31 Οκτ 2014

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει το Grexit για να εκβιάσει το Βερολίνο.


Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρώ
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κυριάκου Μητσοτάκη για πιθανή έξοδο από το ευρώ δεν είναι τυχαίες αλλά υπαγορεύονται απο την ανάγκη να πιστούν οι δανειστές ώστε να προβούν σε παραχωρήσεις προς τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αλιώς θα έχουν να κάνουν με το ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ. Πρόκειται δηλ. για ένα εκβιασμό αλά Γκρέκα που αναδεικνύει πόσο ενδιαφέρει τους δανειστές και το Βερολίνο ειδικότερα να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ για να την έχουν υποχείριό τους.Ευνόητο είναι ότι, αν τους συνέφερε το αντίθετο θα έδιωχναν κακήν κακώς τη χώρα μας από τον παράδεισο της ευρωζώνης.

 Οι δηλώσεις Μητσοτάκη επάνέφεραν θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στα πλαίσιο της πολιτικής αστάθειας ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο υπουργός εσωτερικών σε συνέντευξή του δεν υιοθετεί τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι οι 180 βουλευτές υπάρχουν, υποστηρίζει ότι στο εκλογικό σώμα θα τεθεί ξανά το δίλημμα του 2012, «ευρώ ή δραχμή και σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές και αν θα έπρεπε οι επενδυτές να πουλήσουν τα ομόλογά τους μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, λέει χαρακτηριστικά «Μη ρωτάτε εμένα, κάνω απλώς τη δουλειά μου, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαδίδουν ότι, οι δηλώσεις Μητσοτάκη συνδέονται με την άκαρπη συνάντηση Σόιμπλε-Χαρδούβελη, αφού όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν πήρε αυτό που ήθελε και πλέον ο πολιτικός χρόνος εξαντλείται με τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.
Οι δηλώσεις αυτες σε συνδυασμό με το δυσοίωνο κλίμα που εχει δημιουργηθεί, τη στενότητα της αγοράς και της χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν δημιουργήσει αναταραχή στην Αιόλου. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας επιβαρυμένο από τη φημολογία για νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες και υπό το φόβο ακραίων πολιτικών καταστάσεων καταγράφει βαριές απώλειες 4,64% στις 889.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς «αγωνίζεται να κρατηθεί στην εξουσία» κάτι που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «έχουν αντιληφθεί οι επενδυτές, με αποτέλεσμα να καταποντίζονται τα ελληνικά ομόλογα με τις αποδώσεις να εκτοξεύονται στο 7,7%».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου