26 Απρ 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος επιτίθεται στη δραχμή-Καλά θα κάνει να είναι πιο προσεκτικός


«Ο ρόλος μου, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαΐκή ετιμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλλουν να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάταρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζωνης».Ο κ. Παυλόπουλος δηλ. αναφέρει ξεκάθαρα ως μη όφειλε, ότι η Ελλάδα πρέπει με κάθε θυσία να μείνει στο ευρώ και στις μνημονιακές σφαγιαστικές επιταγές των "Εταίρων¨μας.Η δήλωση αυτή έγινε από το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έτσι αιτιολογεί και τους λόγους που επιλέχθηκε εντελώς απροσμενα στον Προεδρικό θώκο, κάτι που κανείς ομολογουμένως δεν περίμενε. Η απόλυτη ταύτισή του με τις Γερμανικές επιταγές, ίσως μπορεί να εκληφθεί ότι αποτελεί το αντίτιμο που καταβαλει ο κύριςο Πρόεδρος στους άνωθεν εντολείς. Υπενθυμίζεται ότι, ο συγκεκριμένος θεσμικός ρόλος που υπηρεταί, δεν του επιτρέπει να τοποθετείται σε τέτοια καίρια θέματα που αποτελούν ζητήματα κυβερνητικών επιλογών και σε τελευταία ανάλυση του του λαού με δημοψήφισμα.

 Αφορμή για τις γερμανόπληκτες και αμφισβητούμενες έως απαράδεκτες  δηλώσεις του "Πάκη" ήταν η συνάντηση που είχε με τον "Ποταμίσιο" κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έθεσε σήμερα και επισήμως το αίτημά του να συγκληθεί το συμβουλιο των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων, γνωρίζοντας βέβαια ότι η σχετική πρωτοβουλία δεν ανήκει στον κ.Παυλόπουλο αλλά στον κ. Τσίπρα.
Το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι από τις συνθήκες του πολιτεύματος που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα και όταν συνέρχεται υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις ήδη ακόμη από την εποχή του Κων. Καραμανλή την πρωτοβουλία λαμβάνει ο πρωθυπουργός, είπε υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη ο κ. Παυλόπουλος. Αμέσως μετά, ωστόσο, έκρινε σκόπιμο να κάνει την βαρύνουσα προλογική δήλωση, στέλοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι σε ό,τι τον αφορά θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Θα κάνω όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, αλλά θα υπερβώ και αυτό ακόμη το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει από το γράμμα των διατάξεων για τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και η δήλωση του αυτή μπορεί προφανώς να ερμηνευθεί ότι επι των ημερών του στο Προεδρικό Μέγαρο η χώρα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Καλό θα είναι να προειδοποιήσει κάποιος τον κύριο Πρόεδρο ότι δηλώσεις αυτού του τύπου, μπορεί και να του δημιουργήσουν μεγάλους μπελάδες στο με΄λλον. και ο "Πάκης" δεν απο τους ανθρώπους που αρέσκεται στους μπελάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου