Πως μεθοδεύτηκε η υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο
Τεράστια είναι η λίστα των κατασχέσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο. Μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό ότι, 10.119 δημόσια ακίνητα έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου που ελέγχεται από το Βερολίνο.Ο Λευκός Πύργος, το Καυτατζόγλειο στάδιο, το Γεντι Κουλέ, η Ροτόντα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκης, η Κνωσός,τα Νεώρια, το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι Ιταλικοί Στρατώνες, το Φρούριο Φίρμας,το Ναυτικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά, η έκταση του Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων στη λίστα της κλοπής. Είναι απίστευτο αλλά στην ίδια λίστα για εκποίηση ή ενοικίαση από το Υπερταμείο για 99 χρόνια, περιλαμβάνονται από όλη την Ελλάδα αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, πλατείες, πάρκα,παιδικές χαρές, γεωτεμάχεια, εκκλησίες,βιβλιοθήκες, δημόσια σχολεία,δικαστικά μέγαρα,λαϊκές αγορές, νοσοκομεία,κτίρια περιφερειών ,υπουργείων,αστυνομίας,πυροσβεστικής, ναυτικών σχολών, αλυκές, λατομεία, στάδια, γυμναστήρια,αλυκές,τελωνεία,παλαιά βυρσοδεψεία κλπ.
Ένα μέρος των κατασχεμένων δημόσιων χώρων από όσα έχουν γίνει γνωστά είναι τα ακόλουθα :
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Α' Παιδικός Σταθμός
το ιστορικό σπίτι του Σοφιανόπουλου (κτίριο της ΤΥΔΚ με τις καμάρες στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου)
μεγαλύτερο μέρος από το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας (Ακαδημίας)
ΚΟΜΟΤΙΝΗ
Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής,
Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής,
Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής,
Αλυκές της Μέσης.
Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής,
Κολυμβητήριο
Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Κομοτηνής.
ΚΑΒΑΛΑ
Παλιό Πρωτοδικείο
Τελωνείο,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λευκός Πύργος
Ροτόντα
Αρχαιολογικό Μουσείο
Βυζαντινό Μουσείο
Νοσοκομείο Γεννηματά
Η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου
Καυτανζόγλειο Στάδιο
Φυλακές Γεντί Κουλέ και όλος ο περιβάλλοντας χώρος
Παλαιά βυρσοδεψεία
Δυτικά τείχη της πόλης από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου
Τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο
Το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, από το Ν. Γεννηματά μέχρι την Εγνατία οδό
ΥΦΑΝΕΤ
Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου
Τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού
Περιοχή «Λαχανόκηποι
ΛΑΡΙΣΑ
Προνοιακή Μονάδα Κ.Α.Α.Ε.Α.Θ. «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
κτήριο της Αποκεντρομένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας
Αρχοντικό Μίσιου
Οθωμανική Βιβλιοθήκη
Βυζαντινό Μουσείο
Φετιχιέ Τζαμί
Πυροσεστική
Τζαμί Καλούτσιανης
Παιδικός Σταθμός Βοτανικού
Στρατόπεδο Βελισαρίου
π. Στρατιωτικό αεροδρόμιο «Κατσικάς».
Φυλακές Σταυρακίου
ΤΡΙΚΑΛΑ
πλατεία παλιού ΚΤΕΛ
χώρος Αρχαίας Τρίκκης - Ασκληπιείο
Νομαρχία
Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο
πλατεία Δικαστηρίων
Νέο Δικαστικό Μέγαρο
Πλατεία Κιτριλάκη
Σεισμόπληκτα
ΓΡΕΒΕΝΑ
Νοσοκομείο Γρεβενών
ΠΡΕΒΕΖΑ
Παλαιό Τελωνείο
Πάρκο Νεάπολης (Πυροβολικό)
Ναυτικές Σχολές (ΑΕΝ Πρέβεζας)
Νοσοκομείο Πρέβεζας
Πλατεία Νεοχωρίου
Πλατεία Αγίου Θωμά
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Γηροκομείο Καρπενησίου
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
παραλία μπροστά από το “Πανελλήνιο”,
πλατεία Φραγκόλιμνας,
Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο
1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Λύκειο Παραλίας,
Πυροσβεστική
ΣΠΑΡΤΗ
Δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης
παλαιό δικαστικό μέγαρο
πλατεία στο κενοτάφιο του αγάλματος του Λεωνίδα,
Πυροσβεστική
Λόφος “Ξενία”
αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Σπάρτης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τμήματα των Ενετικών Τειχών
Κνωσός
Τα Νεώρια,
Χημείο,
Δικαστικό μέγαρο,
Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
Η είσοδος της Σαμπιονάρα,
Παγκρήτιο στάδιο,
Αρχαιολογικό μουσείο παλιό και νέο,
ΧΑΝΙΑ
τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι
Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»)
στρατόπεδο Μαρκοπούλου
Ιταλικοί Στρατώνες
Φρούριο Φιρκάς
Ναυτικό Μουσείο Κρήτης
πλατεία Δικαστηρίων
(παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Πύλη της Άμμου
ΤΕΙ Κρήτης παράρτημα Χανίων
Εθνικό Στάδιο Χανίων
παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων
Παλιό Ψυγείο
Ιστορικό Αρχείο Κρήτης
Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
13 ακίνητα (παιδικές χαρές, σχολεία και χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου
Ασύρματος
ΒΥΡΩΝΑΣ Αττικής
Παλαιά Αγορά Βύρωνα
Προσφυγικά Στενά
Στρατόπεδο Σακέτα
Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα
Τα σχολεία Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)
Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)
ΑΘΗΝΑ
Ζάπειο Μέγαρο
Το Νομισματικό Μουσείο
Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)
Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)
Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)
Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.
Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)
Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα
Το σχέδιο
Το σχέδιο για την κλοπή της δημόσιας περιουσία υλοποιείται στην πράξη με βάση την την απόφαση του Eurogroup στις 17 Ιουνίου του 2017, με τη σύμφωνη γνώμη των εδώ κυβερνητικών εντολοδόχων, με την οποία η χώρα μας υποχρεούται να καταβάλλει μέχρι το 2060,εκτός από το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού, επί πλέον ποσοστά 15%-20% του ΑΕΠ, δηλ. αστρονομικά ποσά άνω των 27-36 δις ευρώ ετησίως. Το αποικιακού τύπου αυτό χαράτσι, προφανώς θα προέλθει από την πώληση ή την ενοικίαση της δημόσιας περιουσίας, την οποία αποστερείται το κράτος μαζί με τα έσοδα που αποφέρει.
Η επίμαχη παράγραφος της απόφαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου του 2017 αναφέρει τα εξής : « .....the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.»
Ο σχετικά άγνωστος υποκρύπτει την κλοπή είναι τα αρχικά GNF που σημαίνουν Gross Financing, δηλ. Ακαθάριστες Χρηματοδοτικές Ανάγκες" ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες. Μ ε τον κομψή αλλά στην ουσία σφαγιαστική αυτή διατύπωση, επικυρώνεται ότι,ι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες (δηλ. οι πληρωμές των χρεών) θα παραμείνουν κάτω του (ή μέχρι το )15% του ΑΕΠ ( GDP-Gross Domestic Product), δηλ 27 δις σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κάτω του ( ή μέχρι του) 20%, δηλ 36 δις από εκεί και πέρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε σταθερή καθοδική πορεία»! Αυτή η λιτή, πονηρή αλλά ξεκάθαρη διατύπωση, αποτελεί τη μεγάλη θηλειά σε βάρος της χώρας για την κλοπή του συνόλου της ελληνικής δημόσιασ περιουσίας που αποδέχτηκαν οι μνημονικοί κυβερνώντες και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι στο σημερινό πολιτικό θέατρο της ευρωκαταστροφής.
Η δόλια υπουργική απόφαση με υπογραφή Τσακαλώτου
Με Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1997/9-6-2017, ο Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Ιούνιο του 2017, αποφάσισε ότι: «Συγκροτούμε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Ομάδα Εργασίας για τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων, που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν.4389/2016 (Α΄ 94), όπως ισχύει, και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής…».
Πριν ένα χρόνο, είχε συγκροτηθεί η πολυάριθμη ομάδα εντοπισμού και επεξεργασίας των ακινήτων,με 39 μέλη στην οποία συμμετείχαν κυρίως στελέχη Υπουργικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, και επιπρόσθετα ορισμένοι έμπιστοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας, με βάση το ΦΕΚ 1997/2017, είχε οριστεί ο Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο της τότε Γενικής Γραμματέως της Γ.Γ.Δ.Π. Στο σημείο Δ. του επίμαχου ΦΕΚ, δίνονται και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα επεξεργαστεί η Ομάδα Εργασίας τα ακίνητα ενδιαφέροντος του Υπουργείου, και τα στοιχεία αναζήτησής τους. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ:
«Ως προς το επίπεδο ωριμότητας του ακινήτου, μπορούν να αναζητούνται στοιχεία που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικά στοιχεία, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου, υπάρχον ΚΑΕΚ, ύπαρξη καθορισμού αιγιαλού, κατοχή από άλλους, ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις. Από τα στοιχεία που περιγράφονται ανωτέρω και δεν είναι καταχωρημένα στο Μ.Α.Π., εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένα ακίνητα, καθώς επίσης και για στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν το δημόσιο ή ιδιωτικό σκοπό του ακινήτου, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου, θα απευθύνει αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του για ηλεκτρονική συμπλήρωση του Μητρώου ή για παροχή στοιχείων από το φυσικό αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία».
Από το 3ο Μνημόνιο του 2015 είχε συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει όλα τα κρατικά ακίνητα στην Εταιρεία Κρατικών Ακινήτων (ΕΤΑΔ) που ελέγχεται από το Υπερταμείο. Μάλιστα, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΤΑΔ δεν αναλάβει την κυριότητα κάποιων ακινήτων, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση πως θα συμβεί με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, μπορεί να αναλάβει τη διαχείρισή τους και τα έσοδα να πηγαίνουν στο Υπερταμείο για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως έχουν μεταφερθεί στην ΕΤΑΔ 10.119 δημόσια ακίνητα μεταξύ των οποίων έχουν γίνει γνωστά τα ακόλουθα
Όπως έχει αναφερθεί από αρμόδιους παράγοντες, σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου, είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ. Όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους της xώρας προς τους δανειστές.
Σιωπούν τα ΜΜΕ, σε καταστολή ο λαός
Η ληστρική υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας των 10.111 ακινήτων που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί, ασφαλώς θα συμπληρωθεί και με άλλα ακίνητα, αφού έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί ότι, ολόκληρη η δημόσια περιουσία θα υπαχθεί στο Υπερταμείο για την αποπληρωμή μέσω εκποίησης ή ενοικίασης των κίβδηλων χρεών το μεγαλύτερο, μέρος των οποίων έχει δημιουργηθεί μέσα στην ευρωζώνη.
Η ξεδιάντροπη και απροκάλυπτη κλοπή,αποσιωπάται από τα συστημικά ΜΜΕ και το όλο θέμα περνά με ελαφριές αναταράξεις και με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε καταστολή. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι, καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν έχει οργανωθεί ενάντια στην κορυφαία κλοπή της χώρας, στην οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται δρόμοι, εθνικοί οδοί,λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις κλπ. Και ας μην εκπλαγούμε αν στο τέλος συμπεριληφθεί και η Ακρόπολη και όλοι οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, με τα έσοδα από τους επισκέπτες να εισπράττονται από το Υπερταμείο, αλλά οι υπάλληλοι και φύλακες να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο !
Παρόμοια κλοπή δημόσιου πλούτου μιας χώρας δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο αφού ούτε στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής 1941-44 δεν συνέβαιναν αυτά αλλά ούτε και σε χώρες Μπανανίες της Λατινική Αμερικής. Οι επαίσχυντες αυτές πράξεις σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας, δεν βαρύνουν μόνο τους κυβερνώντες και τους δήθεν αντιπολιτευόμενους που έχουν παραδώσει δέσμια τη χώρα στο 4ο Ράϊχ της ευρωζώνης, αλλά σε όλους όσους ακόμα σήμερα δέχονται αδιαμαρτύρητα το δουλικά εγκληματικό “πάση θυσία στο ευρρώ”. Και ντροπή σε όλους μας που τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και δεν τους έχουμε ακόμα πάρει με τις πέτρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου