17 Σεπ 2014

Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά



Οι υποστηρικτές του ευρώ διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την κατολίσθηση του κοινωνικού κράτους, τη φτωχοποίηση της χώρας και των πολιτών της.Δυστυχώς αυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο. Αυτό που μου σφύριξε προχθές ένας απλός άνθρωπος στο δρόμο."Πες μου φίλε Θόδωρε,χρειάζεται να είναι κανείς φιλόσοφος για να καταλάβει ότι, το ευρώ μας σκοτώνει;". Όλοι οι Νομπελίστες οικονομολόγοι στη συνάντησή τους στη Γερμανία πρόσφατα "ξυλοφόρτωσαν" τη φράου Μέρκελ για την πολιτική της λιτότητας μέσα στην ευρωζώνη, όταν η υπερκυρίαρχος της Ευρώπης παρουσιάστηκε μπροστά τους και τους και έκανε την έξυπνο. Αλλά εδώ οι περισσότεροι δικοί μας οικονομολόγοι και όχι μόνο, είναι πολύ σκυφτοί....


Σε απλά ελληνικά, η απόλυτη φτωχοποίηξση, η υποτέλεια, η εξαύλωση της χώρας είναι το τίμημα για  το ταμπού της παραμονής της Ελλάδας στην  Ευρωζώνη. Εκτός από την καταρράκωση των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογική καταιγίδα, τη μιζέρια, παντού πέφτει βαθιά ομίχλη. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν βασικά υλικά  όπως λχ. χειρουργικά γάντια. Ο στρατός και η αστυνομία δεν έχουν καύσιμα για να κινήσουν τα οχήματά τους. Τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο για να θερμάνουν τις αίθουσες.Οι κρατικές υποδομές καταρρέουν από έλλειψη συντήρησης.Οι επιχειρήσεις κλείνουν ή δραπετεύουν στο εξωτερικό. Η ανεργία πετάει στα ύψη σε επίπεδα 28%, και πάνω απο 50% για τους νέους.Το κράτος έχει ανείσπρακτους φόρους πάνω από 70 δις ευρώ. 

Αλλά υπάρχουν και άλλα νέα για τους οπαδούς του ευρώ. Παρ΄όλο το success story, η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Ο έλεγχος των εσόδων του κράτους βρίσκεται  στα χέρια της Τρόικας, καθώς όλες οι δημόσιες εισπράξεις  κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό που ελέγχεται απ’ αυτήν. Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται η εισροή άλλων ευρωδανείων, για να αποπληρώσουμε τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη και τις κρατικές υποχρεώσεις, θα πρέπει να γίνουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βαρύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις,βαθύτερη αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους. 

Εννοείται ότι οι τόκοι για τα προηγούμενα δάνεια είναι τα πρώτα που καταβάλλονται και κατά συνέπεια, τα κρατικά έσοδα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα έξοδα. Για να πληρώσουμε τα χρέη μας, χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%. Ε αυτό και αν αποτελεί αστείο πρώτης διαλογής. 

Οι ξεροκέφαλοι λάτρεις του ευρώ ας ετοιμάζονται για να σφίξουν και άλλο τη ζώνη. Δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν ή να διαμαρτύρονται για τα ισχύοντα και τα επερχόμενα δεινά. Αφού το ευρώ είναι ταμπού κατ’ αυτούς, είναι το ιερό εθνικό μας δισκοπότηρο στο οποίο ομνύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καλύτερα να σιωπούν.Αφού ψήφισαν όπως ψήφισαν στις ευρωεκλογές, έμπειξαν μόνοι το μαχαίρι στην πλάτη.

Η μονομανής και ανόητη ευρωλαγνία προστατεύει τις σφαγιαστικές Μνημονιακές επιλογές, καταστρέφει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και το εναπομείναν παραγωγικό της δυναμικό. Στο βωμό του ευρωταμπού, οι μισθοί, οι συντάξεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι κοινωνικές παροχές, το εκπαιδευτικό σύστημα, η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και του ίδιου του κράτους, τα πάντα υποτιμούνται και θα υποτιμηθούν σε τριτοκοσμικά επίπεδα.


Έτσι λοιπόν, αυτοί που θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, οφείλουν να καταλάβουν το αυτονόητο, ότι δηλ. δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη φτώχεια και την υποτέλεια χωρίς τέλος. Ας βάλουν λοιπόν το κεφάλι στην άμμο, όπως οι στρουθοκάμηλοι και ας μη διαμαρτύρονται για το Μνημόνιο και τις αρπακτικές του πρακτικές. Ας δεχτούν αδιαμαρτύρια τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία και ας σιωπούν.Εκτός και αν ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά.

Για το ως κείμενο έχουμε δανειστεί στοιχεία από επιστολή  στην ομάδα των Hellenic Professors του Προέδρου της Bay Clinical R&D ServicesAnastassios DRetziosPh.DSan RamonCalifornia 94582USA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου