21 Ιαν 2015

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας δίνουμε την ψήφο μας χωρίς λευκή επιταγή

Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη λατρεία τους για το ευρώ. Ανάμεσα σε άλλα παρόμοια, δηλώσεις του τύπου ότι, το Grexit δε συζητείται πλέον στην Ευρώπη, κάτι που είναι εντελώς ανακριβές, έκανε πρόσφατα ο Δημήτρης Παπαδημούλη. Επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος είναι σοβαρό και έμπειρο, ασφαλώς και γνωρίζει πως σε όλη την Ευρώπη τρίζουν τα θεμέλεια της ευρωζώνης. Ας ρίξει μόνο μια ματιά στη συνέντευξη του κορυφαίου Γερμανού οικονομολόγου Χανς Βέρνερ Ζιν, στο δημοψήφισμα κατά του ευρώ που προωθείται στην Ιταλλία, την ευρωαποστροφή στη Γαλλία και την Ισπανία, τη δημοσκόπιση για το Grexit στη Γερμανία, στην αλματώδη ανάπτυξη των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων παντού, κλπ.


Αυτά που λέει  ο Δ.Μ. όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της αριστερής πλατφόρμας, αποτελούν ένα είδος προεκλογικής συνταύτισης με το καθεστώς της ευρωκατοχής που ακόμα και οι πλέον γνήσιοι εκφραστές του, έχουν μειώσει τελευταία την κινδυνολογία τους ενάντια στο εθνικό μας νόμισμα με το οποίο, σας υπενθυμίζουμε αν το έχετε λησμονήσει ότι, ζούσαμε πολύ-πολύ καλύτερα από την εποχή του ευρώ. Οι κουβέντες για "συμμορία της δραχμής" έχουν εξαφανιστεί όπως και οι επιθέσεις στη δραχμή από τα κεντρικά προεκλογικά σποτ της ΝΔ και όχι μόνο. 
Προς τι λοιπόν αυτή η υπέρμετρη ευρωλαγνία από την αριστερά;  Ο ελληνικός λαός, όπως και εμείς,σας δίνουμε την ψήφο μας χωρίς λευκή επιταγή. Έχετε δεσμευτεί ότι θα ανατρέψετε το μνημόνιο. Αν το πετύχετε, θα χειροκροτήσουμε τις μαγικές σας δεξιότητες!  Αλλά επειδή μαγικά κόλπα δεν υπάρχουν, μη γελιέστε και μην κοροϊδεύετε ευατούς και τους προσωρινούς ψηφοφόρους σας. Το μνημόνιο δεν ανατρέπεται παρά με το Grexit που τo καταγγέλετε. Εκτός και αν προετοιμάζεστε για μια τεράστια κωλοτούμπα. Ελπίζουμε πως όχι. Κοντός ψαλμός....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου