6 Ιουν 2015

Μας κουνάνε αυστηρά το δάχτυλο οι Γερμανοί και λοιποί συγγενείς


Καιρός να κουνήσουμε το μαντήλι στους Γερμανούς, εγκαταλείποντας τη φαινάκη ότι η Πρωσική αναλγησία θα τους επιτρέψει να κάνουν πίσω στα αιτήματα της χώρας μας για λίγη ανάσα.
Στην κορύφωση των ακραίων απαιτήσεων των Γερμανών απο την Ελλάδα, οι Βερολινέζοι νεο-κατακτητές μας κουνάνε αυστηρά το δάχτυλο. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε τη χώρα μας σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: "Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της".Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στη Γερμανία είναι υπέρ του  να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από την ευρωζώνη."Αλλά αυτό ασφαλώς θα κόστιζε πολύ", σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ό,τι κι αν συμβεί.

"Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια", σχολιάζει ο Γκάμπριελ.Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, άσκησε κριτική εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα."Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει".
Από την πλευρά της, η Γκέρντα Χάσελφελντ, ανώτερο μέλος των συντηρητικών συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι τώρα η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μεταρρυθμίσεις."Το τωρινό πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να αλλάξει σε κάτι άλλο στα κρυφά".
Καιρός να κουνήσουμε το μαντήλι στους Γερμανούς, εγκαταλείποντας τη φαινάκη ότι η Πρωσική αναλγησία θα τους επιτρέψει να κάνουν πίσω στα αιτήματα της χώρας μας για λίγη ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου