26 Οκτ 2015

Καταργούνε τις εκλογές στην Πορτογαλία και η Ευρωζώνη, δηλ. το Βερολίνο αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας

Ευρω-πραξικόπημα συντελέστηκε στην Πορτογαλία, όπου ο Προέδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα έδωσε  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του μειοψηφούντος συντηρητικού κόμματος στη Βουλή πρώην πρωθυπουργό Πάσσος Κοέλιο, παρακάμπτοντας τα κόμματα της κεντροαριστεράς που έχουν συστήσει πλειοψηφικό κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος ο Σύλβα δήλωσε,ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο επειδή  τα κόμματα των σοσιαλιστών και της ευρύτερης αριστεράς επιθυμούν  την έξοδο της χώρας από το ευρώ ! 


 Και για να το εμπεδώσουμε καλύτερα ως γεγονός που φυσικά καθόλου δεν απασχόλησε τα δικά μας κατοχικά ΜΜΕ, τα οποία όταν ο ίδιος αυτός κύριος δήλωσε πως "θα ΄ήταν καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας απο το ευρώ", φρόντισαν να το κάνουν εδώ μεγάλο θέμα. Ο απίθανος Πορτογάλος πρόεδρος, ομόλογος του δικού μας ευρωλάγνου Προκόπη Παυλόπουλου, αυτοαναγορεύτηκε σε τοποτηρητή του Βερολίνου στη χώρα του, φτάνοντας στο ακραίο σημείο να δηλώσει δημόσια και ξεδιάντροπα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι, "δεν μπορούσε να επιτρέψει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων που ζητούν την έξοδο της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ" !
 "Η πολιτική αστάθεια είναι ένα ρίσκο που παίρνω", είπε ο απίθανος Πρόεδρος  Καβάκο Σίλβα.

Ύστερα απο όλα αυτά, ο εκλεκτός του Βερολίνου Πρωθυπουργός Πάσσος Κοέλιο, θα απευθυνθεί στη Βουλή και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης που  δε θα του δοθεί φυσικά, με συνέπεια να οδηγηθεί η χωρά σε νέες εκλογές. Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλογές δεν μπορούν να ξαναγίνουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2016, η χώρα θα μπει σε  κυβερνητική παραλυσία για έναν ολόκληρο χρόνο.  

Στην ουσία πρόκειται για κατάργηση της λαϊκής βούλησης όπως εκφράζεται μέσα από τις εκλογές και μεταφορά του κυβερνητικού ελέγχου της χώρας  απ’ ευθείας στο Βερολίνο. Να το χαιρόμαστε το ευρώ λοιπόν.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου