26 Αυγ 2014

Γιατί άραγε επιμένει η Μέρκελ στην πολιτική της καταστροφικής ευρωζωνικής λιτότητας ενάντια στις απόψεις των κορυφαίων διεθνών οικονομολόγων;

Όλοι οι νομπελίστες οικονομολόγοι, στην 5η διεθνή συνάντηση των βραβευμένων με Νόμπελ οικονομολόγοι στην πόλη Λιντάου της Γερμανίας,κεϋνσιανιστές,φιλελεύθεροι, συντηρητικοί, ενώ διαφωνούν σε πολλά ζητήματα οικονομικής πολιτικής, όλοι με διαφορά έντασης μόνο, θεωρούν ότι, η πολιτική Μέρκελ της ευρωζωνικής λιτότητας που ακολουθεί η Αγκέλα Δωροθέα Μέρκελ είναι καταστροφική και την καλούν να την αλλάξει.


Όμως, η γερμανίδα καγκελάριος μαζί με τον συνοδοιπόρο της Βόλφαγκ Σόϊμπλε, επιμένουν στην ίδια εγκληματική πολιτική. Γιατί άραγε; Από ιδεαλισμό; Από πείσμα ; Επειδή και οι δυο τους είναι έξυπνοι άνθρωποι, τίποτα απο τα δυο δεν φάινεται να ισχύει.Το πιθανότερο είναι να έχουν στο μυαλό τους ότι, με αυτή την πολιτική θα πετύχουν το δις αποτυχημένο γερμανικό όνειρο για την υπαγωγή της Ευρώπης υπο την απόλυτη γερμανική κυριαρχία.Και αυτή τη φορά χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη.

Χρησιμοποιούν το ευρώ και τη λιτότητητα ως ακαταμάχητο υπερόπλο. Ελέγχοντας το νόμισμα, ελέγχουν τις οικονομίες και τις τράπεζες των υποτελών χωρών, μέσω αυτών τα media και μέσω των τελευταίων το μυαλό των πολιτών. Φροντίζουν για αυτό οι εγκάθετοι Γερμανοτσολιάδες.

1 σχόλιο: