21 Σεπ 2015

Απαγόρευση των δημοσκοπήσεων που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα και παρέμβαση του Εισαγγελέα για τους ψευτοδημοσκόπους


 Η εγκληματική γελοιότητα των κούφιων δημοσκοπήσεων που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα πρέπει να τελειώσει. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία αρκετά ευτελίστηκες από το τεράστιο ποσοστό αποχής της τάξης του 48% στις τελευταίες εκλογές, που αποδεικνύει ότι πολλοί ψηφοφόροι έκριναν ότι δεν έχει σημασία η ψήφος τους, αφού το αποτέλεσμα ήταν προκατασκευασμένο.Η προετοιμασία και προκατασκευή των εκλογικών αποτελεσμάτων, γίνεται με δυο τρόπους. Με το στρατό κατοχής της τηλεοπτικής δικτατορίας που επιβάλλει την πολιτική βούληση του καθεστώτος στο ζαλισμένο πλήθος. Και κατά δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό, με τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που αποδεδειγμένα πλέον γίνονται κατά παραγγελία και καθ’ υπόδειξη άνωθεν.


Οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλοιώνουν συστηματικά και ανενδοίαστα την εκλογική συμπεριφορά. Ειδικότερα από την εποχή που κακώς-κάκιστα, επιτράπηκε η δημοσιοποίησή τους μέχρι και τις παραμονές των εκλογών, το εκλογικό αποτέλεσμα ποδηγετείται από τις οφθαλμοφανώς κατευθυνόμενες προβλέψεις των δημοσκόπων. Υπενθυμίζεται ότι, προέβλεπαν πως το όχι με το ναι στο δημοψήφισμα βρίσκονται σε απόσταση στήθος με στήθος, όπως έκαναν και στις τελευταίες εκλογές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. Ενώ έθεταν μακράν εκτός Βουλής τους ΑΝΕΛ. Και προέβλεψαν πρόθεση ψήφου της τάξης του 15% ( ! ) για το  συστημικό Ποτάμι του Θεοδωράκη, την ίδια μέρα ή την προηγούμενη που ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του! Στο κόλπο έχει μπει και ένας ανεκδιήγητος καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρέχοντας τις καλές του υπηρεσίες στη ναυαρχίδα του κατοχικού καθεστώτος του συγκροτήματος Αλαφούζο και ευτελίζοντας το Πανεπιστήμιο του. Ντροπή.

Οι ψευτοδημοσκόποι ισχυρίζονται ότι, ακολουθούν δεοντολογικούς κανόνες και υπάγονται στη λεγόμενη ISOMAR που υποτίθεται ότι παρακολουθεί την τήρηση τους. Αστειότητες. Το όλο θέμα θα ανήκε στη σφαίρα της φαιδρότητας και του γραφικού, αν δεν επηρέαζε καθοριστικά τη λειτουργία του όλου πολιτικού συστήματος, προκαθορίζοντας την εκλογική συμπεριφορά. Η δημιουργία ρεύματος νικητή κατασκευάζει νικητές. Και η λογική της χαμένης ψήφου, καταστρέφει σοβαρές πολιτικές προτάσεις.

Η τηλεοπτική και η δημοσκοπική δικτατορία γονατίζουν τη βούληση αντίστασης του ελληνικού λαού, επιβάλλουν το ευρωμνημόνιο και τον αυτοχειριασμό του. Αποτελούν το colpo grosso του συστήματος για την κατοχή της χώρας από τους ντόπιους και ξένους επιβουλείς. Ο επαχθής και αντιδημοκρατικός ρόλος των δημοσκόπων είναι γνωστός, αλλά μέχρι σήμερα τουλάχιστον, επειδή βολεύει το κατοχικό καθεστώς, παρ’ όλες τις εκάστοτε διαμαρτυρίες, αυτοί συνεχίζουν και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση το θεάρεστο έργο τους.


Ύστερα από τις διαπιστώσεις αυτές, δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να απαγορευτεί εντελώς η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων όχι μόνο στο διάστημα των εκλογών αλλά στο διηνεκές. Αν κάποια κόμματα ή εύποροι πολιτικοί, επιθυμούν να έχουν δημοσκοπήσεις για δική τους χρήση, θα μπορούν να το κάνουν αλλά δε θα μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν. Εφ’ όσον δε γίνει τίποτα προς την απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων, δεν υπάρχει άλλη λύση από την επέμβαση του Εισαγγελέα. Εκτός και αν το καθεστώς δεν το ενδιαφέρει αν στις επόμενες εκλογές, που δε θα αργήσουν, η αποχή φτάσει στο 80%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου