Google+ Followers

18 Ιουλ 2016

ΟΙ ΗΠΑ και η Γαλλία οι κύριοι δημιουργοί του Ισλαμικού Κράτους ενάντια στη Συρία, πληρώνουν περισσότερο από τις άλλες χώρες την εγκληματική τους στάση με αθώα θύματα μέσα στην επικράτειά τους

Είναι πλέον ευρύτερα γνωστό ότι, η Δύση για να ανατρέψει τον Άσαντ, ενίσχυσε με όπλα και χρήματα τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που δεν ήταν παρά ένα προκάλυμμα του Ισλαμικού Κράτους. Στην εμπροσθοφυλακή της μάχης ενάντια στον Άσαντ ήταν οι ΗΠΑ γιατί ο τελευταίος είναι σύμμαχος με τη Ρωσία και το Ιράν. Και η Γαλλία για τους ίδιους λόγους αλλά και επιπλέον επειδή είχε ιστορικές αποικιοκρατικές σχέσεις με τη Συρία και το Λίβανο. Στην σταυροφορία κατά του «κακού» Άσαντ,  πρωτοστάτησε φυσικά και η Τουρκία του Ερντογκάν που επιδιώκει την υπερκυριαρχία στην περιοχή και οι Σουνιτικές χώρες του κόλπου, κυρίως τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, που έχουν έντονη αντιπαλότητα με τους Σίιτες του Ιράν και τη Χεζπολάχ.  Ένα από τα επιφανέστερα  μέλη του Επιτελείου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού" ήταν ο αποκαλούμενος «Χαλίφης Ιμπραήμ», διοικητής του ISIS. Η  κυβέρνηση της  επιλεγόμενης Συριακής Αντιπολίτευσης συστάθηκε σε σώμα και λειτουργούσε με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία και το στενό περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογκάν αποκόμισαν τεράστια κέρδη από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου που του διοχέτευε το Ισλαμικό Κράτος.


Η Γαλλία το 2012, τη χρονιά που κινητοποιήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της δύσης ενάντια στον Άσαντ, παρέδωσε επιθετικά όπλα στη λεγόμενη «Συριακή αντιπολίτευση» και μέσω αυτής στο Ισλαμικό Κράτος. Και αυτό παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από το 2011. Ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Ξαβιέ Πανόν αναφέρει ότι « αρχίσαμε τις παραδόσεις γαλλικών όπλων όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις» (Βλ. βιβλίο Ξαβιέ Πανόν «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας», εκδόσεις L’ Archipel)

 Ανάμεσα στα άλλα όπλα που παρέδωσε η Γαλλία στο εκτροφείο σφαγής του ISIS ήταν, όπως αναφέρεται στο ως άνω σύγγραμμα του Πανόν, κανόνια διαμετρήματος 20 mm, μυδραλιοβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικοί πύραυλοι. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γαλλία τροφοδότησε  με όπλα τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» παρότι ήταν γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού προωθούνταν στην Αλ Κάϊντα στη Συρία, η οποία  στη συνέχεια ενσωματώθηκε με τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στον ίδιο χορό πρωτοστάτησε φυσικά οι ΗΠΑ Το Αμερικανικό Κογκρέσο, σε ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2014, ψήφισε τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2014, όχι μόνο του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», αλλά και των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (“US Congress secretly approves arms deliveries to Syria”, Voltaire Network, 30 January 2014). Την είδηση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Reuters (Τιερί Μεισάν,http://www.voltairenet.org/article185178.html ),αλλά αμέσως μετά εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα..


Οξύμωρο όσο και τραγικό είναι το γεγονός ότι, η Γαλλία και η ΗΠΑ έχουν πληρώσει την αυτοκτονική τους στάση με αθώα θύματα μέσα στην επικράτειά τους περισσότερο από τις άλλες δυτικές χώρες που στρατεύθηκαν πίσω τους ενάντια στον Άσαντ. Όσο για την Ελλάδα, ακόμα δεν έχουμε στοχοποιηθεί από τους φανατικούς Ισλαμιστές. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους Γιατί είμαστε το βολικό πέρασμα προς τη δύση και επιπλέον, γιατί μας θεωρούν μια γεωπολιτική ασημαντότητα. Ως πότε όμως ;