Google+ Followers

13 Δεκ 2014

Ο μεγαλοφοροφυγάς Γιούγκερ, ο Φιρφιρίκος των Γερμανών, μας κουνάει το δάχτυλο και μας απειλεί ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο μεγαλοπαράγοντας της Ευρώπης Ζαν Κλωντ Γ ούγκερ  δήλωσε  πρόσφατα ότι  δε θα ήθελε να επικρατήσουν ακραία κόμματα  στην Ελλάδα, εννοώντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά  ποιος είναι αυτός ο απίθανος λουσάτος μεγαλοκυριούλης  που πρόσφατα εκλέχτηκε Πρόεδρος του Eurogroup, με προφανή αρμοδιότητα να  κάνει το νεροκουβαλητή των αφεντικών του : των Μέρκελ και Σόίμπλε. Ο απίθανος αυτός αστέρας της σημερινής  ευρωγερμανικής τάξης πραγμάτων, ξεμπροστιάστηκε πρόσφατα για κάτι που σε πολλούς από εμάς ήταν γνωστό. Το γεγονός ότι, έχει μετατρέψει τη χώρα του, το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο, σε άντρο ακολασίας της επίσημης διεθνούς φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.  Με άλλα λόγια, το Λουξεμβούργο όπου ο εκλαμπρότατος κύριος Γιούγκερ  ήταν κάτι σαν μόνιμος Πρωθυπουργός, τα τελευταία χρόνια, ήταν και παραμένει να είναι, ένας τεράστιος καραμπινάτος φορολογικός παράδεισος. Έλα  όμως που  ο κυριούλης αυτός είναι  άνθρωπος των Μέρκελ και Σόιμπλε και το Λουξεμβούργο προτεκτοράτο των Γερμανών. Ο κύριος Γιούγκερ είναι ο Φιρφιρίκος και το Παπαγαλάκι τους. Εξ ού και οι ανησυχίες του για την πιθανή έλευση του ΣΥΡΙΖΑ  στην εδώ μπανανία της ευρωγερμανοζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα μήνα περίπου   πήρε μεγάλη δημοσιότητα  το γεγονός ότι, ο μίστερ Γιούγκερ είχε μετατρέψει το Λουξεμβούργο, μια μισή μερίδα χώρα με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα διεθνώς, σε έναν τεράστιο φορολογικό παράδεισο, όπου εμπλέκονται 343 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι φανερό ότι ο λεβέντης και ευρωπροεδράρα μας, βγήκε στη σέντρα από τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς, στην προσπάθειά τους να κοντύνουν τα πόδια των Γερμανών που τον στηρίζουν. Αλλά μάταια. Με δεδομένο ότι, ο Σόϊμπλε και η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον στηρίζουν ανενδοίαστα, αφού κατακάθισε λίγο ο κουρνιαχτός, ο Γιούγκερ εκλέχτηκε στην προεδρία της Κομισιόν θριαμβευτικά. Και συνεχίζει να προσφέρει τις υψηλές του υπηρεσίες στα αφεντικά του τους Γερμανούς και στους απανταχού γης φορολογικούς παράδεισους και φοροφυγάδες.

Ο  χρηματιστηριακός καζινο-καπιταλισμός συνεχίζει να μεγαλουργεί όσο υπάρχουν Γιούγκερ, Γερμανοί,Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι,Πορτογάλοι, γύπες των αγορών απανταχού γης. Και να προκαλούν διεθνείς οικονομικές κρίσεις, να  διευρύνουν τον πλούτο μεταξύ πλούσιων και φτωχών, να απομυζούν το μόχθο της πραγματικής οικονομίας μέσα από τα χρηματοκλεπτοκρατικά τους κόλπα.

Στην πραγματικότητα ολόκληρη η υφήλιος σήμερα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες : Στις χώρες - κορόιδα όπως η δική μας όπου υπάρχουν υψηλότατοι φορολογικοί συντελεστές, ανεξάρτητα αν κάποιοι ξεγλιστρούν και φοροαποφεύγουν. Και στις «έξυπνες» χώρες, νησιά, περιοχές, πόλεις ή πολιτείες που λειτουργούν ως μικροί ή μεγάλοι φορολογικοί παράδεισοι.  

Εκτός από το Λουξεμβούργο, μικροί ή μεγάλοι φορολογικοί παράδεισοι προσαρτημένες  σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεταξύ άλλων, το Μονακό που συνδέεται με τη Γαλλία, το Γιβραλτάρ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Καϋμάν,το City του Λονδίνου συμφερόντων Μ. Βρετανίας, το Λουξεμβούργο και το Λιχνεστάϊν συμφερόντων Γερμανίας, η Γρενάδα, και η Ανδόρα συμφερόντων Ισπανίας, οι Ολλανδικές Αντίλλες των Ολλανδών,η Μάλτα, κλπ. Η ΗΠΑ έχουν για τον ίδιο σκοπό  την Πολιτεία Ντελαγουέρ και τις  Παρθένους νήσους και όχι μόνο.

Κραυγαλέα περίπτωση  ιστορικού φορολογικού παράδεισου είναι η Ελβετία  με το διαβόητο τραπεζικό της απόρρητο. Η Ελβετία προβάλλοντας την παραδοσιακή πολιτική της ουδετερότητα, αποτελούσε παραδοσιακά  χώρα εισροής μαύρου χρήματος, μέρος του οποίου παραμένει στα αζήτητα από τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων και κεφάλαια των ναζιστών.  

To διεθνές περιοδικό «Forbes» κατατάσσει πρώτο στη λίστα των φορολογικών παράδεισων την αμερικανική Πολιτεία του Ντελαγουέρ και ένατο το Βέλγιο, στην πρωτεύουσα του οποίου χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! Και πουθενά την  Κύπρο, η οποία τσακίστηκε με το αιτιολογικό ότι ήταν ..φορολογικός παράδεισος. Προφανώς, η Κύπρος, έπρεπε μα πληρώσει γιατί εκεί έβρισκαν καταφύγιο ρώσικα κεφάλαια και όχι στο Λονδίνο, στην Ελβετία, στη Γερμανία όπου συγκεντρώνουν τον εύκολο πλούτο τους οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ , τα 45 κράτη  που δε συνεργάζονταν επαρκώς στο φορολογικό πεδίο είναι η Ιρλανδία, η Κόστα-Ρίκα, η Κύπρος, η Λιβερία, το Λιχτενστάιν, το Βανουάτου, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Ολλανδία, η Ουρουγουάη, ο Παναμάς, η Σιγκαπούρη, η Φινλανδία, το Χονγκ Κονγκ, οι Σεϋχέλλες η Σαμόα, το Μπελίζε, οι Μπαχάμες, το Ναουρού, καθώς και κάποιες υπερπόντιες κτήσεις όπως το Γιβραλτάρ, τα νησιά Γκέρσεϊ, οι Βερμούδες, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, ο Μαυρίκιος, τα Νησιά Καϋμάν, η Νήσος του Μαν, η νήσος Νέβις, το Νιούε και άλλα.

Το 2012, Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε  την ακόλουθη λίστα με  47 φορολογικούς «παραδείσους», κράτη δηλαδή που δεν έχουν συνάψει σύμβαση διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα με την Ελλάδα :

1. Ανδόρα,2. Ανγκουίλα,3. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα,4. Αρούμπα,5. Μπαχάμες,6. Μπαχρέιν,7. Μπαρμπάντος,8. Βερμούδες,9. Μπελίζ,10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι,11. Μπρουνέι,12. Νήσοι Κέιμαν,13. Νήσοι Κουκ,14. Κόστα Ρίκα,15. Χιλή,16. Ντομίνικα,17. Γιβραλτάρ,18. Γρενάδα,19. Γουατεμάλα,20. Γκέρνσεϋ,21. Νήσος Μαν,22. Τζέρσεϋ,23. Λίβανος,24. Λιβερία,25. Λιχτενστάιν,26. Μαλαισία,27. Νήσοι Μάρσαλ,28. Μοντσεράτ,29. Μαυρίκιος,30. Μονακό,31. Ναούρου,32. Ολλανδικές Αντίλλες,33. ΠΓΔΜ (FYROM),34. Νιούε,35. Παναμάς,36. Φιλιππίνες,37. Αγία Λουκία,38. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις,39. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες,40. Σαμόα,41. Σεϋχέλλες,42. Σιγκαπούρη,43. Νήσοι Τέρκς και Κάικος,44. Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ,45. Βανουάτου,46. Ουρουγουάη,47. Χονγκ-Κονγκ

Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» του Μονάχου αποκάλυψε με τη βοήθεια ενός βρετανού χάκερ ότι, μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Γερμανίας (Πόρσε και Πίεχ του ομίλου Volkswagen, Κουάντ της BMW, Μπούρντα των ομώνυμων εκδόσεων και Γιάκομπς της ομώνυμης βιομηχανίας καφέ), έχουν δημιουργήσει offshore εταιρείες στον  Παναμά με προφανή σκοπό τη φοροαποφυγή.

 Όταν ρωτήθηκαν από τη βαυαρική εφημερίδα, κάποιες οικογένειες διέψευσαν τα ευρήματα του χάκερ. Μερικές παραδέχθηκαν ότι ίδρυσαν τέτοιες offshore, αλλά ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να φοροδιαφύγουν ή να ξεπλύνουν χρήμα. Άλλες αρνήθηκαν κάθε σχόλιο, ή  υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Προφανώς όλα αυτά, εντάσσονται στο ότι οι Γερμανοί και οι ισχυροί της γης γενικότερα, έχουν επιλεκτική όραση και ακοή. Το ίδιο ισχύει και για το Ζαν-Κλοντ Γιούκερ και το Λιλιπούτειο Λουξεμβούργο, την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης. 

Ο Γάλλος οικονομολόγος, Γκαμπριέλ Ζουκμάν, έχει αποκαλύψει  ότι, σε έξι μόνο φορολογικούς παράδεισους, μεταξύ των οποίων το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και τα νησιά Κέϊμαν, κρύβεται το αστρονομικό ποσό των 4,7 τρισεκατομμυρίων  ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 8% του παγκόσμιου πλούτου, είναι αφορολόγητο και προέρχεται από διάφορες δραστηριότητες, νόμιμες όπως χρηματιστηριακές συναλλαγές ή παράνομες όπως η διακίνηση ναρκωτικών, κλπ.

Σύμφωνα με την έρευνα του νεαρού οικονομολόγου, στην οποία αναφέρθηκε με θαυμασμό ο Πωλ Κρούγκμαν, το ποσό αυτό είναι κρυμμένο σε funds και είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο αφού δε  συμπεριλαμβάνει  ασφάλειες ζωής, πολυτελή σκάφη, σαλέ, πολύτιμα έργα τέχνης, κάτι που θα εκτόξευε το ποσοστό στο 11% του παγκόσμιου πλούτου.

Εξυπακούεται ότι τα ποσά που κρύβονται στο σύνολο των δεκάδων ή και εκατοντάδων φορολογικών παράδεισων, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ, είναι υπερπολλαπλάσια. Έτσι εξηγείται γιατί οι περισσότερες χώρες του κόσμου παρουσιάζουν ελλείμματα στο ισοζύγιο εξωτερικών τους πληρωμών. Το ίδιο αυτό γεγονός εξηγεί τα βαθύτερα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αφού τα κεφάλαια αυτά παραμένουν ακινητοποιημένα και παράλληλα διευρύνουν το τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Όταν συνυπολογιστούν  τα ελλείμματα όλων των χωρών παγκοσμίως, διαπιστώνεται ότι στο σύνολό τους είναι πολύ μεγαλύτερα από τα πλεονάσματα. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι που πηγαίνουν τα πλεονάσματα ;  Η απάντηση είναι απλή. Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο μεταφέρει τα πλεονάσματα μέσα από τις διάφορες κομπίνες των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε χώρες φορολογικούς παράδεισους σε εξωχώριες εταιρείες, οι οποίες  παραμένουν σκοπίμως ανεξέλεγκτες από το διεθνές κατεστημένο των αγορών που επιβάλλει ένα υπερσύστημα «νόμιμης» κλοπής στην παγκόσμια οικονομία.

Ας μη γελιόμαστε. Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι προϊόν και προέκταση της σύγχρονης διεθνούς κλεπτοκρατίας που ευθύνεται για τις παγκόσμιες κρίσεις και τη διόγκωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η ύπαρξή τους εξηγεί γιατί όλες οι χώρες διεθνώς με εξαίρεση την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και ελάχιστες άλλες, εμφανίζουν μικρά ή  τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών τους. Το παράδοξο του θέματος είναι ότι, το παγκόσμιο ισοζύγιο διεθνών συναλλαγών είναι μονίμως και σε μεγάλη έκταση ελλειμματικό. Προφανώς, τα πλεονάσματα κρύβονται επιμελώς στους Φ.Π. όπου λιμνάζουν, αντί να μετατρέπονται σε μοχλό διεθνούς ανάπτυξης και ευημερίας.
Τα αφεντικά του  διεθνούς καζίνο μετά-καπιταλισμού, θα μπορούσαν φυσικά να εξαφανίσουν σε μία νύχτα όλους τους Φ.Π., τα πλυντήρια του μαύρου χρήματος και των αθέμιτων διεθνών συναλλαγών. Αλλά δεν το κάνουν γιατί απλούστατα είναι δικά τους δημιουργήματα και υποκαταστήματα. Εκτός από περιπτώσεις όπως η Κύπρος, η οποία ήταν  ένα αγκάθι στην πλάτη τους για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους λέγεται ότι αφορά τη σύνδεσή της με το ρώσικο μαύρο χρήμα.  Το βασανισμένο νησί, φυσικά δε θα είχε τέτοια ληστρική μεταχείριση αν δεν ανήκε στην ευρωζώνη. Η οποία, αν μη τι άλλο θα όφειλε να είχε επιβάλλει ισότιμη φορολογική μεταχείριση για όποιες μικρές ή μεγάλες εταιρείες δρουν στην επικράτειά της, όπως και ενιαίο σύστημα πιστοληπτικής πολιτικής. Αλλά τα αφεντικά του ευρω-μάρκου, οι Μέρκελ και Σόιμπλε, ενδιαφέρονται μόνο να ελέγχουν το νόμισμα μέσω της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φραγκφούρτη. Και μέσω αυτού να παραγγέλνουν τη  μουσική. Και οι υποτακτικοί να χορεύουν.