Google+ Followers

1 Ιαν 2015

Σύγκρουση Σαμαρά με ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το θέμα του χρέους


Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με άρνηση πληρωμής των τόκων του χρέους και την προοπτική δημοψηφίσματος, ένα θέμα που έχουμε θέσει και εμείς, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το αν άκουσε τη δήλωση  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Βέβαια και τηνάκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας».«Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία»,είπε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο ελληνικός λαός.«Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!», υπογράμμισε.
Οι δηλώσεις Σαμαρά ήρθαν ως επακόλουθο στις δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου που αναφέρθηκε σε διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου του.Στο ερώτημα, μάλιστα, των δημοσιογράφων «αν αυτό είναι πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία» ο κ. Τόλιος απάντησε: «ε, και;».
Στο κείμενο του τελευταίου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόλιος διάβασε επί λέξη: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».
Όταν ρωτήθηκε αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για να το πράξει αυτό, ο Γ. Τόλιος απάντησε ότι και αυτό είναι θέμα ερμηνείας. «Θα πας να κάνεις και μία και δύο επισκέψεις για να κάνεις διαπραγμάτευση. Και αν σου πούνε τέρμα, θα κάνεις μια προειδοποίηση: δεν δίνω τους τόκους. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν εκβιαστούμε, εκτός και αν έρθουμε σε αδιέξοδο. Δεν πηγαίνουμε ούτε να μιλήσουμε φτηνό τσαμπουκά, ούτε να πουλήσουμε αγριάδες».
Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε. Ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει. Σίγουρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον ελληνικό λαό» Ο Γιάννης Τόλιος ανέφερε επίσης ότι οι αντίθετες απόψεςις που εκφέρουν οι Μηλιός και Σταθάκης για το ίδιο θέμα είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσημη ανακοίνωσξη του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει τον Γιάννη Τόλιο αναφέροντας τα ακόλουθα :
Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις «αποκαλύψει». Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας. 
Αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη.Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;

- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/sygkroysi-samara-me-syriza-me-epikentro-thema-toy-hreoys#sthash.u41T12vq.dpuf