Google+ Followers

14 Ιουλ 2015

Ο Αλέξης έπεσε μέσα στο λάκκο με τα φίδια του ευρώ πάση θυσία που έσκαψε μόνος του.


Στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ απόψε το βράδυ της 14ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη δική του ερμηνεία γιατί η χώρα ήταν αδύνατον να πάει σε Grexit και ουσιαστικά απάντησε γιατί είναι  παραμύθια τα όσα ακούγονται περί δικού μας νομίσματος με βοήθεια από την Ρωσία και την Αμερική.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η μια επιλογή είναι αυτό που έγινε με κριτήριο το συμφέρον του λαού και ότι φέρω εγώ την ευθύνη. Η άλλη είχε ρίσκο. Είναι η άτακτη χρεοκοπία.
Συναλλαγματικά όμως αποθέματα για να στηρίξουμε εθνικό νόμισμα δεν έχουμε. Εγώ πήγα και στην Ρωσία και στην Αμερική στον κύριο Ομπάμα και στην Κίνα. Κανείς δεν είπε «προχώρα, εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω»!
Η τρίτη επιλογή ήταν η συναινετική χρεοκοπία. Ένα από αυτά ήταν και η επιλογή Σόιμπλε. Και αυτό το έμαθα από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Του είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Πες στον Τσίπρα ότι εάν δεν συμφωνήσει, θα πάμε σε συναινετική έξοδος από το ευρώ. Ήξερα από τον Μάρτιο ότι αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε. Και έδωσα τη μάχη με τον ελληνικό λαό για να αλλάξει αυτή η Ευρώπη. Plan B δεν είχαμε. Η συναινετική χρεοκοπία και το σχέδιο Σόιμπλε ήταν το Plan B»
Και συμπλήρωσε: «Πήρα στα χέρια μου μία μελέτη με τις επιπτώσεις GREXIT και όταν τη διάβασα, απέκλεισα το ενδεχόμενο. Αλλά ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου να φύγω από το ευρώ. Αντίθετα, ήθελα να δημιουργήσω πιο δίκαιες συνθήκες παρουσίας μας στο ευρώ»!
Αναρωτιόμαστε ποια μελέτη είδε ο Αλέξης και φρικίασε για το εθνικό νόμισμα. Ενώ φαίνεται να θεωρεί λιγότερο κακή την την τραγωδία που ζούμε μέσα στο ευρώ και τα επακόλουθα από το φρικτότερο όλων τρίτο "αριστερό" μνημόνιο που υπέγραψε. Προφανώς δεν υπάρχει καμιά τέτοια σοβαρή μελέτη. Θα τη γνωρίζαμε. Εκτός και αν προσέφυγε σε τύπους σαν τον κύριο Στουρνάρα για να μελετήσουν το θέμα. Άραγε δε γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές και σοβαρές δικές μας και διεθνείς μελέτες και αναλύσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο;  
Πέρα απο μελέτες, ο Αλέξης, αν μη τι άλλο, θα όφειλε να σκεφτεί ορισμένα πράγματα. Να θυμηθεί πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε τώρα με το ευρώ.Να σκεφτεί, πως γίνεται σχεδόν οι περισσότερες χώρες του κόσμου να έχουν συνέλθει με το εθνικό τους νόμισμα απο την κρίση και να αναπτύσονται γοργά και εμείς εδώ μαζί με όλη τη νότια ευρωζώνη, να ζούμε "επτά ολοκληρα χρόνια ατέλειωτης γρουσουζιάς και φτώχειας"
Ειλικρινά λυπούμαστε γιατί  ο πρώτη φορά αριστερός Πρωθυπουργός, έχει κωλύσει  μυωπικά στο ιερό δισκοπότηρο του ευρώ πάση θυσία. Και επιμένει πεισματικά ακόμα και ύστερα απο τις τρομερές πληγές που του άνοιξαν οι  Εταίροι και Εταίρες στις Βρυξέλες, Αρνείται να δει την αλήθεια που υποστηρίζει ότι υπηρετεί. Την αλήθεια της απτής πραγματικότητας, που καταδεικνύει πως το σκληρό ευρώ σε συνδυασμό με την ακραία νεοφιλελεύθερη υφεσιακή πολιτική του Βερολίνου,  σκοτώνει την ελληνική οικονομία. 
Ο Αλέξης έπεσε μέσα στο λάκκο με τα φίδια του ευρώ πάση θυσία που έσκαψε μόνος του. Ως ευφυής άνθρωπος, όφειλε να γνωρίζει ότι καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.Παγιδεύτηκε στην εξωφρενική αντίληψη του ευρώ πάση θυσία, παρ' όλο που το βροντερό όχι του δημοψηφίσματος άλλα του διαμήνυσε.Και δυναμίτησε  την πολλά υποσχόμενη πολιτική του καριέρα, στην οποία και εμέις είχαμε εναποθέσει τις ελίδες μας για την ανάσταση της πατρίδας.