14 Οκτ 2014

Οι Γερμανοί προσεγγίζουν τον Αλέξη Τσίπρα


Το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι, η γερμανική κυβέρνηση έχει προσεγγίσει τον Αλέξη Τσίπτρα, διερευνώντας τις προθέσεις του ως μελλοντικού πρωθυπουργού. Το τηλεγράφημα επισημαίνει στο γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί «τουλάχιστον τρεις φορές» με το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν.


Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης συναντηθεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας,Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με το Reuters, στόχος της Γερμανίας είναι να μετριάσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, με το διεθνές πρακτορείο πάντως να εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «συμπεριφερθεί πολύ ρεαλιστικά» στις περιοχές όπου επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

«Οι Γερμανοί ακόμα στηρίζουν τον [Αντώνη] Σαμαρά και τον [Ευάγγελο] Βενιζέλο, αλλά εξερευνούν και επιλογές για σχέδιο Β'», δήλωσε στο Reuters ο Γενς Μπαστιάν, γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.


Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου