26 Ιουλ 2014

Γιατί ηττήθηκαν τα κόμματα της δραχμής στις ευρωεκλογές

- ---Κύριε Κατσανέβα, που οφείλετε αυτή η μαζική απόρριψη των κομμάτων της δραχμής;

 -Υπάρχουν τέσσερεις βασικοί λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι, το σύστημα που κυβερνά έχει την απόλυτη συμπαράσταση των κεντρικών ΜΜΕ. Όταν ο πολίτης βομβαρδίζεται από δήθεν δεινά που θα υποστεί η χώρα και ο ίδιος αν φύγουμε από το ευρώ, τότε διαμορφώνεται μαι φοβισμένη κοινωνία που δεν τολμά. Καθισμένος στην πολυθρόνα του, ο πολίτης τρομοκρατείται καιποδηγετείται από τα τηλεοπτικά φερέφωνα. Το δεύτερο αίτιο είναι το γεγονός ότι, οι υποστηρικτές της δραχμής δεν ενωθήκαμε. Πορευτήκαμε-όχι με δική μας ευθύνη- με διάφορα σχήματα, διαιρεμένοι, με επακόλουθη συνέπεια την ήττα. Το τρίτο ότι, δεν είχαμε την πραγματική επικοινωνιακή δυνατότητα να εξηγήσουμε στους πολίτες τις θέσεις μας. Και το τέταρτο 'ότι, εισικότερα εμείς με το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, είχαμε ανύπαρκτη οικονομική υποστήριξη. Την τελευταία εβδομάδα, που είναι και η πιο κρίσιμη, δεν μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε ούτε μία αφίσα. Οι τηλεοράσεις μας απέκλεισαν σχεδόν ολοκληρωτικά, εκτός απο κάποιες προβολές μετά το τις 2μμ. το βράδυ. Ο πρώτος λόγος βέβαια, το παράλογα αποδεκτό φοβικό σύνδρομο για τη δραχμή, είναι ο σοβαρότερος. 

-Ο φόβος...

Ναι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα εδώ, που ξεπερνά τα όρια του παράλογου και αποδεικνύει ότι ζούμε μια τηλεοπτική δικτατορία που επιβάλλει τη δική της αλήθεια. Και μέσω αυτής, να κυβερνάνε αυτοί που ελέγχουν την τηλεόραση ακι τα κεντρικά ΜΜΕ, οι καναλάρχες που τα ελέγχουν και κατ' επέκταση οι τράπεζες τις οποίες τελικά ελέγχουν οι Γερμανοί ! Το παράλογο βρίσκεται στο ερώτημα, τι φοβάται κάποιος όταν ήδη ζει τη σημερινή πρωτοφανή τραγωδία. Όταν βλέπει συμπολίτες μας αν όχι ο ίδιος, να τρέφονται απο τα σκουπίδια; Είσαι πάφτωχος, άνεργος, καταχρεωμένος και δεν ελπίζεις πουθενά πια. Η δραχμή θα σε καταστρέψει; Δε βλέπεις ότι ήδη μας έχει καταστρέψει το ευρώ; Ωστόσο και οι τέσσερεις αιτίες που προανέφερα συνέβαλαν στην ήττα των δυνάμεων που υποστηρίζουν τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Αλλά αυτό συνέβει μόνο στην Ελλάδα όπου βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική και τηλεοπτική κατοχή που επιβάλλει την ψυχολογία του φόβου. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Ευρωσκεπτικιστές θριάμβευσαν. Ίσως λοιπόν έρθει από εκεί η ανατροπή. Από την Αγγλία ή την Γαλλία, την Ιταλία.

- Προσωπικά πως θα διαχειριστείτε αυτή την ήττα;

- Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν είναι προσωπικό το θέμα. Θεωρώ ότι, εγώ και οι συνεργάτες μου, με ασήμαντες, στην ουσία ανύπαρκτες οικονομικές δυνάμεις-εμείς της συμμορίας της δραχμής (!) - κάναμε το καθήκον μας υπηρετώντας αρχές και αξίες, το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα και τους συνανθρώπους μας. Με αυτή την έννοια, είμαστε νικητές. Γιατί νικητής δεν είναι αυτός που νικάει, αλλά αυτός που αγωνίζεται για τα πιστεύω του, για το σωστό και το δίκηο.Το σωστό και το δίκηο πρέπει να μπορούν στο τέλος να βγαίνουν νικητές. Η επανάσταση οσων πίστευαν σε αρχές, αξίες ιδανικά, η ηθική επανάσταση ήταν πάντα το ζητούμενο και αυτό που είχε και έχει σημασία.

-Τι πιστεύετε για τον Σαμαρά ;

Tα τελευταία δυο χρόνια ο Aντώνης  Σαμαράς έχει πετύχει σημαντικές πολιτικές νίκες. Επιβίωσε των εκλογών του 2012, όπου έγινε Πρωθυπουργός με μικρό ποσοστό, άντεξε στα μνημόνια που έφεραν διαδηλώσεις παντού, άντεξε στις αποχωρήσεις βουλευτών του, στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και στις ευρωεκλογές αν και τις έχασε. Πως τα καταφέρνει; Έχω καλή άποψη για τον Σαμαρά. Κάποιος άλλος στη θέση του θα ήταν μάλλον χειρότερος. Είναι εργατικός και αποτελεσματικός στα μέτρα αυτών που μπορεί να κάνει.Αλλά στην πραγματικότητα δεν  κυβερνά ο ίδιος αλλά οι δανειστές, η ευρωζώνη και πάνω απ' όλα το Βερολίνο.

-Θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ;
                              
- Αν εκλέξει και Πρόεδρο Δημοκρατίας θα κυβερνήσει μέχρι το 2016. Προς ικανοποίηση και των δανειστών. Βλέπω ότι μάλλον θα τα καταφέρει.

 - Γιατί το λέτε αυτό;

- Ήδη συγκεντρώνει περίπου 172-175 βουλευτές. Και το Βερολίνο δε θέλει εκλογές.

- Τότε πράγματι δε θα έχουμε εθνικές εκλογές. Οπότε ποια θα είναι η συνέχεια για τους Έλληνες πολίτες; Που βαδίζουμε με αυτή την κυβέρνηση να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο;

- Θα ζούμε διαρκώς μια επιδεινούμενη  κάκιστη πραγματικότητα. Δυστυχώς έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες. Η χώρα εξαϋλώνεται και κινδυνεύει μακροπρόθεμα να εξαφανιστεί ως εθνική οντότητα. Η ελπίδα βέβαια που πεθαίνει τελευταία υπάρχει αν, όλες οι πραγματικά αντιμνημονιακές δυνάμεις αποφάσιζαν να ενωθούν και να δώσους τη μάχη. Μπορεί να συμβεί. Η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό είναι πολύ μεγάλη και φυσικά δεν μπορεί να υπάρχουν 70 κόμματα του μηδέν κόμα και κάτι τοις εκατό. Αλλά αν πρόκειται κάτι να αλλάξει ριζικά, αυτό θα προέλθει από ανατροπές στις διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες. Η διάλυση του ευρώ με πρωταγωνιστή τη Γαλλία, τα γεγονότα στην Ουκρανία και η πιθανή ήττα της νεο-ιμπεριαλιστικής τάσης της Γερμανίας, η ανάδειξη του νεόυ ισχυρού πόλου της Κίνας με τη Ρωσία, οι ανατροπές που φέρνουν οι συγκρούσεις του Ισραήλ, η προώθηση της εκμετάλλευσης του ενεργειακού μας πλούτου, κλπ., όλα αυτά βρίσκονται μπροστά στο κοντινό μέλλον και θα επιφέρουν νομοτελειακά σημαντικές αλλάγές, τις οποίες αν τις χειριστούμε με έξυπνο τρόπο ίσως και να τα καταφέρουμε.

- Και με το ΣΥΡΙΖΑ τι γίνεται;

- Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παρακολουθεί ως ζαλισμένη οντότητα τις εξελίξεις. Είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Με το ευρώ, αλλά κατά του μνημονίου. Με θολωμένες θέσεις και χαλαρά πατριωτικά ανακλαστικά. Αν θεωρεί ταμπού το ευρώ, τότε είναι ένα μνημονιακό κόμμα με αντιμνημονιακή ρητορική. Αν πάρει την κυβέρνηση θα αντιταχθεί στο μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη ; Πρόκειται για ακραίο παραλογισμό. Και η κυβρνητική πολιτική δεν ασκείται με παραλογισμούς. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου