21 Ιουν 2019

Που είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όταν τους έχουμε ανάγκη ;


Η παράγραφος 7 του άρθρου 42 ( πρώην άρθρο 17) της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Σύνταγμα δηλ. της ΕΕ ορίζει ότι, «σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του  Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Με το άρθρο αυτό είναι ξεκάθαρο  ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει την Κύπρο και την Ελλάδα σε περίπτωση επίθεσης από άλλη χώρα. Η ΕΕ με τις όχι ξεκάθαρες φραστικές και μόνο παρεμβάσεις της απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και όχι με ουσιαστική αμυντική υποστήριξη, παραβιάζει την ίδια την ιδρυτική της συνθήκης, με άλλα λόγια το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Την ίδια στιγμή και οι ΗΠΑ σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στον θαλάσσιο Αττίλα της Τουρκίας.

Έχουμε μάθει πλέον που τις γράφει τις φραστικές καταδίκες η Τουρκία. Στα παλαιά της υποδήματα. Η χώρα τρομοκράτης της Ανατολικής Μεσογείου καταλαβαίνει μόνο από πράξεις. Και  δεν είδαμε κανένα πλοίο ή αεροπλάνο της “οικογένειάς” μας της Ευρώπης να έρχεται κατά εδώ μεριά.

Η  αλληλεγγύη  των Ευρωπαίων εξαντλείται προφανώς στο πεδίο της αφαίμαξης και της υποδούλωσης της χώρας μας και τίποτα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου