15 Σεπ 2015

Φορολογικές επιδρομές στα σπίτια με εντολή της Τετατρόϊκα


Φορολογικές επιδρομές για επιτόπου κατασχέσεις μέσα σε κατοικίες κάθε κινητής αξίας, όπως τιμαλφή, πίνακες,αλλά και μετρητών που βρίσκονται στα στρώματα,προετοιμάζονται με εντολές της Τετατρόϊκα. Το θεάρεστο αυτό έργο που εντάσσεατι στη λογική του "πάση θυσία στο ευρώ", προβλέπεται στο πλαίσιο των 101 δράσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στη βάση του τρίτου "αριστερού"  μνημονίου.Τα τεχνικά κλιμάκια της Τετατρόϊκα, εμμένουν στη σκληρή γραμμή ώστε να «αγριέψει» ακόμα περισσότερο η εφορία για την πάση θυσία συλλογή μετρητών.

Η αρχή θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως οι δόσεις από το φόρο εισοδήματος ή οι δόσεις ρυθμίσεων από τις οποίες τέθηκε εκτός ο φορολογούμενος. Τον Οκτώβριο όλοι οι φορολογούμενοι θα λάβουν ένα ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών, με τα αναγκαστικά μέτρα να λαμβάνονται στη συνέχεια εναντίον αυτών με σημαντικά ληξιπρόθεσμα, αλλά και περιουσία.
Άλλη δράση αφορά στην «εξασφάλιση της διαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων (και ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν ως έδρα την κατοικία τους) για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου».
Παράγοντες του υπουργείου που ήταν μάρτυρες της απαίτησης για επιτόπου κατασχέσεις των κινητών αξιών, δήλωσαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «τα λεφτά στα στρώματα δε θα κινδυνεύουν πια από τους κλέφτες, αλλά από την εφορία!».
Προφανώς καλά μας κάνουν, αφού θέλουμε το παση θυσία στο ευρώ, μια σύγχρονη εφαρμογή του  "σφάξε με Αγά μου ν' αγια΄σω"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου