9 Οκτ 2014

Κατάστημα στην Αθήνα εκδίδει αποδείξεις σε ευρώ και δραχμές παραδίδοντας έτσι απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας

Βρήκαμε το μοναδικό κατάστημα στην Αθήνα που εκδίδει αποδείξεις σε… δραχμές [εικόνα]Στην οδό Καφαντάρη στην Αθήνα, ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας εκδίδει αποδείξεις σε ευρώ και σε δραχμές, απ' όπου φαίνεται η τεράστια υποτίμηση της αγοραστικής δυνατότητας του νεοέλληνα ύστερα από την ένταξή μας στην ευρωζώνη. Όπως φάινεται από την απόδειξη που απικονίζεται εδώ, αγορά εμπορέυματος αξίας 29 ευρώ αντιστοιχεί σε 9.882 δραχμές. Όσοι μπορούν και θέλουν να θυμούνται, ας αναρωτηθούν τι ευτελείς αγορές κάνουν σήμερα με 29 ευρώ και τι πλουσιοπάροχες έκαναν με 9.882 δραχμές πρίν την ένταξή μας στον "παράδεισο" της ευρωζώνης το 2002.

Πόσο αγόραζαν τον καφέ, το ψωμί, το τυρί, το κρέας,τα φασολάκια, τα σπίρτα, με δραχμές και πόσο τα αγοράζουν σήμερα με ευρώ. Ας θυμηθούν, ας αναζητήσουν να βρούν και να συγκρίνουν ποιο ήταν το μεροκάματο ή ο μισθός με δραχμές και ποια η αντιστοιχία του σήμερα σε ευρώ. Τι αγόραζαν τότε με δραχμές και τι αγοράζουν αντίστοιχα τώρα σε ευρώ. 
Και πάνω απ' όλα, ας θυμηθούν πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε τώρα με το ευρώ. Να πάψουν επιτέλους να τρώνε κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα κατοχικά γερμανοτσολιάδικα βοθροκάναλα για τη δήθεν καταστροφή που θα συντελεστεί αν γυρίσουμε στη δραχμή. Η καταστροφή συντελείται και θα συνεχίσει να συντελείται εδώ και τώρα με το ευρώ, τη λιτότητα και τη γερμανική κατοχή. 
Εμείς συγχαίρουμε πάντως τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καταστήματος ο οποίος με έναν τόσο σαφή και ευθύ τρόπο μας κάνει απλά μεθήματα πολιτικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου