5 Μαρ 2015

Η ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ


Του Νίκου Καβαρατζάκη

Η Τουρκία εκδήλωσε από τις 27/2~2/3 τ.έ. τη μεγαλύτερη πολιτική επίθεσή της κατά της ελληνικής κρατικής υπόστασης στο Αιγαίο και, υπό το κράτος της ελληνικής άκαμπτης αποφασιστικότητας, αναδιπλώθηκε.Η επίθεση αυτή ακολούθησε την εισβολή στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. και τη διαρκή απόρριψη ύπαρξης της κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι αναβαθμισμένη επίθεση στην Ελλάδα, εκθετική ακολουθία των συνεχών πολεμικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, της προώθησης πλημμύρας λαθρομεταναστών, της εθνικιστικής διέγερσης στην Θράκη, της απόπειρας κατάληψης των Ιμίων, της απαγόρευσης ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα 12 ν.μ.. Είναι η πρώτη άμεση, ολική επίθεση στον ελληνισμό, μετά την εισβολή και Κατοχή της Κύπρου το 1974.

Και είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που η Ελλάδα απέκρουσε και νίκησε, πολιτικά, την τουρκική ηγεμονική, ρατσιστική, επεκτατικότητα. Μάλιστα η νίκη αυτή συνέβη καθόσον η Ελλάδα βρίσκεται διπλωματικά απομονωμένη υπό τη Γερμανία και τις μνημονιακές δεσμεύσεις εντός της Ευρωζώνης.
Η πρωτοφανής νίκη που κατήγαγε η χώρα μας, την οποία πληθώρα ελληνόφωνων δουλοφρόνων θα σπεύσουν να υποβαθμίσουν και υπονομεύσουν, θα διατηρήσει την αξία της μόνο και εφόσον αποτελέσει εφαλτήριο αντεπίθεσης συνολικά του ελληνισμού.
Ενώ είναι πια εξόφθαλμη  η αλληλοσύνδεση της αμυντικής και της οικονομικής πολιτικής, ενώ η χώρα και η κοινωνία μας υφίστανται πολιτικές οικονομικής εξόντωσης και εθνικής αλλοτρίωσης, παρεμφερείς -σχεδόν ταυτόσημες- και στην Κύπρο, η τελευταία εξέλιξη στην ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο και η μοναδική και ολοσχερής πολιτική ήττα της Τουρκίας, δείχνει τον ορθό και αποτελεσματικό, απελευθερωτικό δρόμο:
Να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τα Δίκαιά μας!
Υπό αυτό το πρίσμα, προβάλλει η ανατρεπτική αξία ανακήρυξης της ελλαδικής Α.Ο.Ζ. .
Η οποία:
  1. Επαναφέρει την αυτοτέλεια κυριαρχίας στην ελληνική εξωτερική πολιτική.
  2. Αναβαθμίζει τη γεωπολιτική, ενεργειακή και οικονομική αξία της Ελλάδας.
  3. Δρομολογεί προοπτικές γεωοικονομικής ανάδυσης της Ελλάδας, στη Μεσόγειο, στη Βαλκανική,στην Ευρώπη.
  4. Αποδίδει πολυεπίπεδη, ισχυρότατη, διαπραγματευτική ισχύ, σε όλους τους τομείς και τα ανοιχτά ζητήματα.
Κατά την περίοδο που διανύουμε, ως χώρα και κοινωνία σχεδόν γονυπετείς, συντρέχουν τεράστιες αναδιατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Στην ιστορική φάση κάμψης της Δύσης και ανάκαμψης των BRICS. Τα περιθώρια αυτοτελούς παρουσίας για την Ελλάδα και τον ελληνισμό είναι ιστορικά μοναδικά. Να τα αξιοποιήσουμε.
Φαίνεται πως μπορούμε. Με πρώτιστο όπλο μας, την Πολιτική.
Νίκος Καραβαζάκης
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-anagki-anakiryxis-tis-aoz-elladas-kyproy-israil#sthash.Pzjl7s0o.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου