31 Δεκ 2014

Γιάννης Τόλιος : στάση πληρωμών και δημοψήφισμα αν χρειασ


Πρωτεύουσες καρτέλε

δε θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Γιάννης Τόλιος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ζήτημα της στάσης πληρωμών στην περίπτωση ναυαγίου με τους δανειστές καθώς και του δημοψηφίσματος.Όπως είπε ο στενός συνεργάτης συνεργάτης του Παναγιώτη  Λαφαζάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει "τοίχο΄ στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του Δημοψηφίσματος. "Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δε θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς μάλιστα για τις απόψεις συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ οι κκ Σταθάκης-Μηλιός, οι οποίοι με διαβεβαιώσεις τους "ξορκίζουν" το ενδεχόμενο μονομερών κινήσεων, ο Γιάννης Τόλιος είπε ότι εκφράζουν "προσωπικές απόψεις", καθώς το Συνέδριο του κόμματος έχει λάβει ρητές και συγκεκριμένες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Προς επιβεβαίωση, ο κ. Τόλιος διάβασε απόσπασμα από το κείμενο του τελευταίου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί : «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δε γίνεται διαφορετικά».

Στον ιστότοπο ISKRA της Αριστερής Πτέρυγας,  δημοσιεύεται στη στήλη παραπολιτικά, σχόλιο όπου αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ "δε θα εμπλακεί σε συζητήσεις με την τρόικα, ενώ δε θα αναγνωρίσει μνημονιακές συμφωνίες και επομένως αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα".

Πιο συγκεκριμένα το σχόλιο στο IKRA έχει ως εξής:

Σε γραπτή δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις μετά την ανακοίνωση των ελληνικών εκλογών: «Οι συζητήσεις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα ξαναρχίσουν μόλις υπάρξει νέα κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Μήπως το ΔΝΤ, παρεμβαίνοντας κατάφωρα στα ελληνικά πράγματα, ξεχνάει μια μικρή λεπτομέρεια; Μήπως δεν έχει αντιληφθεί ότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου, δε θα εμπλακεί σε συζητήσεις με την τρόικα, ενώ δεν θα αναγνωρίσει μνημονιακές συμφωνίες και επομένως αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα; Εκτός και αν το ΔΝΤ προεξοφλεί νίκη της ΝΔ ή αθέτηση των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που το ΔΝΤ θεωρεί αδιανόητο, φαίνεται, είναι να το γράψει μια χώρα στα παλιά της τα παπούτσια. Γελάει, πάντως, καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου