31 Δεκ 2016

Το 2017 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον κόσμο, για την Ευρώπη και για την Ελλάδα ειδικότερα

Το δίσεχτο 2016 φεύγει αφήνοντας πίσω του τραυματικές και πικρές σελίδες αλλά και την ελπίδα για ανατολή ενός καλύτερου νέου χρόνου, το 2017. Στη χρονιά που κλείνει, οι πλούσιοι έγιναν πολύ πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι μέσα από την επέλαση ενός ασυγκράτητου άγριου μετά-καπιταλισμού, με προμαχώνα το αρπακτικό
χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τους Γύπες των Τραπεζικών οίκων. Η παγκοσμιοποίηση, η επιχείρηση κατάργησης των συνόρων, η προώθηση της ισοπεδωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης των πολυεθνικών και της κυριαρχίας των ελίτ έκανε άλματα στον χρόνο που πέρασε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βούλιαξε περισσότερο στην αγκαλιά της Γερμανίας που επιχειρεί να τη μεταβάλλει σε προτεκτοράτο της, με πρώτο θύμα της χώρα μας.
ΗΠΑ και Ευρώπη υπό της ηγεσίες των Ομπάμα και Μέρκελ, προώθησαν τη σύγκρουση με την ανατολή και ειδικότερα με τη Ρωσία του Πούτιν, τη μόνη χώρα που μπαίνει εμπόδια στα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης από τη Νέα Τάξη.
Η Ελλάδα βούλιαξε περισσότερο αε απέραντη φτώχεια προσκολλημένη στο παράλογο και εξοντωτικό δόγμα του "πάση θυσία στο ευρώ", που σημαίνει την απόλυτη κατοχή και παράδοση της χώρα στους Γερμανούς με προοπτική τη διάλυση και Ισλαμοποίησή της από τα κύματα των άοπλων εισβολέων που μεθοδεύει την έλευσή τους η Νέα Τάξη.
Στη Συρία, οι έννοιες της αλήθειας και του δίκιου ταλαιπωρήθηκαν αφού τα κυρίαρχα νεοταξίτικα  ΜΜΕ μεταβάλλουν το άσπρο σε μαύρο και το μαύρο σε άσπρο. Οι επιτιθέμενοι μισθοφόροι της Νέας Τάξης ήταν το άσπρο και ο αμυνόμενος για την πατρίδα του Συριακός λαός ήταν το μαύρο. Η "Αραβική Άνοιξη¨" των Μπους-Ομπάμα-Κλίντον, αφού αιματοκύλισε τη Μέση Ανατολή, αναβίωσε τον Ισλαμικό φονταμελισμό και γέννησε το Ισλαμικό Κράτος για το οποίο δε χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.
Η Ρωσία πήρε πίσω την Κριμαία όπου το 90% του λαού εκεί είναι Ρώσοι πολίτες. Αυτό θεωρήθηκε έγκλημα καθοσίωσης από τη δύση, η οποία από τότε γαβγίζει ασταμάτητα και δείχνει τα δόντια της υπηρετώντας τις ανάγκες της έντασης που κατ' επέκταση εξυπηρετούν τις πολεμικές βιομηχανίες, το αγαπημένο λόμπι των ελίτ.
Η διεθνής οικονομική κρίση συνεχίζει να υπάρχει  αφού η οικονομία της φούσκας, η οικονομία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, έχει πολλαπλάσια κέρδη από την πραγματική οικονομία της παραγωγής και της εργασίας. Τα τεράστια υπερκέρδη του καζίνο- καπιταλισμού συγκεντρώνονται σε φορολογικούς παράδεισους που δεν βρίσκονται πλέον μόνο σε μικρά εξωτικά νησιά, αλλά και μέσα στην καρδιά των ΗΠΑ, όπως η πολιτεία Ντελαγουέρ και στην Ευρώπη, όπως πάμπολες νησίδες φορολογικών απαλλαγών για τους γίγαντες του πολυεθνικού πλούτου.
Όμως, η ασύδοτη επέλαση της Νέας  Τάξης μέσα στο 2016,έχασε κρίσιμες μάχες όπου συγκρούστηκαν οι δυνάμεις της με τους πολίτες. Στη Μ. Βρετανία αποφασίστηκε το Brexit, στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιταλία και στη Γαλλία φουντώνει ο ευρωσκεπτικισμός ενάντια στη Γερμανική Ευρώπη. Και πάνω απ' όλα στις ΗΠΑ, εκεί που γράφεται το μέλλον, ανατράπηκε η Κλιντονική νεοταξική εμπροσθοφυλακή.
Η απρόσμενη για τους αργυρώνητους δημοσκόπους, αλλά αναμενόμενη από εμάς, ήττα της Χίλαρη Κλίντον, της  εκλεκτής του διεθνούς κατεστημένου, είναι χωρίς αμφιβολία θετική για την πορεία του κόσμου στο μέλλον και ειδικότερα για την  Ευρώπη και την Ελλάδα.
Φυσικά ο Ντόναλντ Τράμπ, κάθε άλλο παρά είναι άγιος ή αναμάρτητος. Αλλά δεν είναι Κλίντον. Η τελευταία είναι ο ορισμός της διαπλοκής με την Wall Street και τους τραπεζικούς Γύπες τύπου Goldman Sachs, Σόρος  κλπ, που έχουν επιπέσει ως κόρακες παντού σε κάθε γωνιά του κόσμου και ειδικότερα πάνω στο ημιθανές σώμα της ελληνικής οικονομίας.
Εκτός από την Wall Street και τη στήριξη της  από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και στο δυτικό κόσμο, βασικός της υποστηρικτής είναι η πολεμική βιομηχανία, η οποία έχει συμφέρον να διατηρείται η παγκόσμια ένταση, ο ψυχρός πόλεμος και οι περιφερειακές συγκρούσεις, με αυξήσεις εξοπλισμών που γονατίζουν ιδιαίτερα χώρες όπως η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι, η Χίλαρη όπως και ο Ομπάμα, παρακολουθούν αδιάφορα την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, προωθώντας έτσι ένα όργιο ανταγωνισμού εξοπλισμών.
Η Χίλαρυ Κλίντον ήταν η εμπνεύστρια της Αραβικής Άνοιξης που γέννησε το Ισλαμικό Κράτος και τα δεινά που επακολούθησαν. Ανέτρεψε τον Καντάφι στη Λιβύη, τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και προώθησε την επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ στη Συρία. Έτσι, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με την τρομοκρατία που πλήττει τη δύση και τη μαζική μετανάστευση εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μουσουλμάνων που κατακλύζουν τη χώρα μας και οδηγώντας στην αλλοίωση της εθνολογικής της σύνθεσης.
Η αγαπημένη της Wall Street, των πολυεθνικών, των πλουσίων, του κατεστημένου και των βολεμένων Χίλαρυ, είναι σημαιοφόρος της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των εθνών κρατών της αποεθνικοποίησης, ενώ μοιάζει να αδιαφορεί αν δεν κλείνει το μάτι στην πιθανή Ισλαμοποίσηση της Υφηλίου, αποκαλώντας τις αντίθετες απόψεις ως ρατσιστικές. Το να προστατεύει δηλ. κανείς τη χώρα του από την εθνολογική της αλλοίωση, αποτελεί ρατσιστική αντίληψη ! Το αντίθετο ακριβώς πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τράμπ, μια πραγματικότητα που αφορά κα’ εξοχήν την Ελλάδα.
Η Ουάσιγκτον των Ομπάμα -Κλίντον ήταν εκέινη που επέβαλλε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η οποία μας έχει οδηγήσει στα οικονομικά Τάρταρα. Η Ουάσιγκτον της τελευταίας περιόδου, συγκρούστηκε  υπογείως με το Βερολίνο για την πρωτοκαθεδρία στο δυτικό κόσμο μέσα από τον πόλεμο νομισμάτων και τα πρόστιμα που επιβάλλουν σε εταιρείες ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, οι μεν στους δε.
Παρ΄όλα αυτά,  η Αγκέλα Μέρκελ και ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε, εκατό  φορές περισσότερο προτιμούν τη Χίλαρυ από τον Τράμπ, ο οποίος δε βλέπει με καλό μάτι τη γερμανοποίηση της Ευρώπης όπως και την ευρωζώνη. Βασική του πρόθεση είναι να επιβάλλει φραγμούς στην ασυδοσία των πολυεθνικών που προωθούν το διεθνές εμπόριο χωρίς έλεγχο μέσω της επικείμενης συμφωνίας ΤΤΙP μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ανάλογης αυτή με τον Καναδά που υπογράφηκε πρόσφατα.
Ο Ντόναλντ Τράμπ, με όποια ορατά ελαττώματα που μπορεί να του προσάψει κανείς, αν και υποτίθεται δεξιός Ρεπουμπλικάνος, ψηφίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία απά τα φτωχότερα στρώματα της Αμερικάνικης κοινωνίας, ακθώς και από το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνική Ομογένειας. Εκφράζει την εργατική τάξη και τους αγρότες όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, στα πλαίσια βέβαια του σύγχρονου καπιταλιστικούς συστήματος. Είναι ο εκπρόσωπος της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής, της πραγματικής οικονομίας απέναντι στο κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο που τον πολέμησε ασύδοτα.
Ο νέος Πλανητάρχης, συνδέεται με τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες φυσικά δεν είναι «Οσίες Μαρίες». Αλλά όσον αφορά τη χώρα μας, αποτελούν σύμμαχό μας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη πολιτική Τράμπ για αξιοποίηση των υπόγειων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου,Ισραήλ, γεγονός που θα απομονώσει την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε απραξία.
Ο νέος Πρόεδρος του Λευκού Οίκου έχει δηλώσει ότι, θα επιδιώξει να αναπτύξει καλές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν για τον οποίο έχει εκφραστεί με θερμά λόγια. Και πάνω απ’ όλα, θα τερματίσει τη μεγάλη πληγή της Συρίας, εξοντώνοντας την τρομοκρατία του ISIS και παγώνοντας το μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας του Ερντογκάν.
Η αναμενόμενη προσέγγιση του Τράμπ με τον Πούτιν, θα υποβαθμίσει τη σημασία της Γερμανίας ως το ισχυρό ανατολικό φρούριο της δύσης απέναντι στη Ρωσία και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα.
Αν και το θέμα δεν εξαντλείται εδώ, αφήνω για το τέλος τη σημαδιακή δήλωση του Τράμπ ότι, «Η Ελλάδα κακώς μπήκε στο ευρώ. Και ότι το πρόβλημα του χρέους οφείλει να το επιλύσει η Γερμανία αλλιώς αυτό θα το κάνει η Ρωσία».
Ασφαλώς είναι νωρίς να κάνουμε περισσότερες υποθέσεις. Κατά την άποψή μας, με την έλευση του Τράμπ και τις πολιτικές εξελίξεις ντόμινο που αναμένεται να ακολουθήσουν σε Ιταλία,Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το Grexit και η προοπτική γεωπολιτικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας μας είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ άλλοτε. Και γενικότερα, με την απαλλαγή της Υφηλίου από τη μάστιγα Κλίντον, ο κόσμος δε θα γίνει βέβαια τέλειος, αλλά θα γίνει ασφαλώς καλύτερος.
Χωρίς να διεκδικούμε μαντικές δεξιότητες, θεωρούμες πως το 2017 θα είναι μια καλύτερη  χρονιά για τον κόσμο,για  την Ευρώπη και για την Ελλάδα ειδικότερα. Θα είναι η αρχή του τέλους για τις μεγάλες πολεμικές εντάσεις της δύσης με την ανατολή, η αρχή της ενίσχυσης των εθνών-κρατών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, η αρχή της υποβάθμισης της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, η αρχή του ξηλώματος του ευρώ και της εξόδου μας από την ευρωφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου