26 Νοε 2014

Απόρρητο σχέδιο για επιστροφή στο Μάρκο επεξεργάζονται συνεργάτες της Μέρκελ

Από το γραφείο του Μπέπε Γκριλο ήρθε στο e-mail μας η αποκάλυψη για το απόρρητο σχέδιο που επεξεργάζονται συνεργάτες της Αγκέλας Μέρκελ για επιστροφή στο γερμανικό μάρκο που δημοσίευσε η Affaritaliani.it. Το δημοσίευμα  φυσικά δεν υπάρχει σε ελληνικά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα και το παρουσιάζουμε αυτούσιο με δική μας μετάφραση πιο κάτω :"Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να πάει πίσω στο γερμανικό μάρκο. Αυτός είναι ο τίτλος του άκρως απόρρητου εγγράφου - η ύπαρξη του οποίου αποκρύπτεται αυστηρά  - το οποίο λέγεται ότι βρίσκεται στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ. Στη Γερμανία, η συζήτηση για το ευρώ, γίνεται πάντα στο παρασκήνιο, ακόμη και αν η επίσημη κυβερνητική γραμμή το αρνείται. Λέγεται ότι μερικοί βουλευτές της CSU, του βαυαρικού κόμματος-συμμάχου των
Χριστιανοδημοκρατών, έχουν προετοιμάσει ένα έγγραφο στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου  κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Πιθανή νίκη της Marine Le Pen στη Γαλλία και το δημοψήφισμα που προωθείται από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκριλ στην Ιταλία, αποτελούν το καμπανάκι κινδύνου για την ευρωζώνη.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση, αλλά σύμφωνα με Affaritaliani.it, από το γραφείο της Καγκελαρίου Μέρκελ, έχει γίνει προετοιμασία για το τι έχει οριστεί ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Φαίνεται ότι η βασική ιδέα είναι να αναλάβει δράση  η Bundesbank να προετοιμαστεί σε διάστημα δύο μηνών και γρήγορα να εκτυπώσει το παλιό Μάρκο με τα κατάλληλα σχέδια και σήματα, το οποίο θα πάρει τη θέση του ευρώ, αν χρειαστεί.

Στο Βερολίνο ανησυχούν ότι, η μακροχρόνια  οικονομική κρίση σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης μπορεί  να αυξήσει την πίεση στις εθνικές κυβερνήσεις να σταματήσουν την τήρηση των κανόνων του ενιαίου νομίσματος, όπως έχει γίνει ήδη εν μέρει στη Γαλλία. Σε αυτή την περίπτωση, πολλοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα η χώρα να γυρίσει  πίσω στο γερμανικό μάρκο, παρά να μείνει με το ευρώ, χωρίς την απόλυτη τήρηση των αυστηρών κανόνων της ευρωζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου