Google+ Followers

7 Νοε 2015

Ποτέ κανένα πρόβατο δε γλίτωσε βελάζοντας από τη σφαγή

Στα τέσσερα βρίσκεται για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, αφού  σέρνεται ως επαίτης εκλιπαρώντας τους δανειστές και δυνάστες μας, για την αναμενόμενη δόση των 2 δις που τη χρειάζεται κυρίως για την πληρωμή παλαιότερων χρεών. Τα οποία χρέη αν δεν τα πληρώσουμε εγκαίρως, οι δανειστές θα μας τιμωρήσουν αποβάλλοντάς μας από τον «παράδεισο» της ευρωζώνης ! Για να μη χάσουμε τον «παράδεισο» η κυβέρνηση, αφού ανεβάσει άλλη μια παράσταση διαπραγμάτευσης, τελικά θα υποκύψει στο μοιραίο, γιατί  όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και  αγγλιστί there is not alternative (ΤINA ) όπως θα έλεγε και η αλήστου μνήμης Μάργκαρετ Θάτσερ, της οποίας τις πολιτικές παρακαταθήκες φαίνεται ότι ακούει με προσοχή και σε στάση προσοχής, η εδώ Πρώτη Φορά Αριστερά.

Λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 9/11/2015, εμφανίσθηκε σοβαρή εμπλοκή στις επιλεγόμενες  «διαπραγματεύσεις» για τη χορήγηση της δόσης των 2 δις με τους δανειστές, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις ακραίες απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και το ζήτημα των 100 δόσεων. Απαιτούν το ετήσιο εισοδηματικό όριο για τα κόκκινα δάνεια να είναι κάτω από 12.000 ευρώ και η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας 120.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ζητούν «γην και ύδωρ» από τους εδώ υποτακτικούς, με σκοπό την  υφαρπαγή του μεγαλύτερου μέρους των υποθηκευμένων κατοικιών από τους γύπες των ξένων Funds, που είναι έτοιμα να επιπέσουν πάνω στους Έλληνες οφειλέτες. αυτή θα είναι και η μόνη σίγουρη επένδυση-ληστεία που αναμένεται στο κοντινό μέλλον για τη δύσμοιρη χώρα μας.
Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι δανειστές απαιτούν την κατάργησή της ώστε οι οφειλέτες που  καθυστερούν έστω και μια ημέρα να πληρώσουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, να βγαίνους από τη ρύθμιση, με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες σε βάρος τους. Μαζύ και με άλλα ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το θέμα των φαρμάκων κλπ. που παραμένουν ανοιχτά στην ατζέντα των επιλεγόμενων "διαπραγματεύσεων", φαίνεται ότι  πολυαναμενόμενη δόση των 2 δις δε θα δοθεί ύστερα από τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα.
Με όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση πέφτει για άλλη μια φορά στα γόνατα, επαιτώντας και εκλιπαρώντας τους δανειστές για να πάρει τη δόση της, σε κατάσταση απόλυτης εξάρτησης όπως θά έκανε ένας ναρκωμανής και τελικά θα υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών Θα πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι, έχουμε να κάνουμε με σχέση απόλυτης εξάρτησης και όχι διαπραγμάτευσης όπως αποκαλείται δημοσίως. Η έννοια της διαπραγμάτευσης εμπεριέχει την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης,κάτι που στην προκειμένη περίπτωση αποκλείεται. Το κλειδί του κουμπαρά το κρατά το Βερολίνο και  είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα παράσχει ρευστότητα σε χρήμα, θα εκχωρήσει τη δόση, σύμφωνα με τα δικά  του συμφέροντα. Οι κλάψες, οι οδυρμοί, η επίκληση ελέους, οι ικεσίες προς την αμφιλεγόμενη «καλοσύνης» του ισχυρού από τον ανίσχυρο, του εξαρτημένου από το δυνάστη, ελάχιστη ή καμιά επιτυχία μπορεί να έχουν. Γιατί ποτέ κανένα πρόβατο δε γλίτωσε βελάζοντας από τη σφαγή.