23 Αυγ 2014

Έρχεται "καυτός' χειμώνας για την οικονομική πραγματικότητα της χώρας

Έρχεται "καυτός" χειμώνας για την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ενώ οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια της επιμένουν στην εικονική αισιοδοξία, εμφανίζοντας πλασματικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, την ίδια ώρα που τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων καταρρέουν.
Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στα τέλη του 2012 ήταν 1.274 εκατ. φορολογούμενοι και τον Ιανουάριο του 2014  2.653 εκατ., με σύνολο οφειλών της τάξης των 65 δις.  Όλα δείχνουν ότι,  μέχρι το τέλος  του χρόνου  ο αριθμός τους  θα ξεπεράσει τα 3εκ. άτομα με άθροισμα οφειλών της τάξης των 80 δισ. Ευρώ. Στο ποσό αυτό, δεν έχει συνυπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ, ο νέος εξωφρενικός φόρος ακίνητης περιουσίας, τον οποίο είναι βέβαιο ότι πολύ αν όχι οι περισσότεροι πολίτες, δε θα είναι σε θέση να καταβάλλουν.
Αν ληφθεί υπ’ όψη το γεγονός ότι, το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών ανέρχεται σε 5,8 εκ. πολίτες, αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Και αυτό, παρ’ όλη την έντονη  αυστηροποίηση του συστήματος εισπράξεων και των εξοντωτικών μέτρων, που φτάνουν μέχρι την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών από οφειλέτες στην εφορία με χρέη μόλις πάνω από 10.000 ευρώ.
Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο μέτωπο των ασφαλιστικών ταμείων,αφού διευρύνεται συνεχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών και επιχειρηματιών, καθώς και το σύνολο των οφειλών. Ο  ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, έχουν ήδη απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, το 81,3% και το 64% αντίστοιχα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ αναμένονται και νέες μειώσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων.
Την ίδια ώρα όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας ( ΑΕΠ, εμπορικό ισοζύγιο, δείκτες βιομηχανικής παραγωγής, πληθωρισμός, ανεργία, κλπ.), χωλαίνουν, με συνέπεια την πλήρη αδυναμία της χώρας να ξεφύγει από τις δαγκάνες της μακροχρόνιας ύφεσης. Όμως, Γερμανοί Ύπατοι Αρμοστές της χώρας επιμένουν στην ίδια εξοντωτική πολιτική της αυστηρής λιτότητας και του υπερτιμημένου ευρώ.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/erhetai-kaytos-heimonas-gia-ta-oikonomika-dedomena-tis-horas#sthash.axPCQzfk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου