Google+ Followers

6 Φεβ 2015

Ισπανοί και Πορτογάλοι Γερμανοτσολιάδες : Ούτε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους


Ποιος είπε ότι ο Γερμανοτσολιαδισμός παρεπιδημεί μόνο στη μικρή πλην έντιμον Ελλάδα. Ο Αξιότιμος Πρωθυπουργός Ραχόϊ της Ισπανίας δήλωσε ξεκάθαρα ότι αν δεχτεί η Γερμανία τις απαιτήσεις της Ελλάδας, τότε το Podemos θα τον συντρίψει στις επερχόμενες εκλογές στη χώρα του. Προφανώς το προσωπικό του συμφέρον και αυτό του κόμματός του είναι υπεράνω του συμφέροντος της πατρίδας του.
Ποιος είπε ότι ο Γερμανοτσολιαδισμός παρεπιδημεί μόνο στη μικρή πλην έντιμον Ελλάδα. Ο Αξιότιμος Πρωθυπουργός Ραχόϊ της Ισπανίας δήλωσε ξεκάθαρα ότι αν δεχτεί η Γερμανία τις απαιτήσεις της Ελλάδας, τότε το Podemos θα τον συντρίψει στις επερχόμενες εκλογές στη χώρα του. Προφανώς το προσωπικό του συμφέρον και αυτό του κόμματός του είναι υπεράνω του συμφέροντος της πατρίδας του.Τα ίδια και στην Πορτογαλία με τον Υπουργό Οικονομίας Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα να δηλώνει πως αποκλείει οποιουδήποτε είδους επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας, λέγοντας πως η Αθήνα πρέπει να παίξει με
βάση τους κανόνες του παιγνιδιού που ορίστηκαν από τα μέλη του ευρώ, ιδιαίτερα δεδομένων των θυσιών που έκανε η Πορτογαλία, μια χώρα που μπήκε επίσης σε πρόγραμμα στήριξης Πορτογαλία πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας η οποία τώρα αποδίδει καρπούς και η Ελλάδα πρέπει επίσης να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στο ενιαίο νόμισμα και τους πιστωτές", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο επίσης αξιότιμος υπερπατριώτης πορτογάλος υπουργός Οικονομίας.
Ο Πιρές ντε Λίμα δήλωσε πως, εφόσον η Λισαβόνα επέλεξε μια οδό, η οποία δεν ήταν η ευκολότερη, για να ανακτήσει αξιοπιστία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, «αυτή είναι η στάση που υιοθετούμε και αναφορικά με την κατάσταση σε άλλες χώρες».«Η Πορτογαλία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να άρει την ατμόσφαιρα της καχυποψίας που περιέβαλε τη χώρα, αφαιρώντας όλες τις σκιές, όλα τα σύννεφα, όλες τις αμφιβολίες», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης.
Ο Πιρές ντε Λίμα δήλωσε πως η πορτογαλική οικονομία ανακάμπτει και πως δεν θα εκπλαγεί αν η ανάπτυξη φθάσει φέτος το 2%. Η επίσημη κυβερνητική πρόβλεψη είναι 1,5% και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε αυτή την εβδομάδα την εκτίμησή της στο 1,6%.
Η μείωση των πετρελαϊκών τιμών και η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει κυβερνητικά ομόλογα σε μεγάλη κλίμακα τυπώνοντας χρήμα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τη ρευστότητα στην οικονομία, θα τονώσουν φέτος την ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός.
Επενδυτές που τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε πορτογαλικά κυβερνητικά ομόλογα «πριν από δύο χρόνια ή πέρυσι είχαν πολύ καλές αποδόσεις», δήλωσε. Οι αποδόσεις μειώθηκαν στο διάστημα αυτό καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της χώρας.
Όμως ο υπουργός δήλωσε πως η Πορτογαλία εισέρχεται τώρα σε μια φάση κατά την οποία χρειάζεται επενδυτές για τις εταιρείες της. «Η Πορτογαλία πραγματικά χρειάζεται κεφάλαιο για να συντηρήσει τις επενδυτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές των εταιρειών της, ιδιαίτερα των μεσαίου και μικρού μεγέθους εταιρειών», δήλωσε.
Ως τώρα την ανάπτυξη προωθούσε η ισχυρή αύξηση των εξαγωγών και η επιστροφή της καταναλωτικής ζήτησης.Ο Πιρές ντε Λίμα δήλωσε πως δεν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε μετάδοση από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, επισημαίνοντας πως οι αποδόσεις των ομολόγων της Λισαβόνας πλησιάζουν σε χαμηλά ρεκόρ.«Το σχέδιο του ενιαίου νομίσματος δεν κινδυνεύει», δήλωσε. «Στο κάτω-κάτω της γραφής, η Ελλάδα είναι κυρία του πεπρωμένου της».Φτούυυυυυ
- See more at: http://www.drachmi5.gr/diethni/portogaloi-germanotsoliades-oyte-syzitisi-gia-epanadiapragmateysi-toy-ellinikoy-hreoys#sthash.MhGezV4P.dpuf