3 Φεβ 2017

Απεβίωσε το γαίδούρι του Χότζα με τη συνταγή "παση θυσία χωρίς φαί"

Η πολυαναμενόμενη σύνοδος του Eurogroup αυτές τις ημέρες αναμένεται να βάλει άλλη μια βαρειά πέτρα πάνω στον τάφο της Ελληνικής οικονομίας. Οι δανειστές-κατακτητές της χώρας δεν κάνουν πίσω. Απαιτούν ολοένα και πιο σκληρά μέτρα που τελικά θα γίνουν αποδεκτά, αφού η κυβέρνηση δεν έχει οδό διαφυγής. Με τη συναυτουργία της αντιπολίτευσης έχει δηλώσει εμμονική πίστη  στο εξωφρενικό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ».

Σις 27 Φεβρουαρίου πρέπει να  καταβληθεί ποσό 1,6 δις ευρώ για δάνεια που έχουμε λάβει για την ανακεφλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, το περίφημο PSI. Τον Μάρτιο θα καταβληθούν 150 εκ. στο ΔΝΤ και τον Απρίλιο 1,4 δις για ομόλογα στην ΕΚΤ.

Αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι είναι καυτό. Στις 17-20 Ιουλίου πρέπει να καταβληθεί ποσό 6,3 δις και στις 27 Αγούστου επιπλέον 1,6 δις. Σύνολο δηλ. 8 δις. Και για ολόκληρο το 2017 προβλέπεται να καταβληθεί  για αποπληρωμές δανείων που συνεχώς αυξάνουν λόγων των επιτοκίων ποσό 11,3 δις.

Με δεδομένο ότι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομνύουν στο «πάση θυσία στο ευρώ», ένας τρόπος υπάρχει για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Να επιβληθεί ο περίφημος κόφτης ώστε να γονατίσουν και άλλο τον δύσμοιρο ελληνικό λαό επιβάλλοντας μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κρτικών δαπανών  και αυξάνοντας την φοροκαταιγίδα.

Απλά εφαρμόζουν τη συνταγή του Χότζα που για λόγους οικονομίας δεν τάιζε το γαϊδούρι του.Και το συμπαθές ζωντανό απεβίωσε στο τέλος αφού ο Χότζα επέμενε στη συνταγή « πάση θυσία χωρίς φαϊ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου