11 Νοε 2014

Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία : δημοψήφισμα για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ


Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων  (M5S) στην Ιταλία αυτή την περίοδο συλλέγει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας του στο ευρώ. Πιο κάτω παραθέτουμε σε δική μας μετάφραση σύνοψη απο μια πρόσφατη σχετική ομιλία του επικεφαλής του Μπέπε Γκρίλο."Το ευρώ έχει γίνει πλέον ένας εισιτήριο μονής διαδρομής. Δεν υπάρχει επιστροφή.Μόνο παρηγοριά στον άρρωστο για να αντέξει λίγο ακόμα. Η διαδικασία της ποσοτικής χαλάρωσης, η αγορά δημοσίων ομολόγων από την ΕΚΤ, δεν προσφε΄ρει τίποτα εκτός από τη χρηματοσότηση των τραπεζών και όχι της πραγματικής οικονομίας. Και μετά από αυτό τι; 

Η έξοδος από το ευρώ είναι απολύτως αναγκαία για να αποκατασταθεί η οικονομική ισορροπία της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή, τα συμφέροντα του βορρά και του νότου βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία. Οι τραπεζίτες της βόρειας Ευρώπης θέλουν να μας πιουν το αίμα με τις πληρωμές τόκων για το χρέος μας. Θέλουν όλη την παρτίδα και τη θέλουν τώρα. 
Τι περιμένει ο Ντράγκι; Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Reuters για την ένταση μεταξύ Ντράγκι και ορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ με επικεφαλής τον Weidmann, το γερμανικό διοικητή, αυξάνουν τις αβεβαιότητες σχετικά με την πραγματική ελευθερία ελιγμών του Draghi.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) είναι πεπεισμένο ότι κάνει το σωστό, προωθώντας ένα δημοψήφισμα για την έξοδο από το ευρώ, ώστενα πάρουμε πίσω τη νομισματική κυριαρχία μας και να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία της κεντρικής μας τράπεζας.
Μετά από έξι χρόνια βαθύτατης κρίσης, πόσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πριν να καταλάβουν ότι το ευρώ δεν λειτουργεί και ότι η παρουσία του βλάπτει την περιφέρεια της Ευρώπης; Για κάθε χώρα είναι προτιμότερο να επιστρέψεισ το δικό της νόμισμα και να δεικδικήσει την κυριαρχία της.
Μόνο έτσι η κάθε κυβέρνηση να μπορεί να παίρνει  αποφάσεις σχετικά με το σωστό μίγμα του πληθωρισμού, τα επιτόκια, το χρέος, την υποτίμηση και την ανάπτυξη για τη δική της οικονομία. Μέχρι τώρα είναι σαφές ότι τα συμφέροντα των χωρών της Ευρωζώνης είναι πολύ διαφορετικά για μια ενιαία νομισματική πολιτική και ένα ενιαίο νόμισμα προς το συμφέρον όλων".
Tags: 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/diethni/kinima-pente-asteron-stin-italia-dimopsifisma-gia-tin-exodo-tis-italias-apo-eyro#sthash.IT5hP8GC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου