11 Φεβ 2015

To Der Spiegel προεξοφλεί αποτυχία του σχεδίου της Αθήνας


 Εκτεταμένο  σχόλιο για την ελληνική υπόθεση έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μεταξύ άλλων, ο συντάκτης προεξοφλεί ότι «το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδώσει, παρά τις όποιες εσπευσμένες συνεδριάσεις του Eurogroup. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει ήδη την αξίωση για “κούρεμα” ενώ σύντομα θα πρέπει να επιδείξει την ίδια ευελιξία στην υπόσχεση που έδωσε για το τέλος του πακέτου βοήθειας. Ούτε τις μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να τις ανακαλέσει ή να τις καταργήσει».

Σε άλλο σημείο αναγνωρίζεται ότι «η οργή των ανθρώπων που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικά ρεαλιστική και δεν περιορίζεται μόνον στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη χρειάζεται μια πολιτική για το μέλλον η οποία θα επικεντρώνει περισσότερο σε μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη παρά μόνον στις περικοπές – μια λιγότερο ταπεινωτική εποπτεία της τρόικα για την Ελλάδα θα ήταν ένα πρώτο βήμα». 
Εν συνεχεία, σημειώνεται ότι «η στενή συνεργασία μεταξύ Βρυξελλών και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βάλουν επιτέλους οι πλούσιοι φοροφυγάδες το χέρι στην τσέπη και να περιοριστεί η διαφθορά θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες με κακές κρατικές δομές αλλά και να αποδείξει ότι ακόμη και τα κινήματα διαμαρτυρίας μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα με την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω της συνεργασίας παρά μέσω της ευθείας αντιπαράθεσης».




- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/der-spiegel-proexoflei-apotyhia-toy-shedioy-tis-athinas#sthash.AiuZhQrz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου