10 Οκτ 2014

Καλπάζει ο αντι-ευρώ και φιλέλληνας Φάρατζ στη Μεγάλη Βρετανία


Βρετανία-Μπήκε στο κοινοβούλιο το κόμμα του Φάρατζ
Ύστερα πο το θρίαμβό του στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαίου όπου ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των Βρετανών ψηφοφόρων,το αντι-ευρω Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε  την πρώτη του έδρα στο εθνικό  κοινοβούλιο σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθησαν στην παραθαλάσσια πόλη του Κλάκτον Ον Σι της ανατολικής Αγγλίας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν για τη συμπλήρωση της θέσης που άφησε κενή ο πρώην συντηρητικός βουλευτής Ντάγκλας Κάρσγουελ ο οποίος το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον για να ενταχθεί στις τάξεις των ευρωσκεπτικιστών του Νάιτζελ Φάρατζ.
Με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Κλάκτον Ον Σι, ο Ντάγκλας Κάρσγουελ επανακάμπτει και επανεκλέγεται στο βρετανικό κοινοβούλιο αλλά αυτή τη φορά υπό τη σημαία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας. Ο Κάρσγουελ επανεκλέγεται με το 60% των ψήφων. Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ήρθε δεύτερος με το 25% των ψήφων ενώ τρίτος ήταν ο υποψήφιος των Εργατικών. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε το 51%.
Η εκλογική επιτυχία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας στις ευρωεκλογές και στις εκλογές αυτές, δείχνει προειδεάζει για τη νίκη του UKIP στις γενικές εθνικές εκλογές που θα γίνουν στη Μεγάλη Βρετανία μετά απο επτά μήνες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου