31 Μαΐ 2016

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, η καρδιά του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ έφυγε νωρίς

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος,η ιστορική φυσιογνωμία του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ έφυγε ξαφνικά για το μεγάλο ταξίδι σε αναζήτηση του αγαπημένου του Μέντορα και λατρεμένου αρχηγού Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο στάθηκε πάντα δίπλα με τυφλή αφοσίωση. Η μεγάλη αυτή  καρδιά του αγνού ΠΑΣΟΚ προδόθηκε από την καρδιά του σήμερα το το μεσημέρι της Τρίτης, (31/05/2016) στο
Αττικό Νοσοκομείο. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος  επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, έφυγε στα 63 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Αττικόν», μετά από επιπλοκή χρόνιου καρδιακού προβλήματος. Έφυγε πικραμένος για την κατάντια του μεγάλου λαϊκού κινήματος που και αυτός είχε βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι στο χτίσιμο του. 

Όλη του η ζωή ήταν ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ. Ενεργά δραστήριος, υπερκινητικός, ακούραστος μαχητής, καλόκαρδος φωνακλάς, υπήρξε μια από τις πιο ζωντανές μόνιμες παρουσίες στο ιστορικό κτίριο του Κινήματος της Χαριλάου Τρικούπη. Ήταν από τα άτομα  εκείνα που είχαν επιλέξει το δρόμο της προσφοράς, της πίσω γραμμής που δεν τραβούν την προβολή αλλά βγάζουν την περισσότερη δουλειά. Για αυτό και δεν τον ενδιέφερε να είναι βουλευτής ή να αναλάβει σημαντικά κυβερνητικά πόστα.

Επέμενε να είναι παρών στα κομματικά μετόπισθεν. Όπως επέμενε να είναι λιτοδίαιτος χωρίς να επιδιώκει υλικά αγαθά και πλούτη. Με υπερβολές και  εκρήξεις, ο Γιώργος είχε καλές, αγνές προθέσεις και αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί και το υπογράφει ο εδώ υπογράφων, ο οποίος παλαιότερα, στις δυσάρεστες εποχές της Εκάλης, είχα αρπαχτεί με τον Γιώργο. Όπως και ο υπογράφων έτσι και ο Γιώργος πίστευε και αγαπούσε τον μεγάλο Ανδρέα. Ο Γιώργος πίστευε στον Αντρέα ακόμα και όταν αυτός έκανε λάθη. Γιατί όλοι κάνουν λάθη. Αλλά για τον Γιώργο, ο Ανδρέας δεν έκανε ή δεν είχε σημασία αν έκανε λάθη.

Ο Γιώργος εντάχθηκε στο Κίνημα το 1974 και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Επικεφαλής του τομέα Κινητοποιήσεων, είχε οργανώσει πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα και ίδρυσε την Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία, εκτός από το ιδεολογικό της στίγμα  έφερε τα αρχικά Α.Π.δηλ. Ανδρεάς Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ήταν πάντοτε ως η φωνή της Αριστεράς μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και ως  επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» της τάσης που ασκούσε δριμεία κριτική στη μετα- Ανδρεϊκή  ηγεσία του Κινήματος, όταν αυτή παρέκκλινε από τους στόχους και το όραμα της δημοκρατικής παράταξης.Ο Γιώργος άφησε πίσω την παρακαταθήκη της άδολης προσφοράς του σε αρχές και αξίες που υποφέρουν βάναυσα σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου