28 Μαΐ 2016

Πούτιν,Τσίπρας,"εναγκαλισμοί" και το συμφέρον της Ελλάδας

Πολύ ήταν τα λόγια που είπαμε ως εδώ, ας πούμε και μια αλήθεια και ας πέσει στο γιαλό. Αντιγράφουμε τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου για να προσεγγίσουμε όλους αυτούς τους όψιμους εναγκαλισμούς και φληναφήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τη μεγέθυνση τους από τα εδώ κατοχικά ΜΜΕ. Πως είναι δυνατόν μια χώρα που είναι απόλυτα υποταγμένη στη δύση, να συναγελάζεται και να χαριεντίζεται με τον μεγάλο εχθρό της, τον ¨κακό¨ Πούτιν. Φυσικά δε μας ξεγελούν όλα αυτά. Ο Αλέξης και η καρεκλοκενταυρολαύρα παρέα του, έχουν την απόλυτη έγκριση των αφεντικών τους από Ουάσιγκτον μεριά για ότι κάνουν. Φυσικά καμιά σοβαρή συμφωνία ιδιαίτερα στον ευαίσθητο ενεργειακό τομέα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί
. Άλλωστε, κάποια παρόμοαια ανοίγματα που έκανε στο παρελθόν ο Κωσταντίνος Καραμαλής ο νεότερος, του στέρησαν όχι μόνο την πρωθυπουργία αλλά κόντεψαν σχεδόν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο με τη μη διαψευσμένη δολοφονική απόπειρα εναντίον του που αποκάλυψαν Ρώσοι πράκτορες. 


Με πλήρη έγκριση των αφεντικών της Ουάσιγκτον, όλα τα "ταρατατζούμ", οι υποκλίσεις, τα χαμόγελα, οι βαρύγδουπες συμφωνίες με τους Ρώσους, δεν έχουν αλλο λόγο,  από το να δημιουργήσουν κλίμα ευφορίας προς όφελος της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πιάνεται από τα μαλλιά της για να διασωθεί μέσα στην καταιγίδα της εποχής. Φυσικά ο πανέξυπνος Βλαδίμηρος τα ξέρει όλα αυτά. Με την εδώ παρουσία του στα πλαίσια και του έτους Ελλάδας-Ρωσίας, βάζει υποθήκη για το μέλλον, αφού το γεωπολιτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ευρύτερη πολιτική είναι δεδομένο. Μια πατριωκεντρική κυβέρνηση θα μπορούσε αυτό να το αξιοποιήσει κατάλληλα, γνωρίζοντας ότι στις διεθνείς σχέσεις πάνω απ' όλα μπαίνει το συμφέρον της κάθε χώρας. Αλλά για το σκοπό αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση που να έχει για δόγμα την αρχή "Πρώτα η Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου