Google+ Followers

18 Ιαν 2016

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στη σημερινή εποχή του Big Brother

Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Είναι εδώ όχι με ερπυστριοφόρα όπως στο παρελθόν αλλά με πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά όπλα. Με την τηλεόραυση που προβατοποιεί το ζαλισμένο πλήθος και τα κεντρικά ΜΜΕ που συμπληρώμουν το κάδρο της υποταγής.Τρομοκρατούν συστηματικά και ανενδοίαστα τον άφωνο ελληνικό λαό ότι μία και μόνο λύση υπάρχει : η παραμονή μας στην ευρωζώνη. Το γελοίο και εξωφρενικά παράλογο δόγμα του "ευρώ πάση θυσία" αναγορεύεται σε ιερό δισκοπότηρο της πολιτικής.Η εναλλακτική λύση της μετάβασης στη δραχμή βαφτίζεται «Αρμαγεδών», «άλμα στο κενό», «γκρέμισμα στον Καιάδα», « ολοκαύτωμα», «κόλαση», κλπ.! Η αντίσταση των πολιτών σταδιακά ατονεί. Έτσι προλειαίνεται το έδαφος για την ολοκληρωτική παράδοση, η οποία θα ντυθεί με κάποιες λεκτικού τύπου και ελάσσονος σημασίας παραχωρήσεις.Θα μας τα πάρουν όλα και εμέις "μοιραίοι, δειλοί και άβουλοι αντάμα, θα προσμένουμε ίσως κα΄ποιο θαύμα".

Οι απόψεις της άλλης πλευράς που υποστηρίζονται από το μισό τουλάχιστον ελληνικό λαό, δεν ακούγονται, αφού έχουν σχεδόν αποκλειστεί από τα ΜΜΕ που καθοδηγούν το πολιτικό θυμικό του πολίτη στην εποχή του Big Brother.


 H άποψη που υποστηρίζει τις ευνοϊκές προοπτικές από μια συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με νοικοκυρεμένη κυβερνητική διαχείριση και αναπτυξιακή προοπτική, ακούγεται μόνο σε διεθνές επίπεδο από κορυφαίους οικονομολόγους και προσωπικότητες όπως, μεταξύ πολλών άλλων, οι : Πωλ Κρούγμαν, Βέρνερ Ζιν, Τζότσεφ Στίγκλιτζ,  Ζακ Σαπίρ, Κένεθ Ρογκόφ, Ναόμι Κλάιν, Μαρτσέλο Ντε Κέκο, Ότμαρ Ίσιγκ, Σάιμον Τσόνσον, Τζάβατι Γκός, Μάρτιν Φελστάϊν, Ρος ΜακΛέον, Τζων Ουίκς,Τζώρτζ Φρίντμαν,Σάϊμον Ντρέϊκ,Νουριέλ Ρουμπινί,Τζοακίμ Σταρμπάτι, Στέφαν Χόμπουργκ,Αλεξάντερ Ντίλγκερ,Μάικαελ Φούκς, Άλαν Σκεντ,Φρανσουά Σελινό, Κόνραντ Άνταμ, Αλαίν Πάσκουεζ, Ζούργκεν Κάιζερ, Γκρεγκ Πάλαστ και πολιτικοί όπως, οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Βαλερύ Πούτιν, Μπερντ Λούκε, Νάιτζελ Φάρατζ, Μπέμπε Γκριλο, αλλά και άνθρωποι των αγορών όπως ο Άλαν Γκρίσπαν και πολλοί άλλοι.

Στο εσωτερικό της χώρας, τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει σχεδόν καθολικό εμπάργκο σε ζωντανή αντιπαράθεση με "επικίνδυνους" εκπρόσωπους της άλλης άποψης. Προβάλλουν έναν ανίερο μονόλογο κατατρομοκρατώντας τους πολίτες για ένα πιθανό Grexit. Ή χρησιμοποιούν κάποιον λιγότερο γνώστη του θέματος και των τηλεοπτικών τεχνασμάτων ως «σάκο του μποξ» για να επικρατήσουν ολοκληρωτικά. Σοβαροί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται με τη δική μας άποψη, αδυνατούν να επιχειρηματολογήσουν για κατανοητούς λόγους κομματικής πειθαρχίας. Και επί πλέον, το "κακούργημα" του Grexit  ενισχύεται από ακατανόητες ευρωλαγνικές δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών. 

Είναι φανερό ότι οι «Εταίροι» μας έχουν επεξεργαστεί σχέδιο Grexit.  Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρείται ότι μια οικονομία που το βάρος της στην οικονομία της ΕΕ είναι της τάξης του 2%, με την έξοδό της από την ευρωζώνη, θα επιφέρει κατακλυσμιαίες καταστροφές. Αντίθετα, αν οι Μέρκελ-Σόιμπλε δεχτούν τις εύλογες αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ανατροπή του μνημονίου, τότε θα ηττηθούν τα προκεχωρημένα φυλάκιά των κυβερνήσεων-υποτακτικών τους στο νότο και αλλού, με συνέπεια στο τέλος να πέσουν και οι ίδιοι. Οι οποίοι ήδη συναντούν μεγάλες αντιστάσεις σε όλη την Ευρώπη όπως και μέσα στη Γερμανία.  


Υπό αυτές τις τρομολαγνικές συνθήκες, στην περίπτωση που τελικά επέλθει το Grexit, ο πανικός θα είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Ο όλεθρος από το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου θα έπρεπε να μας είχε παραδειγματίσει. Γι΄αυτό, απαιτείται άμεσα η κατάρτιση εναλλακτικών σχεδίων για την περίπτωση που οι Μέρκελ-Σόιμπλε τραβήξουν το σκοινί μέχρι τα άκρα, όπως φαίνεται ότι προτίθενται να κάνουν. Ας μη γελιόμαστε.  Η δραχμή θα έρθει ούτως ή άλλως.Γιατί δεν υπάρχει ζωή μέσα στη νεκροζώνη