8 Φεβ 2015

Έρευνα Πανεπιστημίου Μακεδονίας : Το 65% των πολιτών δε φοβάται το Grexit


Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο σύνολο των ερωτηθέντων μόνο το 35,5%  εκφράζει φόβο για την πιθανότητα εξόδου ευρώ. Μόλις το 22,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μια τέτοια προοπτική, ενώ αντίθετα αυτό ισχύει για το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αυτό σημάινει, αν ερμηνεύουμε σωστά τα συμπεράσματα της έρευνας, ότι το 65% των Ελλήνων πολιτών σήμερα, δε φοβάται πλέον την προοπτική του Grexit, παρ' όλη την υστερική μαζική εκστρατεία του τρόμου που έχει συντελεστεί και συνεχίζει στα εξωνυμένα ΜΜΕ.

Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι,περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες πολίτες ( 72%) εγκρίνουν τη σκληρή στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές και τους Ευρωπαίους, ενώ πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, την κυβέρνηση στηρίζουν και ψοφοφόροι που δεν στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.
Το 75% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/ereyna-panepistimioy-makedonias-65-ton-politon-de-fovatai-grexit#sthash.S9NBOV3j.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου