8 Μαΐ 2015

Δημοσκόπηση Gallop International: 52% των Ελλήνων με τη δραχμή


Στα τέλη του 2014, η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων,  η ιστορική GallopInternational (η οποία πρωτοεφάρμοσε τις δημοσκοπήσεις και από τότε  χρησιμοποιείται διεθνώς η λέξη Γκάλοπ), διενήργησε δημοσκόπηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέτοντας το ερώτημα :"αν σας έθεταν το ερώτημα, θα προτιμούσατε να είχατε το ευρώ ή το δικό σας εθνικό νόμισμα ;". Στην Ελλάδα 52% των ερωτηθέντων τοποθετήθηκαν υπέρ του εθνικού νομίσματος και μόλις 32% υπέρ του ευρώ, όπως φάινεται απο τον ως άνω πίνακα. Ποσοστό 11% απάντησε ότι «δεν έχει σημασία» για  οποιοδήποτε από τα δύο"  και ποσοστό 5% απάντησε "δεν γνωρίζω". Η δημοσκόπηση αυτή αποκρύφτηκε από όλα τα ΜΜΕ και παρουσιάστηκε μόνο σε ελάχιστες ιστοσελίδες. Αντίθετα, την ίδια ώρα μας βομβαρδίζουν με δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στο Mega,στον Sky και αλλού,όπου τα ποσοστά υπέρ του ευρώ κυμαίνονται μεταξύ 70-80%!  


Παραφράζοντας τον Ντισραέλι θα λέγαμε  ότι "υπάρχουν ψέματα, μεγάλα, ψέματα και δημοσκοπήσεις". Στη χώρα μας, η υπόθεση των πλαστών δημοσκοπήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σε βαθμό που ίσως θα μπορούσε να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Το θέμα θα είχε ελάσσονα σημασία αν δεν αφορούσε την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας. Εκδίδοντας πλαστά ή περίπου πλαστά συμπεράσματα από δήθεν δημοσκοπήσεις και με τη βοήθεια αργυρώνητων δημοσιογράφων και  τηλε-περσόνων, ποδηγετείται η  κοινή γνώμη και κατευθύνεται η εκλογική συμπεριφορά αυτοί που τις παραγγέλουν.Το εκλογικό ρεύμα πάει με το νικητή και η λογική της χαμένης ψήφου έχει αποφασιστική σημασία.

Οι Έλληνες ψευτοδημοσκόποι εμφάνισαν δημοκοπικά ποσοστά της τάξης του 15% για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη την ίδια ή και την προηγούμενη ημέρα της αναγγελίας της ίδρυσής, του προκαλώντας την κοινή λογική, αφού μια όποια δημοσκόπηση χρειάζεται τουλάχιστον δέκα μέρες για να συγκεντρώσει επαρκείς απαντήσεις. Με τον τρόπο αυτό καθιέρωσαν το συστημικό Ποταμίσιο κόμμα,το οποίο φυσικά στις εκλογές κάθε άλλο παρά πλησίασε διψήφια ποσοστά. Αλλά τη δουλειά τους την έκαναν βάζοντας τον Ευρω-Σταύρο στη Βουλή.

Οι ψευτοδημοσκόποι, θέλοντας να εξαφανίσουν τους ενοχλητικούς ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου, έδιναν στο κόμμα αυτό 1-1,5% στις τελευταίες εκλογές, έτσι ώστε μια τέτοια πρόβλεψη να λειτουργήσει σε βάρος του μέσα από τη λογική της χαμένης ψήφου. Τελικά, δεν τα κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδό του στη Βουλή, αλλά σίγουρα του στέρησαν μεγαλύτερη εκλογική απήχηση. Το μικρό κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, οι  ψευτοδημοσκόποι, ουδέποτε το εμφάνισαν στα σχετικά ερωτηματολόγιά τους. ¨Όταν κάποιοι ερωτηθέντες τους ανέφεραν στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν το κόμμα αυτό, οι ερευνητές, κατ' εντολήν των εταιρειών, απαντούσαν ότι δεν το γνωρίζουν και ότι θα το βάλουν στα άλλα κόμματα ! 

Το γελοίο του θέματος είναι ότι οι ίδιοι οι ψευτοδημοσκόποι, παραδέχονται πως υπάρχει ένα ποσοστό τουλάχιστον 20-30% που υποστηρίζει τη μετάβαση στη δραχμή. Με δεδομένο ότι, ένα μέρος αυτών των ψηφοφόρων τοποθετείται φανατικά υπέρ της δραχμής, είναι προφανές ότι αν είχε συμπεριληφθεί το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ στο ερωτηματολόγιο, θα εμφάνιζε ένα ποσοστό τουλάχιστον 2-3%, γεγονός που θα το καθιέρωνε στον πολιτικό χάρτη, με πιθανή αυξητική προοπτική. Αλλά αυτό ήταν απαγορευμένο για τους ψευτοδημοσκόπους, οι οποίοι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχουν πρώτιστο μέλημά τους να βγάλουν το ψωμί τους, υποστηρίζοντας το ευρώ όπως εντέλλονται να κάνουν.

Μια αρκούντως τίμια εταιρεία, η Public Issue, σε περσινή της δημοσκόπηση για λογαριασμό του Sky, έβγαλε περίπου ισοψηφία ανάμεσα στους υποστηρικτές της δραχμής και του ευρώ. Αμέσως μετά, το συγκρότημα του κ. Αλαφούζου διέκοψε τη συνεργασία μαζι της. Από τότε, καμιά εταιρεία δεν τόλμησε να δυσαρεστήσει τους παραγγελιοδόχους του κατεστημένου. Ορισμένοι δημοσκόποι, ακόμα και αυτό το υποτιθέμενο ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα. Θέτουν παραπλανητικές ερωτήσεις του τύπου "φοβάστε ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της χώρα μας από το ευρώ; ". Σε μια τέτοια ερώτηση, ο ερωτώμενος, ακόμα και όποιος υποστηρίζει τη δραχμή, μάλλον θα απαντήσει θετικά. Και τότε η απάντησή του θα καταγραφεί υπέρ του ευρώ!

Άλλες εταιρείες φτάνουν σε σημεία ψευδών παραισθήσεων όταν καταλήγουν σε τερατώδη συμπεράσματα ότι, το 70-80% των πολιτών απαντούν θετικά στο ερώτημα "θα προτιμούσατε ναι ή όχι την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ πάση θυσία ;" Πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού. Ας υποθέσουμε  ότι τίθεται το ερώτημα "θα θέλατε ναι ή όχι να αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε πάρα πολύ πάση θυσία;". Το συμπλήρωμα της φράσης «πάση θυσία» μπορεί προφανώς να σημαίνει οτιδήποτε. Ότι θα αποκτήσετε μεν αυτό που επιθυμείτε πολύ, αλλά με μεγάλο κόστος, όπως λχ να σας κόψουν τα δύο πόδια και όχι μόνο! Υπάρχει αλήθεια κάποιος σώφρων, κανονικός άνθρωπος που θα απαντούσε θετικά σε ένα τέτοιο φρικιαστικό δίλημμα; Φυσικά όχι. Αλλά Έλληνες δημοσκόποι είναι αυτοί, ότι θέλουν κάνουν ότι θέλουν λένε. Άλλωστε εδώ είναι Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. 

Βέβαια, δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχει μια μερίδα των πολιτών που παραπλανημένοι από το ασύδοτο μαζικό βομβαρδισμό με ατέλειωτα ψέματα και παραπλανητικά επιχειρήματα που θα ζήλευε και ο ίδιο ο Γκέμπελς, δέχονται έστω και με μισή καρδιά την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Έχουν πειστεί ή το σκέφτονται πως η μετάβασή μας στη δραχμή, ισοδυναμεί με την ένταξή μας στην κόλαση, τη συγκατοίκισή μας με τον Βελζεβούλ και τον Γκοτζίλα μαζί ! Γεγονός είναι ότι  ο Big Brother, τα συστημικά κυρίαρχα ΜΜΕ, μπορούν να αλλοιώνουν την πραγματικότητα, τη  μέρα να την παρουσιάζουν ως νύχτα. Αν λχ. βομβαρδίζουν-ψεκάζουν συστηματικά την κοινή γνώμη με δήθεν πληροφορίες του τύπου ότι τα ελληνικά φασόλια είναι καρκινογόνα, είναι φυσικό οι καταναλωτές να φοβούνται να αγοράζουν φασόλια! 

Όμως, όλα τα ψέματα έχουν τα όριά τους. Και το ψέμα του "καλού ευρώ" δεν μπορεί παρά να τελειώνει κάποτε μέσα από την απτή πραγματικότητα της τραγωδία που έχει δημιουργήσει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όσο ισχυρός και αν είναι ο πομπός του.

Κατά τα άλλα, η δημοσκόπηση της Gallop International παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα επιπλέον ευρήματα. Οι πολίτες των χώρων εκτός ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής 'Ένωσης όπως η Μ.Βρετανία, η Δανία, η Ελβετία  συμπαθούν ελάχιστα το ευρώ με θετικές υπερ του απαντήσεις σε ποσοστά 6%, 21% και 8%  αντίστοιχα. Υπέρ του ευρώ είναι το  47%  των Γερμανών, το  45%,των Ολλανδών, το 46% των Γάλλων, το 56% των Ιταλών, το 52% των Ισπανών. Λίγο μεγαλύτερες είναι οι συμπάθειες για το ευρώ στο Βέλγιο (60%) στη Φιλανδία (66%) και περιέργως στην Ιρλανδία (58%).

Σε καμιά χώρα βέβαια το νόμισμα αυτό που έχει βυθίσει τη Γηραιά Ήπειρο σε ύφεση, μεταβάλλοντάς την σε ουραγό της παγκόσμιας ανάπτυξης, δεν υποστηρίζεται από εξωφρενικά ποσοστά της τάξης του 70-80% όπως ορισμένοι ψευτοδημοσκόποι με τη συνδρομά από Megala και Σκαϊσμένα κανάλια επιμένουν ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Μια χώρα που όσο καμιά άλλη βιώνει μια ανείπωτη και πρωτοφανή τραγωδία από το 2002 που εντάχθηκε στη Γερμανοκρατούμενη τραγική ευρωζώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου