20 Φεβ 2015

Δραματικές εξελίξεις με αδιέξοδο διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική κυβλερνηση υπερφαλαγκίζοντας τα θεμικά όργανα της ΕΕ απέρριψε το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειασκής σύμβασης.Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι : «Η επιστολή της Αθήνας δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης». Στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς όμως να πληροί τους όρους του προγράμματος: «Η επιστολή δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας». Τη δήλωση που παρατίθεται ποιο κάτω δημοσιεύτηκε σε γερμανικές εφημερίδες.
gaeger
Είναι προφανές ότι το Βερολίνο δημιουργεί τεχνηέντως ένα κλίμα αδιεξόδου που θα επηρεάσει και το Euroworking Group και το Eurogroup αλλά και τα 19 κοινοβούλια από τα οποία θα εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, αφού βεβαίως υποστεί σχετική επεξεργασία σήμερα και αύριο. Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, που γίνεται σήμερα  (20/2) στις 16:00 ώρα Ελλάδος. 
Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,  πάντοτε προσεκτικός, φειδωλός και σοβαρός σε δηλώσεις, επισήμανε ότι "εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να υπάρξει μια κοινώς αποδεκτή λύση. Αν υπάρξει αδιέξοδο, η ευθύνη θα βαρύνει άλλους"
 Η όλη κατάσταση είναι συγκεχημένη και πολλά δεδομένα δείχνουν προς την κατεύθυνση της εξόδου της χώρας απο την ευρωζώνη. Εκτός και αν ο εκβιασμός των Μέρκελ-Σόιμπλε οδηγήσεισε  πλήρη οπισθοχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ευχόμαστε η ελληνική κυβέρνηση να έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. 

- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/dramatikes-exelixeis-me-adiexodo-diapragmateyseon#sthash.oIFZEY6A.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου