση και κατοχύρωση της πολυπολιτισμικότητας)

Πολιτικά δικαιώματα - Ιθαγένεια - Μετανάστες δεύτερης γενιάς

- Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας. (σημ., αυτό αφορά προφανώς και τα παιδιά των παράνομων μεταναστών στους οποίους απευθύνεται έτσι ανοιχτή πρόσκληση να έρχονται στην Ελλάδα που είναι και Ευρώπη και να γεννούν εδώ 5 παιδιά ανά γυναίκα κατά μέσο όρο. Υπενθυμίζεται η ρήση Οζάλ, ότι «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, απλά θα στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους και θα τελειώνουμε»).

- Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.( σημ., δηλ. θα επιλέγουν να μένουν χωρίς υποχρεώσεις όπως να υπηρετήσουν θητεία  κλπ.)

- Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση (σημ., δημιουργία βιομηχανίας πλασματικής εισόδου από χρυσοκάνθαρους ειδικούς στα θέματα αυτά)

- Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.(σημ., αυτή η απίστευτη διάταξη  σημαίνει απλά ότι, οποιοσδήποτε πολίτης όπου γης μπορεί με μια απλή αίτηση να έρθει και να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα. Η διάταξη και μόνο αυτή αρκούσε και απορούμε γιατί οι συντάκτες του προγράμματος κουράστηκαν για όλες τις άλλες).

- Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.( σημ., άμεσο δικαίωμα ψήφου για τα  2 εκ. νόμιμων και παράνομων μεταναστών που ήδη ζουν εδώ με προφανή συνέπεια την ανατροπή του πολιτικού  χάρτη και απαρχή της αποδόμησης της χώρας).

Υγειονομική περίθαλψη

- Διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.(Σημ., κάθε μετανάστης θα δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να έχει καταβάλλει την παραμικρή ασφαλιστική εισφορά)

- Κατοχύρωση ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στην περίθαλψη για τις εγκύους (κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας).

- Παροχή άδειας διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (άρθρο 44, παράγραφος 1, εδάφιο ε') χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια διαμονής. (σημ., ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ασθενούντες παγκοσμίως για δωρεάν νοσηλεία σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία!).

Κρατικές υπηρεσίες

- Αύξηση του μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τη χορήγηση και την ανανέωση αδειών διαμονής.

- Ειδική αντιρατσιστική εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς (!!!) και αναβάθμιση των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη μετανάστευση ώστε να μην αποτελούν χώρους δυσμενούς μετάθεσης.

- Ουσιαστική οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προϋπόθεση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων που αφορούν την υποδοχή και ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Πρόσφυγες - Αιτούντες άσυλο

Είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει στροφή στο θέμα των προσφύγων και να παίξει ενεργό ρόλο για μια αντίστοιχη αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
- Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.( σημ., ανοιχτή πρόσκληση και για κάθε εγκληματικό και τρομοκρατικό στοιχείο διεθνώς).

- Παροχή σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορης και ξεκάθαρης πρόσβασης σε όλη τη διαδικασία ασύλου, με εξασφάλιση διερμηνέων και με έγκαιρη, γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής τους σε γλώσσα που κατανοούν, με δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε όλη τη διοικητική διαδικασία ασύλου.(σημ., στέλνουμε μήνυμα πρόσκλησης προς όλους και ειδικότερα στο 1 δις των λιμοκτονούντων διεθνώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Μπορεί η Ελλάδα να είναι πτωχή, αλλά είναι φιλάνθρωπη. Ξεχάστε αυτά που έλεγε ο Μάρξ για την κατάρα της φιλανθρωπίας και την εκμετάλλευση της μετανάστευσης από τους  καπιταλιστές).

- Στις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου να καταγράφονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος, η έρευνα των κρατικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση, τα πρακτικά της Επιτροπής και βέβαια η πλήρης αιτιολόγηση της τελικής απόφασης.( σημ., μαζί και των χρυσοκάνθαρων ΜΚΟ με τους καλοταϊσμένος δικηγόρους τους)

- Ρητή και απόλυτη απαγόρευση των άτυπων επαναπροωθήσεων.(σημ, δηλ. από τη στιγμή που μπήκαν στη χώρα μένουν όσο θέλουν!).
- Παροχή στον Συνήγορο του Πολίτη δικαιώματος εξέτασης καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις και για άρνηση αποδοχής από τις αστυνομικές αρχές υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου. (σημ. αν δηλ. κάποιος επέστρεψε στη χώρα του, να τον γυρίσουμε πίσω!)

- Απαγόρευση της κράτησης των αιτούντων άσυλο χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, και ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, των εγκύων γυναικών, των θυμάτων βασανιστηρίων και των ατόμων με αναπηρία. Να υπάρχει ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας της κράτησης αυτής στις περιπτώσεις που κατ' εξαίρεση επιβάλλεται.( σημ. δηλ. κατοχύρωση της απόλυτης ελευθερίας παραμονής κάθε παράνομου μετανάστη).

- Απάλειψη από την ελληνική νομοθεσία (και ανάλογες πρωτοβουλίες για τις κοινοτικές οδηγίες) της δυνατότητας να απορρίπτονται αιτήματα ασύλου με την άμεση ή έμμεση χρήση των ρητρών της «ασφαλούς χώρας καταγωγής», της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της «επικουρικής προστασίας».( ση. διεθνοποίηση της ελληνικής "φιλανθρωπίας")
 .....................................................
Εδώ τελειώνει η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, του εν αναμονή κυβερνήτη της χώρας, όπως και το κοντινό της τέλος και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Θα μου πείτε καλοί μου αναγνώστες και τι να κάνουμε, να συνεχίσουμε να δεχόμαστε το εγκληματικό ευρωμνημόνιο στηρίζοντας Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ κλπ. που και αυτό έτσι και αλλιώς τελειώνει τη χώρα;

Η απάντηση είναι απλή. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Να δούμε με ανοιχτά μάτια το μόνο λογικό δρόμο, αυτόν της ανατροπής του μνημονίου με επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, το νοικοκύρεμα του κράτους, την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη. Να στηρίξουμε την Ελλάδα της λογικής και της προκοπής, χωρίς εξάρσεις υπερεθνικισμών. Να στηρίξουμε ΔΡΑΧΜΗ με αποτελεσματικότητα, νοικοκυροσύνη, εντιμότητα και πίστη στις δυνάμεις μας.
Η πολιτική και οι πολιτικοί, πρέπει να ενδιαφέρονται για τις επόμενες γενιές και λιγότερο για τις επόμενες εκλογές. Για αυτό παραθέσαμε  εδώ αυτούσιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό που είναι και σήμερα αναρτημένο στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας επιμέρους σημεία τα οποία, εκτός των άλλων, εξηγούν την ενδυνάμωση και την περαιτέρω ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής. Και αν δεν αλλάξουν ριζικά, προδικάζουν τη μελλοντική διάλυση και αποσύνθεση της χώρας, αφού έχει προηγηθεί αιματηρός εμφύλιος ανάμεσα σε γηγενείς και μουσουλμάνους τον οποίο στο τέλος θα κερδίσουν οι τελευταίοι, που θα είναι και περισσότεροι και θα διαθέτουν κατάλληλη βοήθεια από ανατολικά αν όχι και από δυτική μεριά. Ας αναφωνήσουμε και πάλι Ίνσαλά! ¨ομως,  η χώρα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου