Google+ Followers

11 Μαΐ 2014

Ψήφισε ΔΡΑΧΜΗ, Ψήφισε Ελλάδα

Οικογενειάρχη μεροκαματιάρη των 500-700 ευρώ, βλέπεις τη ζωή σου να καταρέει, να μην μπορείς να συντηρήσεις την οικογένειά σου, να έχεις άνεργα παιδιά. Και ακούς ακόμα τους βασανιστές μας να σου λένε ότι το ευρώ είναι η μόνη λύση. Και ότι αν πάμε στη δραχμή, θα κατέβει ο ίδιος ο Αρμαγεδών και θα μας ρουφήξει το αίμα. Προφανώς έχεις πολύ αδύνατη μνήμη,αν ξέχασες πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε τώρα με το ευρώ.

Ταλαίπωρε συνταξιούχε, την ώρα που εκλιπαρείς για φάρμακα, σου λένε να φοβάσαι τη δραχμή, γιατί το ευρώ μας δίνει σιγουριά. "Ευρώ, ευρώ  και δόξα το Θεό". Όπως λέγανε παλιά, "Ελιά, ελιά και Κώτσο Βασιληά". 

Απολυμένε-άνεργε, κάθεσαι στο παγκάκι και μασουλάς πασατέμπο,μουγκρίζεις απελπισμένος, διαμαρτύρεσαι, κλαψουρίζεις χωρίς στόχο και σκοπό. Δεν έχεις ακούσει ότι, αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, για να δεις φως πρέπει να ανάψεις ένα κερί. 
Δανειολήπτη, χάνεις το σπίτι σου και ελπίζεις να το σώσεις με δικαστικές ενέργειες ή με συμβιβασμό με τις τράπεζες.Ξεχνάς ότι οι γερμανοί ούτε στην κατοχή του 1940, δεν μας έπαιρναν τα σπίτια όπως κάνουν τώρα. Δεν έχεις καταλάβει ότι το ευρω-μάρκο είναι πιο αποτελεσματικό απο τα τανκς και τις σιδερόφρακτες στρατιές της Βέρμαχτ.
Εμποράκο, αυτοαπασχολούμενε, ούτε μύγα δεν μπαίνει στο μαγαζί σου, είσαι έτοιμος να βάλεις λουκέτο και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Τρως σφαλιάρες και δεν καταλαβαίνεια απο που σου έρχονται. Φοβάσαι τη σύγκρουση και βολεύεσαι με την υποταγή. Για αυτό σκέφτεσαι να ψηφίσεις σιγουριά, Σαμαρά, ή για διαμαρτυρία Τσίπρα. Αν το κάνει, είσαι άξιος της μοίρας σου.
Φαρμακοποιέ, ξέρεις ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστείς να κλείσεις το φαρμακείο γιατί έτσι αποφάσισε η φράου Μέρκελ και εσύ απλώς κλαψουρίζεις. Τι να κάνω λες, αυτή είναι η μοίρα μου. Δεν έχεις ακούσει ότι, σημασία έχει να μην παραδίνεσαι ακόμα και όταν είσαι αιχμάλωτος
Γεωργέ, κτηνοτρόφε, ψαρά,το μνημόνιο της Αγγέλεας Δωροθέας Μέρκελ και των εδώ υποτακτικών της, σου καταστρέφουν τη ζώη, όλο σου το βιος. Και εσύ εκεί μακρυά απο το κέντρο, ακούς τα ψέματα που σου λενε απο το κέντρο και ζαλισμένος όπως είσαι δεν ξέρεις που να στραφείς.
Ανεργε σπουδαγμένε νέε,κρέμασες τα πτυχία σου, αλλάζεις πολυθρόνα κάθε ώρα, τρως το ελάχιστο χαρτζιλίκι του μπαμπά σε φρέντο και αμπελοφιλοσοφείς. Δεν έχεις ακούσει ότι, η ζωή και το μέλλον σου κερδίζεται με αγώνες που έχουν στόχους.

Νοικοκυρά,σου λείπει ο κιμάς, το ψωμί και οι ντομάτες,μπαίνεις στο super market, βλέπεις τιμές ουράνιες και βολεύεσαι με το φλυτζάνι της γειτόνισσας,τη Μενεγάκη και τα τουρκοσήριαλ. Το κλαψούρισμα έχει γίνει η μόνιμη παρηγοριά σου, αφού δεν αναρωτιέσαι τι φταίει, πως φτάσαμε ως εδώ. Ή μήπως σε πείσανε ότι και εσύ, μαζύ τα έφαγες κακομοίρα μου ; 

Επαγγελματία και μικροεπιχειρηματία. Πληρώνεις ατέλειωτα χαράτσια, μια πρωτόγνορη φοροκαταιγίδα, όταν η δουλειές σου έχουν καταστραφεί. Οδύρεσαι, μελαγχολείς, βρίζεις,γλύφεις για μιά θέση των 400 ευρώ για το παιδί. Μπροστα στον γκρεμό, δε βλέπει το γεφύρι και πέφτεις μέσα.

Πολλοί σαν και εσάς και όχι μόνο,εδώ στη χώρα που γέννησε την Ευρώπη, επενδύσατε στον δήθεν αντιμνημονιακό Σαμαρά αλλά και σας  βγήκε γιουσουφάκι της Μέρκελ. Στηρίξατε τις  ελπίδες σας στον καρεκλάκια τον Βενιζέλο και αποδείχτηκε πρακτοράκι του συστήματος.Εμπιστευτήκατε  τον δήθεν σοβαρό-αριστερό Κουβέλη και σας πρόκυψε νεοφιλελεύθερο τζόβενο.
Τώρα πολλοί απο εσάς σκέφτεστε να ψηφίσετε τον Αλέξη, ζαλισμένοι κακομοίρηδες, γιατί είναι νέος, ωραίος και όπως λέει αντιμνημονιακός !Ή  λοξοκοιτάτε και προς το Σταύρο τον τσουτσουνομύτη του Ποταμιού, τον άθλιο υπηρέτη των αφεντικών και του τίποτα.
Σε κοροϊδεύουν κακομοίρη. Ψέματα σου είπαν οι εχθροί, ψέματα σου λένε και οι δήθεν φίλοι. Όλοι, ναι όλοι οι ευρωραγιάδες, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, όλοι τους που προσκυνούν την ευρω-φυλακή,  τα έχουν βρει με τα αφεντικά και με το πιο μεγάλο αφεντικό απο όλους, την Αγγέλεα Δωροθέα Μέρκελ. Γιουσουφάκια όλοι τους.
Ξύπνα κορόϊδο. Κατάλαβε το αυτονόητο. Ότι το ευρώ και το μνημόνιο είναι αυτοκόλητοι Σιαμαίοι αδερφοί. Ότι αν το ευρώ είναι ταμπού, τότε και το μνημόνιο είναι ταμπού.
Είναι ντροπή να μην έχεις καταλάβει κάτι τόσο απλό. Ότι το ευρώ ήταν το τυρί, η φάκα το μνημόνιο και η Μέρκελ η γάτα.Ότι οι Γερμανοί, αφού απέτυχαν να καταλάβουν την Ευρώπη με δύο αιματηρούς πολέμους, την αλυσσοδένουν τώρα με το νόμισμα-Φραγκεστάϊν, το ευρώ-μάρκο.
Μαύρισε όλους τους Μαυρογιαλούρους, όλους όσους σου λένε ότι θα ανατρέψουν το μνημόνιο μέσα στο ευρώ. Σου λένε ψέματα για να κλέψουν την ψήφο σου. Και αυτό το τόσο απλό, οφείλεις να το καταλάβεις. Τα έχουν βρει με τα αφεντικά για αυτό και προσκυνούν το ευρώ. 
Ξύπνα. Κανένας "εξυπνάκιας" δεν μπορεί να μας βγάλει απο την τραγωδία, να μας απαλλάξει απο το ανελέητο μαστίγειο του μνημονίου, μέσα απο το ευρώ. Σπάσε τις αλυσσίδες, γκρέμισε τη γερμανική φυλακή.
Οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία.Πες όχι στο ευρώ.Όχι στο μνημόνιο. Όχι στη γερμανική κατοχή.
Ψήφισε ΔΡΑΧΜΗ
Ψήφισε Ελλάδα
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/psifise-drahmi-psifise-ellada#sthash.fzCUckk5.dpuf