13 Φεβ 2015

Λούκε, κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία : είμαι ευγνώμων στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ύψωσε το ανάστημά του στην Αγκέλα Μέρκελ


Η κρίση στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις και μεσα στην ίδια τη Γερμανία με την αλματώση άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος  Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD),υπο τον καθηγητή οικονομιών Μπερντ Λούκε, ο οποίος δήλωσε πως είναι ευγνώμων στον Αλέξη Τσίπρα επειδή «ύψωσε το ανάστημά του στην Αγκέλα Μέρκελ και έδειξε σε όλους στην Ε.Ε. πως τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι». Σε εκλογές που διεξάγονται αυτή την Κυτριακή στο  κρατίδιο του Αμβούργου το AfDιεκδικεί να αποκτήσει έδρες στο Κοινοβούλιο.Το AfD, με το οποίο το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ έχει αναπτυξει επαφές,  ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και έχασε οριακά την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στην ομοσπονδιακή βουλή το 2013, αποτυγχάνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 5%. Πέρυσι όμως πέτυχε τον στόχο αυτό σε τρεις αναμετρήσεις ανατολικογερμανικών κρατιδίων,ι στο Βρανδεμβούργο, στη Σαξονία και τη Θουριγγία», όπου κατέκτησαν μεταξύ 9,7 και 12,2%».


Η βασική ατζέντα του κόμματος, όπου έχουν συνασπιστεί στελέχει από τους Σοσιαδημοκράτες, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους φιλελευθερους είναι η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ και η υιοθέτηση του γερμανικού μάρκου. Τοποθετείται επίσης με σκεπτικισμό σε θέματα μετανάστευσης και ειδικότερα απέναντι στην προπτική εξισλαμισμού της Ευρώπης.
Το AfD έχει εμφανίζει  καλές επιδόσεις στην πρώην ανατολική Γερμανία, που υπολείπεται σε επίπεδα ανάπτυξης και απασχόλησης της Δυτικής Γερμανίας. Τώρα ελπίζει πως θα έχει εκλογικά κέρδη και στο Αμβούργο, ένα πλούσιο εμπορικό κέντρο 1,8 εκατ. κατοίκων με χαμηλού προφίλ εκατομμυριούχους, το οποίο παραδοσιακά αποτελούσε προπύργιο των σοσιαλδημοκρατών.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/diethni/loyke-komma-enallaktiki-gia-ti-germania-eimai-eygnomon-ston-alexi-tsipra-epeidi-ypsose#sthash.IGXMHlvB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου