24 Φεβ 2014

Οι διαχειριστές της Βικιπαίδεια αυτοαποκαλύπτονται μόνοι τους

Επειδή πολλοί σχολιαστές στο προσωπικό μου blog όπως και αλλού, επιμένουν να αναρωτιώνται πως έγιναν γνωστά τα στοιχεία των χρηστών της Βικιπαίδεια  παρατίθεται πιο κάτω ένα σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας όπου αυτοαποκαλύπτονται μόνοι τους ορισμένοι διαχειριστές, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο αξιότιμος νεαρός κύριος Δημήτριος Λιούρδης ή DIU. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα δημοσιέυματα και διάφορες πηγές. Θέλω επίσης να τονίσω ότι, προσωπικά δεν απειλώ κανένα. Απλώς υποστηρίζω αυτό που πιστεύω ότι είναι το σωστό όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των συκοφαντών μου. Είναι απαράδεκτο στο βιογραφικό οποιουδήποτε που καταγράφει η W, να υπάρχουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί που υποτίθεται ότι έχει αναφέρει ένα τρίτο πρόσωπο και ειδικότερα μάλιστα όταν από την κοινή λογική προκύπτει ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Όπως είναι απαράδεκτο να αγνοούνται ετσιθελικά και στρεπτόδικα, αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης γιατί οι διαχειριστές της πολύ σημαντικής W πρέπει να επιμένουν στην ανωνυμία τους, αφού η συμμετοχή σε μια τέτοια εγκυκλοπαίδεια αποτελεί τιμή και όχι χώρο διαπληκτισμών, ανταλλαγής ύβρεων, πολιτικών ή προσωπικών αντιδικιών.


Πιο κάτω βλέπε όπως λέμε... "Ξένη δημοσίευση"

Oι Έλληνες διαχειριστές της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας γιορτάζουν τα 10 χρόνια της και αναζητούν νέες συνεργασίες 

Το 2007 ο Μάρκελλος ήταν ένας φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο οποίος περνούσε αρκετές ώρες της ημέρας σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Επισκεπτόμενος την ελληνική έκδοση της Wikipedia ανακάλυψε ότι o τόπος καταγωγής του, τα Νενητούρια Χίου, δεν είχε το δικό του λήμμα. Κάθισε και το έγραψε, όπως και κάποια άλλα λήμματα... χιώτικου ενδιαφέροντος. Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα και ακριβώς 10 χρόνια μετά το ψηφιακό ντεμπούτο της μεγαλύτερης online εγκυκλοπαίδειας του πλανήτη, είναι ένας από τους περίπου 10 έλληνες ενεργούς διαχειριστές της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia. «Είναι πρώτα απ΄ όλα χόμπι.Παράλληλα όμως βοηθάς και τους άλλους χρήστες του Διαδικτύου με πληροφορίες και γνώσεις για θέματα που τους απασχολούν». 

Σύμφωνα με τα γραφόμενά της η Wikipedia ξεπερνά συνολικά τα 17 εκατομμύρια λήμματα σε περισσότερες από 250 γλώσσες, ανάμεσά τους και λήμματα στην εσπεράντο. Φυσικά την πρωτοκαθεδρία έχει η αγγλική έκδοση, που στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια λήμματα. 

Η ελληνική έκδοση της Wikipedia είναι νεότερη και, όπως είναι λογικό, φτωχότερη. Το πρώτο της λήμμα- η λέξη Βικιπαίδεια- γράφτηκε το 2003. Σήμερα αριθμεί λίγο λιγότερες από 59.000 καταχωρίσεις. Στη Βικιπαίδεια ανατρέχουν κάθε μήνα περίπου 60.000 χρήστες από την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέπτονται περίπου 9 εκατομμύρια σελίδες. Την ίδια στιγμή την αγγλική έκδοση επισκέπτονται 1,2 εκατομμύρια συμπατριώτες μας, που ανατρέχουν σε 37 εκατομμύρια σελίδες. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι και για γλώσσες με αριθμό ομιλητών παραπλήσιο εκείνου της ελληνικής, όπως η ολλανδική, οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι.
«Γι΄ αυτόν τον λόγο έχουμε ξεκινήσει την εκστρατεία, προκειμένου όλο και περισσότερος κόσμος να συνεισφέρει στη Βικιπαίδεια. Ο πρώτος μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 10.000 λήμματα, που αποτελεί μια βάση για κάθε καλή εγκυκλοπαίδεια » λέει ο πυροσβέστης κ. Κωνσταντίνος Σταμπουλής, ο οποίος το 2003 ξεκίνησε το λήμμα για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην αγγλική έκδοση και σήμερα είναι ένας από τους πλέον ενεργούς έλληνες διαχειριστές. «Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Είτε γράφοντας ένα καινούριο λήμμα, είτε μεταφράζοντας από κάποια άλλη έκδοση, είτε διορθώνοντας κάτι που θεωρεί λάθος. Ακόμη και απλώς διορθώνοντας τα ορθογραφικά λάθη. Δεν χρειάζεται να γίνεις μέλος και δεν δημιουργεί οποιαδήποτε δέσμευση» .
Είναι ακριβώς αυτός ο ελεύθερος χαρακτήρας της Βικιπαίδειας που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. «Θέματα θρησκευτικά, όπως όσα σχετίζονται με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και πολιτικά, όπως το Μακεδονικό, συχνά αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των χρηστών και των διαχειριστών. Στόχος μας είναι να καλύπτονται όσο πιο αντικειμενικά και ισορροπημένα γίνεται» επισημαίνει ο κ. Σταμπουλής. Οι διαμάχες δεν περιορίζονται σε ιδεολογικά ζητήματα. «Κατά καιρούς οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων ζητούν να γίνουν αλλαγές στο λήμμα της δικιάς τους ομάδας ή κάποιας αντίπαλης» λέει ο 20χρονος φοιτητής της Νομικής και διαχειριστής της ελληνικής έκδοσης κ. Δημήτρης Λιούρδης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως προέρχονται από καταχωρίσεις που στόχο έχουν την αυτοπροβολή και τη διαφήμιση προσώπων και εταιρειών. «Πάντως σε γενικές γραμμές οι όποιες προσπάθειες βανδαλισμού και διαφήμισης αντιμετωπίζονται και διορθώνονται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα» επισημαίνει ο κ. Λιούρδης, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει και το παράπονο ότι«σε ιστοσελίδες και εφημερίδες βλέπω ολόκληρα κείμενα που προέρχονται από τη Βικιπαίδεια χωρίς να αναφέρεται η πηγή». 

Η Wikipedia είναι ένα από τα πέντε πρώτα σε επισκεψιμότητα σάιτ παγκοσμίως. Ωστόσο η περιουσία του ιδρυτή της Τζίμι Γουέλς δεν συγκρίνεται με αντίστοιχους κολοσσούς του Διαδικτύου, όπως ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκεμπεργκ. «Η Wikipedia ξεκίνησε ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προσπάθεια και τέτοια παραμένει.Αποφεύγει να βάζει διαφημίσεις προκειμένου να παραμένει ανεξάρτητη. Στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις δωρεές και στην εργασία των φίλων της» λέει ο κ. Αριέλ Γκλεν από το Ιδρυμα Wikimedia. Δωρεές που το 2010 ξεπέρασαν τα 16 εκατ. δολάρια. «Αν πάντως είχα να διαλέξω ανάμεσα στα χρήματα και στην εθελοντική εργασία για τη βελτίωση των περιεχομένων, σίγουρα θα προτιμούσα το δεύτερο» καταλήγει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ | Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011



19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sikkelos24 Φεβρουαρίου 2014 - 10:51 μ.μ.

    Κύριε Κατσανέβα
    όσο και να προσπαθείτε, το ατόπημα του συνεργάτη σας δεν το σώζετε.
    Αναφέρει σαφώς πως έχετε στα χέρια σας ΟΛΑ τα ονόματα των χρηστών και συντακτών της Βικιπαίδειας και εκτοξεύει απειλές εναντίον αυτών που στηρίζουν τον Diu επιμένοντας μάλιστα να χαρακτηρίζει την συνεισφορά του ανομίες.
    Τι να πω, η διεθνής οικογένεια της Wikipedia είναι κατατρομοκρατημένη.
    Η γνωστοποίηση όμως των ισχυρισμών αυτών δεν προσβάλλει μόνο εσάς κύριε. Προσβάλλει την Ελλάδα.
    Είναι δικαίωμα μας κύριε να αποκαλύπτουμε το όνομα μας όταν και όπου θέλουμε. Δεν μας το δίνετε εσείς αυτό το δικαίωμα και δεν θα μας το αφαιρέσετε. Στην Βικιπαίδεια είμαι ο ZaxosKantadoros. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι δεν είμαστε εγκληματική οργάνωση. Το ψευδώνυμο βοηθά να κρίνεται κάποιος από τη συνεισφορά του που είναι και το ζητούμενο και όχι από π.χ. την οικονομική του επιφάνεια ή την πολιτική του επιρροή όπως πολύ σωστά αναφέρει η Michelle Paulson στην ανακοίνωση του ιδρύματος Wikimedia. Κάτι τέτοιο όμως όπως μας λέτε δεν το αντιλαμβάνεστε.
    Στο προσωπικό σας θέμα δεν θα αναφερθώ. Έχει πάρει λόγω των ενεργειών σας δυσανάλογη δημοσιότητα και ο καθένας έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του.
    Δικός σας για ό,τι δεν καταλαβαίνετε
    Ζαχαρίας Κανταρέλλης.

    Υ.Γ. Παρακαλώ αγνοήστε το διαγραφέν σχόλιο. Έγινε εκ παραδρομής από τον λογαριασμό με τον οποίο παρέχω δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε άτομα που δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά τις απόψεις μου. Το παρόν σχόλιο να θεωρηθεί έγκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΚ, και γιατί ο Diu να μην είναι ο ΚΣ ή ο Μάρκελλος ή πολύ πιθανότερα κάποιος άλλος Βικιπαιδιστής; Πουθενά δεν αναφέρεται ο ΔΛ ως χρήστης Diu στο παρατιθέμενο άρθρο του Βήματος. Από αλλού τον ταυτοποίησαν οι έμμισθοι συνεργάτες σου.
    Δεν απευθύνεσαι σε πρώην ψηφοφόρους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα βάλλω κάποια ερωτήματα για την πρόοδο της συζήτησης
    1) υπάρχει διαθήκη του Α. Παπανδρέου που περιέχει την επίμαχη φράση;
    είναι βέβαιο ότι υπάρχει… ο Ριζοσπάστης στο φύλλο της 13-9- 1996 γράφει ότι η πρωτοδίκης Α.Χ κήρυξε γνήσιες και τις δύο διαθήκες του Α. Παπανδρέου…. Και αναφέρει όλα αυτά που θέλετε να διαγραφούν από το λήμμα και πολλά άλλα που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμπληρώσει στο λήμμα ο κάθε DIU και βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχετε μηνύσει ούτε το Ριζοσπάστη ούτε την πρωτοδίκη.
    2) η επιλογή να γίνει κατά του DIU η αγωγή τι νόημα είχε ;;;;
    όταν προυπήρχαν δεκάδες εφημερίδες και μπλογκς που ανέφεραν συνεχώς τις συγκεκριμένες φράσεις μέχρι πρόσφατα....πριν σκάσει και πάλι το θέμα, γιατί δεν κατέφυγε ο ενάγων κατά των ΒΗΜΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ κλπ ακόμη και κατά του NONEWS που πρόσφατα αναφέρθηκε στο θέμα με τη γνωστή λέξη-χαρακτηρισμό, πριν γίνει ο γενικός χαμός μετά από μια τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Κατσανεβα στον Χατζηνικολάου αν θυμάμαι καλά…βέβαια ο DIU θεωρήσατε ότι είναι εύκολος στόχος….αλλά δεν προβλέψατε καλά και αγνοήσατε τη δύναμη της μεγάλης οικογένειας της Βικιπαίδεια αλλά και όλων όσων πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης στο ίντερνετ
    3) ποιοι σας συμβούλεψαν να κάνετε αυτή την αγωγή;;; όποιοι κι αν είναι σας προσέφεραν κακές υπηρεσίες
    4)Επιτρέπεται εσείς και οι συνεργάτες σας αλλά και το επιτελείο του κόμματος σας να αγνοείται πως λειτουργεί η Βικιπαίδεια και να θεωρείται ότι με μια αγωγή κατά ενός συντάκτη θα φοβίσετε αυτόν και όλους τους συντάκτες και θα αποσυρθούν οι επίμαχες φράσεις προ της υποτιθέμενης δύναμης σας ;;;
    Και βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπετε τώρα…. το λήμμα παραμένει στη θέση του και φιγουράρει σε τουλάχιστον 15 άλλες Βικιπαίδειες ξένων χωρών…. το ελληνικό ίντερνετ σας κατακρεουργησε …. εκατοντάδες πορταλς και μπλόγκς ανά τον κόσμο σας ανέφεραν διόλου κολακευτικά….. ενώ το DIU effect τείνει να φιγουράρει χάριν των χειρισμών σας επάξια δίπλα στο streizant effect.
    5) θα καταφύγετε τώρα και κατά των 8 νέων συντακτών της Βικιπαίδεια που επανέφεραν το λήμμα που διέγραψε μετά την προσωρινή απόφαση ο Δημήτρης Λιούρδης ;;;; και αν εμφανιστούν κι άλλοι τι θα κάνετε ; θα καταφύγετε δικαστικά και κατά των 15 μέχρι σήμερα άλλων ξένων Βικιπαιδειών και των συντακτών τους;;;
    και πιστεύετε ότι όλοι αυτοί είναι υποκινούμενοι και υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο εναντίον σας ;;;;
    μη μου πείτε ναι γιατί θα μου επιτρέψετε να πω ότι μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας
    6)επίσης ο τρόπος εύρεσης των στοιχείων του DIU δηλ. η ταυτοποιηση του Diu με το όνομα Δημήτρης Λιούρδης μήπως παραπέμπει σε άλλες εποχές σε συνδυασμό μάλιστα με τα γραφόμενα από κάποιους συνεργάτες σας ότι έχετε και τα στοιχεία όλων των συντακτών της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ;;;;;;
    7) ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας παιδαγωγός δεν θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη ευαισθησία στην ελευθερία της έκφρασης;;;
    Κατανοώ ότι δεν μπορεί να αισθάνεστε περιχαρής για το περιεχόμενο της διαθήκης που καλώς η κακώς συνέταξε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, θέλετε να προσθέσω υπό άγνωστες συνθήκες , θέλετε επίσης να προσθέσω ότι πιθανόν να εγράφη κάτω από τη επιρροή κάποιων προσώπων όπως υπαινίσσεστε κατά καιρούς εσείς και αν δε κάνω λάθος και άλλα πρόσωπα του στενού σας περιβάλλοντος..... όμως η διαθήκη υπάρχει και έχει αναφερθεί σε πλήθος ΜΜΕ και η παραπομπή σε αξιόπιστες πηγές οι οποίες την έχουν επικαλεστεί όσο κι αν σας είναι δυσάρεστο είναι ένα αληθές γεγονός.... και μη μας πείτε για τον Σπ. Καρατζαφέρη πάλι, είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση....
    αυτά τα γράφει κάποιος που κατανοεί την ενόχληση σας αλλά δεν δικαιολογεί την αντίδραση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ίδιος ο αξιότιμος κύριος DIU που ήταν 17 χρόνων όταν έγραψε τις αθλιότητές του, είτε κατά παραγγελία είτε υπερασπιζόμενος μια αρωστημένη αντίληψη ετσιθελισμού της συκοφαντίας και της ύβρεως στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πανίσχυρη Βικιπαίδεια, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είναι ο συντάκτης του επίμαχου λήματος. Συγχαρητήρια για τις αντιλήψεις σας κύριε αα για το πως πρέπει να λειτουργεί μια εγκυκλοπαίδεια, που τη συγχέεται με το Ριζοσπάστη, τις διάφορες εφημερίδες, τις ιστοσελίδες και blog, καλώντας με να κάνω μηνύσεις σε όλους αυτούς που αλοίμονο αν δεν μπορούν να κριτικάρουν φτάνοντας και στα άκρα ακόμα.! Είναι αλήθεια το ίδιο η W της οποίας οι βασικές αρχές μιλούν για ουδετερότητα και μη εμπάθεια ; Ποιος έχει μεγαλύτερη δύναμη τελικά, το υποκείμενο της συκοφαντίας και της αθλιότατης ύβρεως ή όσοι Βικιπεδιστές - φίλοι του DIU ή της ίδιας αρωστημένης αντίληψης, δεν έχουν άλλη δουλειά από το να ασχολούνται μαζί μου ; Να το χαίρεστε το DIU effect, που προφανώς σας ρεζιλεύει σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς κ. Κατσανέβα ειστε νομίζω εκτός ελέγχου και εξαπολύεται ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά πάντων αποφεύγοντας να κάνετε την ελάχιστη αυτοκριτική και βέβαια δεν δώσατε καμμια ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που έβαλα και στις επισημάνσεις ΄που έκανα ....μάλιστα και σε ενα ηχητικό που ανέβασε γνωστό πόρταλ από το δικαστήριο και εκει χυδαίες υβρεις εξαπολύσατε κατά πάντων ....απ οτι βλεπω έχετε μια εμμονή ότι οι πάντες σας συκοφαντούν και συνωμοτούν σε βαρος σας...βλεπετε διαρκως δράκους και φαντάσματα γύρω σας ενώ η κοινωνία σας αγνοεί η σας έχει συνδέσει με συγκεκριμένες εκφράσεις τις οποίες φροντίσατε να τις μαθουν οι αγέννητοι εκείνης της χρονικής περιόδου αλλά και εκατομμύρια αναγνωστών της Βικιπαιδεια ανά τον κόσμο...
    το DIU effect, ειναι προφανές ποιον ρεζιλεύει απλά η δεν το αντιλαμβάνεστε η έχει εφαρμογή η λαική ρήσις << τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι βρέχει >>
    Θα προσpαθήσω να μην ασχοληθώ πάλι με το θέμα και ήδη θα το είχα κάνει αν δεν με ειρωνευόσαστε για τις αντιληψεις μου που εμμεσως πλην σαφώς τις κατατάξατε στη κατηγορία των αρρωστημένων.Σας διαβεβαιωνω ότι δεν συμμετέχω στο παγκόσμιο σχέδιο συκοφαντησής σας ούτε στο σχέδιο της πολιτικής σας εξόντωσης ....γιατί απλά πολιτικά είστε ανύπαρκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε αα κρατείστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας, όπως κάνω και εγώ γαι τις δικές μου. Και δείτε πόσοι κανονικοί Βικιπεδιστές στις σχετικές συζητήσεις διαφώνησαν με τον DIU για τις μάλλον κατά παραγγελία ύβρεις εναντίον μου.Σε αντίθεση με εσας, δε σας ειρωνέυτηκα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας κατά τα φαινόμενα σοβαρός άνθρωπος, υποστηρίζει ότι ένας δεκαεπτάχρονος έχει το βάρος για να γράφει λήματα σε εγκυκλοπαίδεια, ουσιαστικά στη μοναδική εγκυκλοπαιδεια που υπάρχει σήμερα. Αλήθεια που είδατε να εξαπολύω ύβρεις ; Αν στο βιογραφικό σας στην W υπήρχε αναφορά σε ύβρεις που είχε πει ή δεν είχε πει εναντίον σας κάποιος τρίτος, ε ναι, αυτό το θεωρώ "αρωστημένη αντίληψη ετσιθελισμού της συκοφαντίας και της ύβρεως στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πολυ σπουδαία Βικιπαίδεια". Την οποία την υποβαθμίζετε επιμένοντας πεισματικά στο αστείο DIU effect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Θεόδωρε
    Ποιος έχει το βάρος να γράφει λήματα σε μια εγκυκλοπαίδεια είναι πραγματικά ένα θέμα και κατά την άποψη μου σίγουρα δεν εξαρτάται από την ηλικία η μόνον από την ηλικία αλλά από πολλούς παράγοντες. Ο DIU, διαβάζω παντού ότι είναι σήμερα 23 ετών και ασκούμενος δικηγόρος, επομένως όταν έγραψε ήταν μάλλον φοιτητής και σίγουρα όχι 17 ετών όπως ισχυρίζεστε, πιθανόν για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Για να ‘είναι όμως στα 23 του ασκούμενος πρέπει να ήταν και επιμελής φοιτητής. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο όλους αυτούς τους κανονικούς Βικιπαιδειστες που όπως λέτε διαφώνησαν με τον DIU παρά μονό τους υπαλλήλους του γραφείου σας . Η W δεν είναι μια κλασσική εγκυκλοπαίδεια και σύμφωνα με τους κανόνες της θα πρέπει ότι γράφεται να έχει παραπομπές σε αξιόπιστες πηγές και το συγκεκριμένο λημα τις είχε. Όταν λοιπόν υπάρχει μια διαθήκη ενός πρωην Πρωθυπουργού αλλά και ενός αντικειμενικά μεγάλου πολιτικού Άνδρος που περιείχε την επίμαχη φράση είναι λογικό να έχει καταγραφεί στη νεότερη ιστορία όπως και είναι φυσικό να σας ενοχλεί (και εμένα θα με ενοχλούσε αν συνεβαινε κάτι τέτοιο) απλά δε θα αντιδρούσα με το δικό σας τρόπο. Όμως είναι ένα πραγματικό γεγονός όπως πραγματικό γεγονός είναι και η αγωγή σας κατά του DIU κάτι που ήδη έχει καταγραφεί στο λημα σας σε W ξένων χωρών και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι προφανές ότι θα γραφτεί και στην ελληνική Βικιπαιδεια .
    Τελειώνοντας θέλω να κάνω την ακόλουθη τοποθέτηση και μην τη πάρετε ως υπόδειξη αλλά ως άποψη ενός απλού μέσου πολίτη, αναγνώστη και σερφερ του ιντερνετ.
    Το ειδικό βάρος ενός πολιτικού και ενός καθηγητή Πανεπιστημίου στην κοινωνία πέρα από τις γνώσεις του, το καθορίζουν οι καθημερινές συμπεριφορές του και επειδή στις μέρες μας η ιδιότητα του πολιτικού είναι απαξιωμενη θα δώσω έμφαση και προβάδισμα στην ιδιότητα του Ακαδημαϊκού δασκάλου, του παιδαγωγού και θαθελα ως δάσκαλος τουλάχιστον να μη μας απογοητεύσετε. Να βρείτε ένα τρόπο να κάνετε μια υπέρβαση, μια διδασκαλία συμπεριφοράς ,να προβληματίσετε όλους αυτούς που σας έκριναν σκληρά και ενδεχομένως να σας κακομεταχειρίστηκαν ιντερνετικα , ούτως η άλλως το θυμό σας τον εκδηλώσατε ποικιλοτρόπως και χυδαία (δικαστήριο) και ακομψα .Ο Δάσκαλος οφείλει να είναι ανθρώπινος ,μπροστάρης και να διδάσκει δια του παραδείγματος.
    ΠΩΣ; Θα βρείτε τον τρόπο φαντάζομαι
    Όλοι αυτοί που σε όλο τον κόσμο δηλώνουν είμαστε DIU είναι σίγουρο ότι δεν τους ενδιαφέρει το πρόσωπο DIU αλλά το εγχείρημα , η ελευθερία της έκφρασης, ο αγώνας κατά της λογοκρισίας και είμαστε πάρα πολλοί και θα γινόμαστε συνεχώς περισσότεροι και θα σας κρίνουμε αυστηρά και απαιτητικά γιατί είστε Δάσκαλος με ότι αυτό σημαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με τους Βικιπεδιστές που διαφώνησαν με τον DIU, σας παραπέμπω στη σχετική συζήτηση που υπάρχει αναρτημένη και τώρα. Η υπόθεση αυτή κρατάει πάνω απο πέντε χρόνια αν δεν κάνω λάθος, οπότε υπολογίστε την τότε ηλικία του DIU. Για τη δουλειά μου ως ακαδημαϊκού δάσκαλου, αν σας είναι δυνατό, ρωτείστε τους φοιτητές μου.Σας διαβεβαιώ ότι η συγκεκριμένη ύβρεις δεν υπήρξε, ούτε είναι λογικό να υπήρξε ως τελευταία βούληση οποιουδήποτε κατά οποιουδήποτε, γιατί τότε στρέφεται εναντίον του.Όπως και να το κάνουμε η ύβρης είναι ύβρης και όχι πολιτικό γεγονός ή στοιχείο του βιογραφικού οποιουδήποτε. Φυσικα και δέχομαι να με κρίνεται αυστηρά και απαιτητικά. Αλλά μη με αδικείται. Το έχουν κάνει καθ' υπερβολήν άλλοι πολλοί, επειδή δεν πήγα με τα νερά τους.Και ειδικότερα αυτοί ή αυτές από τους οποίους προέρχεται η ύβρης προς εμένα αλλά και προς τον ίδιο τον Α.Π.Σκεφτείτε σας παρακαλώ και την ουσία της υπόθεσης και πόσο εύκολο για εμένα ήταν να αποδεχτώ τους Μιμίκους της εποχής, όπως έκαναν οι περισσότεροι και να μην υπάρχει το θέμα σήμερα. Είμαι μαζί σας για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι όταν αυτή αποτελεί ύβρη και κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ένα τελευταίο και παρακαλώ μην το εκλάβετε ως απειλή ή οτιδήποτε, αλλά ως προσφυγή στην κοινή λογική. Δεν ξέρω αν ο DIU ήταν καλός φοιτητής. Μάλλον όμως δεν είναι καλός ασκούμενος δικηγόρος, αφού δε φαίνεται να γνωρίζει την έννοια της ύβρεως και της συκοφαντίας και μάλιστα κατ' εξακολούθηση και σε ευρύτατης κυκλοφορίας μέσο και τις συνέπειές τους στο ελληνικό δίκαιο. Αν τα γνωρίζει, τότε δε σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη.
    Εκτός και αν δεχτούμε ότι εδώ δεν ισχύει το ελληνικό δίκαιο ή ότι είμαστε Μποτσουάνα και ας με συγχωρέσουν οι Μποτσουανοί για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου φαίνεται Theodore πως γράφετε βεβιασμένα. Γιατί άραγε;
    "η συγκεκριμένη ύβρεις" αντί ύβρις ή ύβρη, "η ύβρης είναι ύβρης" αντί ύβρις, "να με κρίνεται" στο τρίτο ενικό της παθητικής αντί κρίνετε στο δεύτερο πληθυντικό της ενεργητικής και βέβαια μόνο με μια πρόχειρη ματιά...
    Αντιγράφω από το σχόλιο σας:
    "ήταν 17 χρόνων όταν έγραψε τις αθλιότητές του, είτε κατά παραγγελία είτε υπερασπιζόμενος μια αρωστημένη αντίληψη ετσιθελισμού της συκοφαντίας και της ύβρεως στο διαδίκτυο"
    Αυτά κύριε στο χωριό μου τα λένε ύβρεις. Όσο για το αν προσβάλλουμε τη Βικιπαίδεια, σας υπενθιμίζω πως η εκπρόσωπος του ιδρύματος Michelle Paulson τη δική σας αγωγή ονομάζει ασυνείδητη και βέβαια δεν φωτογραφίζει εμάς όταν λέει:
    "Ο κ. Κατσανέβας έχει αγνοήσει αυτά τα δεδομένα και πλέον χρησιμοποιεί το νομικό σύστημα εναντίον εκείνων που δεν έχουν τη δική του οικονομική επιφάνεια και επιρροή."
    Το πρόβλημα σας που είναι πλέον γνωστό σε κάθε άκρη του κόσμου συνεχίζει να μη με ενδιαφέρει.
    Δεν απαντάτε όμως σε ένα καίριο ερώτημα δημοκρατίας.
    Γιατί κομπάζετε ότι αποκτήσατε τα προσωπικά μας δεδομένα και ακόμα ότι θα έχουμε συνέπειες για τις απόψεις μας; Πως τα αποκτήσατε και τι συνέπειες θα έχουμε;
    Εκτός βέβαια αν ενοείτε πως ακόμη και στο Μεξικό μιλούν πια για την λογοκρισία στην Ελλάδα.
    Αν είναι έτσι μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΚ, οφείλεις να αντιληφθείς ότι το περιεχόμενο της διαθήκης Παπανδρέου αποτελεί καταγεγραμμένο γεγονός της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου, δηλαδή παρουσιάζει "εγκυκλοπαιδικότητα" και άρα χρήζει κάλυψης από/ενσωμάτωσης στη Βικιπαίδεια. Η "ουδετερότητα" συνιστά τον πρώτο από τους τρεις πυλώνες στη βασική Πολιτική της Βικιπαίδειας και η "μη εμπάθεια" καταγράφεται στον κώδικα συμπεριφοράς για τους χρήστες της. Τις επικαλείσαι αμφότερες, χωρίς όμως να γνωρίζεις τη σημασία τους σε επίπεδο Βικιπαίδειας, δεδομένου ότι αφορούν στον τρόπο παρουσίασης (συγγραφής) των θεμάτων. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, η οποία γίνεται βάσει της προαναφερόμενης "εγκυκλοπαιδικότητας".

    Η επιλογή ενσωμάτωσης σε κάποιο λήμμα της Βικιπαίδειας ενός εγκυκλοπαιδικού γεγονότος, όσο ενοχλητικό και εάν είναι για τους πρωταγωνιστές του, επ' ουδενί συνιστά παραβίαση της πολιτικής της ουδετερότητας. Ο Diu κάλυψε ένα εγκυκλοπαιδικό, λοιπόν, γεγονός με τρόπο ουδέτερο (1ος πυλώνας), δηλαδή χωρίς προσωπική τοποθέτηση/σχόλια, επαληθεύσιμο (2ος), δηλαδή μέσω αξιόπιστων, χρονικά πρωτογενών και εύκολα προσβάσιμων πηγών και το οποίο δεν αποτελούσε "προσωπική του έρευνα" (3ος), καθώς είναι καταγεγραμμένο σε επίσημο έγγραφο, επικυρωμένο από δημόσιο λειτουργό (συμβολαιογράφο). Επομένως ευθυγραμμίστηκε απολύτως με την πολιτική της Βικιπαίδειας.

    Τώρα, το γιατί ο Diu το έκανε είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό, ζήτημα. Το οποίο προφανώς έχει λυθεί από την πλευρά σου, όντας ο Diu μέλος της παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον του Κατσανέβα. Αν και τελευταία δείχνεις να κλονίζεσαι - αντιγράφω από τα παραπάνω: "...για τις ΜΑΛΛΟΝ κατά παραγγελία ύβρεις εναντίον μου...".

    Όσο για το "Σχετικά με τους Βικιπεδιστές που διαφώνησαν με τον DIU, σας παραπέμπω στη σχετική συζήτηση που υπάρχει αναρτημένη και τώρα.". Εάν συμπέρανες διάφορα από τη συγκεκριμένη συζήτηση, επειδή σου μετέφεραν το περιεχόμενό της, τότε τίθεται θέμα κακής πληροφόρησης. Διαφορετικά, ζήτημα κατανόησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Κατσανεβα
    Δυστυχώς δεν καταλάβατε τίποτα από αυτά που έγραψα η μάλλον δε θέλετε να καταλάβετε ……σας έχει τυφλώσει ο θυμός του πάλαι ποτέ ισχυρού και έχει θεριέψει ο υπεραναπτυγμενος εγωισμός σας….έτσι αντιμετωπίζετε το θέμα νομίζοντας ότι είστε στην εποχή της παντοδυναμίας σας και δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι σας αγνοούν οι πάντες και σας θυμούνται μονό αρνητικά …. Απολαύστε τώρα λοιπόν τον παγκόσμιο διασυρμό σας για τον οποίο είστε υπεύθυνος αποκλειστικά…..και συνεχίστε να έχετε αδυναμία να αντιληφθείτε ότι όλος ο κόσμος( κυριολεκτώ) είναι με την Βικιπαιδεια , με τον Diu, με την ελευθερία έκφρασης και κατά της λογοκρισίας που προσπαθείτε να επιβάλλετε….αν λοιπόν όλους αυτούς τους θεωρείτε Μποτσουανους τότε δεν ξέρετε που βρίσκεστε και είστε άξιος της τύχης σας….
    Καληνύχτα σας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καληνύχτα και σε εσάς και αναμένουμε τι θα πει και η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία θέλετε να την υποκαταστήσετε με μονομανίες και το θέατρο του παράλογου. Φαίνεται ότι το να είναι ευγενής κάποιος μαζί σας, δεν είναι ότι το καλύτερο.Κύριε αα κλπ., μιας και είστε ανώνυμοι, είστε αναρμόδιοι
    να με κείνετε. Και πάλι καληνύχτα σας και αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας.Όσο για τον παγκόσμιο διασυρμό που αναφέρεστε, είναι όλος δικός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το όνειδος και η Δικαιοσύνη
    ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    Έχει καταγραφεί πολλάκις στον ελληνικό Τύπο ότι στη διαθήκη του ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε τον γαμπρό του, Θεόδωρο Κατσανέβα, «όνειδος για την οικογένεια». Από αυτές τις καταγραφές ένας χρήστης του Διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Diu» συμπεριέλαβε τη φράση στη συνεργατική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
    Ο κ. Κατσανέβας θεώρησε τον χαρακτηρισμό προσβλητικό και αντί να στραφεί κατά των πρωτογενών πηγών (τις μεγάλες εφημερίδες) μήνυσε τον «Diu» και όποιον άλλο βρήκε εύκαιρο· δηλαδή την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), η οποία απλώς συμπαρίσταται και χαιρετίζει την παγκόσμια προσπάθεια για δημιουργία κιβωτού πληροφοριών. Το δικαστήριο ευτυχώς απέρριψε τη μήνυση κατά της ΕΕΛ/ΛΑΚ, αλλά έβγαλε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα να αφαιρεθεί από τη Wikipedia το «όνειδος», που έχει δημοσιευθεί πολλάκις στον ελληνικό Τύπο. Ο χρήστης το αφαίρεσε, αλλά κάποιος άλλος το πρόσθεσε. Το ξανααφαίρεσε και κάποιος άλλος το πρόσθεσε. Το βασικό χαρακτηριστικό της Wikipedia και η μεγάλη δύναμή της –όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως– είναι ότι αποτελεί μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια: τα λήμματά της εμπλουτίζονται διαρκώς από τους χρήστες. Μόνο όρο που βάζει η (εκτός Ελλάδος) συντακτική επιτροπή είναι να τεκμηριώνονται τα όσα αναφέρονται και να παρατίθενται οι πηγές.
    Επομένως, ο δυστυχής (πρώτος) επιμελητής του λήμματος για τον κ. Κατσανέβα δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ακόμη και αν το δικαστήριο διατάξει να λογοκριθεί το λήμμα κάποιος άλλος θα το προσθέσει, και ο κ. Κατσανέβας θα τρέχει πάλι στα δικαστήρια. Ετσι στις χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του κόμματος «των πέντε αστέρων» θα προσθέσει μερικές ακόμη.
    Εκτός όμως αυτών, η Ελλάδα κατάφερε να ξαναγίνει περίγελως της οικουμένης. Για πρώτη φορά επιχειρείται λογοκρισία της Wikipedia και μάλιστα για κάτι που είναι πλήρως τεκμηριωμένο. Δεν περιμέναμε κάποια ευφυέστερη αντίδραση από τον κ. Κατσανέβα, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Δικαιοσύνη μοιάζει να μην κατανοεί τη φύση του Διαδικτύου. Αδυνατεί να καταλάβει ότι το περιεχόμενο στον κυβερνοχώρο δεν μπορεί να λογοκριθεί, και ότι κάθε απόπειρα λογοκρισίας γυρίζει μπούμερανγκ· ήδη το «όνειδος της οικογένειας» –διά της αγωγής και της απόφασης για προσωρινή έστω απάλειψή του– αυτό που ήθελε ο κ. Κατσανέβας να μη μαθευτεί, έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

    αλλος ενας Μποτσουανος καιο ΠασχοςΜανδραβεληςκατα την αποψη σας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατσανέβας: Η ντροπή της κοινωνίας της πληροφορίας http://www.thepressproject.gr/article/57851 πόσο πιο απλά να τα γράψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Κύριε αα κλπ., μιας και είστε ανώνυμοι, είστε αναρμόδιοι να με κείνετε." Ε, καλά τώρα. Όπως έχεις αποδείξει, δεν κολλάς στις "ανωνυμίες". Από την άλλη, βέβαια, μετά την παραπάνω δήλωση Κατσανέβα τίθεται το εξής ερώτημα: εφόσον o Diu ΔΕΝ είναι πλέον ανώνυμος, καθίσταται και αρμόδιος να κρίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Απλώς υποστηρίζω αυτό που πιστεύω ότι είναι το σωστό όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους, ... Είναι απαράδεκτο στο βιογραφικό οποιουδήποτε που καταγράφει η W, να υπάρχουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί που υποτίθεται ότι έχει αναφέρει ένα τρίτο πρόσωπο"

    Εδώ πέρα κάνετε λάθος κύριε Κατσανέβα. Όταν έχει γίνει ντόρος στα ΜΜΕ σχετικά με έναν χαρακτηρισμό, τότε είναι άξιος αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή