14 Μαρ 2015

Ζισκάρ Ντ' Εσταίν : Η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη θέση με ένα εθνικό νόμισμα όχι τόσο σκληρό όπως το ευρώ".


Όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ο μεγάλος φιλέλληνας και ευπατρίδης  Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ξεκάθαρα σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι "Η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη θέση με ένα εθνικό νόμισμα όχι τόσο σκληρό όπως το ευρώ".Στην ίδια συνέντευξη, τόνισε ότι, μια επιστροφή στο εθνικό νόμιασμα «Μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα επιπρόσθετο πλούτο για τους πολίτες της. Η χώρα χρειάζεται ένα νόμισμα που να μην είναι τόσο σκληρό ( υπερτιμημένο) όσο είναι το ευρώ, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Η Ελλάδα διαθέτει καλή τουριστική βιομηχανία, καλά ναυπηγεία, καλές επισκευαστικές βάσεις για πλοία, αλλά είναι πολύ ακριβά σε ευρώ. Γι αυτό, νομίζω ότι πρέπει να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιήσουν ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να υποτιμήσουν όποτε το επιθυμούν.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα σημάνει για την υπόλοιπη Ευρώπη μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν θα είναι το ανάλογο της κατάρρευσης της Lehman Brothers που πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση τον Σεπτέμβριο του 2008, ο κ. Ντ’ Εστέν απάντησε: «Τίποτα, πολύ λίγα πράγματα». Η διακύμανση του ευρώ που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό ζήτημα, εκτίμησε ο κ. Ντ’ Εστέν. «Μερικά χρόνια πριν, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, διότι υπήρχε ο φόβος πως η κρίση θα επεκταθεί σε μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Τελείωσε αυτή η ανησυχία», υπέθεσε ο κ. Ντ’ Εστέν.
Ο Ζισκάρ ντ' Εσταίν είναι ίσως ο πλέον αξιοσέβαστος εν ζωή κορυφαίος Ευρωπαίος και οι απόψεις που εκφέρει σπάνια, είναι σεβαστές από όλους. Πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος έχει υπηρετήσει με σθένος τα ιδρυτικά ιδεώδη της Ευρωπαίκής Ένωσης που στηρίζονται στην ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών, ιδεώδη που σήμερα έχουν πλήρως ανατραπεί από τη βάναυση οικονομική επικυριαρχία της Γερμανίας. Ο Ντ' Εσταίν, βαθύς μελετητής του ελληνικού πολιτισμού και πάγιος υποστηρικτής της χώρα μας, έχει πει την σπουδαία ρήση ότι "η Ευρώπη χωρίς την Ελάδα, θα ήταν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης".
Αυτός ο εξέχων πολιτικός και σπουδαίος άνθρωπος, με την ωριμότητα μιας μεγάλης και αναγνωρισμένης απ' όλους πολιτικής διαδρομής, με αδιαμφισβήτητες αγνές προθέσεις, με σοφία και παρησία, μακρυά από μικρά ή μεγάλα συμφεροντα, τολμά να πει με απλά λόγια στα αυτονόητα που φαίνοινται δια γυμνού οφθαλμού: ¨οτι η μόνη λύση για τα αδιέξοδα της χώρας μας είναι η συγκροτημένη της μετάβασης της χώρας μας  στο εθνικό νόμισμα.Εδώ, οφείλουμε να συγκρίνουμε τον σοφό και άμεμπτο Ζισκάρ με πολλούς απο τους διεθνείς υποστηρικτές της παραμονής μας στην καταστροφική ευρωζώνη οι οποίοι εκπροσωπούν τα πλέον αντιδρασιτικά και μισελληνικά στοιχεία που δυστυχώς παρεπιδημούν και στη χώρα μας. Μια χώρα όπου οι Εφιάλτες δεν έλειπαν ποτέ σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/ziskar-nt-estain-i-ellada-tha-einai-se-kalyteri-thesi-me-ena-ethniko-nomisma-ohi-toso-skliro#sthash.wrwDvnjZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου