3 Νοε 2014

Τελικά η Αργεντινή κερδίζει τη μάχη απέναντι στους γύπες των αγορών και τραβάει μπροστά

Τελικά η Αργεντινή ξεπέρασε την παγίδα της ψευτο-πτώχευσης που ήθελε να της επιβάλλει ο "καθωσπρέπει" Αμερικάνος δικαστής της Νέας Υόρκης Γκρίεζα. Ο οποίος υπηρετεί άριστα τα καλά και τα συμφέροντα του αρχικόρακα Πωλ Σίγκερ και κάποιων ομοίων του που έχουν ως χόμπυ τους να καταληστεύουν διάφορες χώρες διεθνώς όπως "η μικρή, πτωχή, πλην έντιμος Ελλάς".Προφανώς, αν κάποιος βάλει το το χέρι στην τσέπη κάποιου άλλου και του βουτήξει λίγα χρήματα, τότε αποκαλείται κλέφτης. Αν όμως, ένας μεγαλοκόρακας, καταληστεύσει μέσα από το τζόγο και τα κόλπα των αγορών μια ολόκληρη χώρα, αυτός αποκαλείται επενδυτής!

Απο τον Ιούλιο τρέχοντος, όταν οι εδώ γερμανοτσολιάδες της παρπληροφόρησης ούρλιαζαν για τη  “χρεοκοπία” της Αργεντινης, υπήρχαν φωνές αντίστασης όπως η δική μας -και κάποιες άλλες-που έγραφαν την αλήθεια και αναδείκνυαν τις έξυπνες κινησεις της κυβέρνησης Κίρτσνερ που παραμέρισε τους γύπες υπογράφοντας συμφωνίες με την Κίνα και τη Ρωσία. Αυτό δηλ. που οφείλει να κάνει κάθε κυρίαρχη χώρα.

Τώρα, η Αργεντινή κατάφερε άλλο ένα χτύπημα στους αρχικόρακες. Με τη μεγάλη συμφωνία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με το Πεκίνο, αντικαθιστά οριστικά το δολάριο με το κινέζικο γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέο εποχή.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα, να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.

Τον περασμένο Ιούλιου, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ, υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ, με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών.

Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια  από την China Development Bank, για την κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένιο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής ΗΠΑ δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 93% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν “κούρεμα” κατά 70%.

Στην Ελλάδα οι τηλεοπαραθυράτοι και κονδυλοφόροι γερμανοτσολιάδες, πανηγύριζαν γιατί η "άμυαλη" Αργεντινή δε δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών και έδειχναν με χαιρεκακία το Μπουένος Αϊρες λέγοντας “Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν;” Και τα κεντρικά κανάλια έδειχναν εικόνες από ταραχές σοτυς δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2001!

Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι “Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου