10 Ιουλ 2015

2000 το πολύ στη συγκέντρωση του "Μένουμε Ευρώπη" στο Σύνταγμα


Ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα το κίνημα του "Μένουμε Ευρώπη", παρ’ όλη την εξωφρενική στήριξή του από τα κεντρικά ΜΜΕ της μιντιακής δικτατορίας. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα το απόγευμα 9 Ιουλίου  οι συγκεντρωθέντες δεν ξεπερνούσαν τους 2.000. Απογοητευμένος ο ρεπόρτερ του Sky και της Καθημερινής  αναφέρει χαρακτηριστικά :   «Βρισκόμαστε στο Σύνταγμα, γύρω στις 7.30 το απόγευμα, σε μία ακόμα συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη». Ο δρόμος μπροστά στη Βουλή έχει μόλις κλείσει, αλλά είναι φανερό ότι το πλήθος θα είναι μικρότερο από τις προηγούμενες φορές – γύρω στις 4.000 άτομα. Εκτός από το σύνθημα «Ελλάς - Ευρώπη - Δημοκρατία», που ακούγεται πού και πού, λείπει και ο παλμός της τελευταίας συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

 «Η επιχείρηση θα κλείσει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Ο Νίκος, 35άρης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή επίπλων, περιγράφει στην «Κ» τις συνέπειες που θα έχει η αποτυχία σύναψης συμφωνίας την Κυριακή και η επιστροφή στη δραχμή. Τα μηχανήματά μου τα εισάγω από τη Γερμανία, την ξυλεία από Λατινική Αμερική, Ρουμανία. Όλα αυτά θα γίνουν ασύμφορα», εξηγεί. Καθώς μου μιλάει, κοιτάζει γύρω του, δείχνει απογοητευμένος: Δεν μαζεύτηκε κόσμος σήμερα, λέει.». Ο καημένος-ψεκασμένος  Νίκος, δεν έχει καταλάβει ότι, το μεγάλο του πρόβλημα για την  κατεστραμμένη ελληνική επιπλοποιία, όπου δραστηριοποιείται ο ίδιος είναι ο αδυσώπητος και ανελέητος ανταγωνισμός από τη μαζική εισαγωγή επίπλων από το εξωτερικό από ξένες βιομηχανίες που ενισχύονται και επιδοτούνται φανερά ή πλαγίως από τις κυβερνήσεις  τους.
Και συνεχίζει ο καλός ρεπόρτερ των ολιγαρχών: «Κατά τα άλλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κυριακή. Αρκετοί μιλούν με αισιοδοξία για το ενδεχόμενο συμφωνίας – αλλά γρήγορα μαζεύονται, φοβούνται να ελπίσουν. Άλλοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τους στόχους του πρωθυπουργού ή αναζητούν κάποιο σημάδι για την κατεύθυνση στην οποία οδηγούνται τα πράγματα («τελικά, τι είπε ο Λαφαζάνης;»). Μιλούν για το άγχος που τους έχει κυριεύσει, για την ευχή να επανέλθει η καθημερινή ζωή σε κάποια εκδοχή ομαλότητας.
Αλλά και το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δεν έχει φύγει από τις σκέψεις των συγκεντρωμένων. Κάποιοι μιλούν για περιοχές, π.χ. νησιά των Κυκλάδων, που ψήφισαν μαζικά ΟΧΙ και που τώρα μοιάζουν να το ξανασκέφτονται. Άλλοι μιλούν για το σοκ και τη θλίψη που τους προκάλεσε το αποτέλεσμα». Εμπρός λοιπόν. Ιδού η Ρόδος. Να ξανακάνουμε δημοψήφισμα βρε παιδιά και τότε το όχι θα πάρει πάνω από 80% με τη δυναμική του προηγούμενου 62% !
Απτόητος ο ρεπόρτερ της  Καθημερινής επικαλείται την αναγκαία παρέμβασης των ξένων για να μας συνετίσου και γράφει : «Επικρατεί, ωστόσο, η αίσθηση ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα – κυρίως χάρη στην παρέμβαση των ξένων δυνάμεων. Η Μαρία, λίγο πάνω από τα 30, από τον χώρο της ναυτιλίας, λέει στην «Κ» ότι «θα φτιάξει άγαλμα» στον Ομπάμα αν υπάρξει συμφωνία. Άλλοι μιλούν για τις προσπάθειες των Γάλλων να στηρίξουν την ελληνική πρόταση. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν η «καλοσύνη» των ξένων θα είναι αρκετή για να αποσοβήσει την καταστροφή».

Κάντε και ένα τρισάγιο παιδιά γονατιστοί στα τέσσερα. Αυτή είναι η στάση που σας ταιριάζει !
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/2000-poly-sti-sygkentrosi-toy-menoyme-eyropi-sto-syntagma#sthash.bmV4OYWD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου