23 Ιαν 2015

Οι εκτιμήσεις μας για τις πολιτικές εξελίξεις

Στις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές της 25/1/2015, διαφαίνεται η εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα ανατρέψει το μνημόνιο της καταστροφής και της υποτέλειας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Οι πιθανές εναλλακτικές πολιτικές εξελίξεις διαγράφονται, κατά την άποψή μας, ως εξής :


1)    Το Μάρτιο που λήγουν δυσθεώρητα ελληνικά χρέη, το Βερολίνο θα θέσει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο δίλημμα. Να δεχτεί τις πολιτικές του μνημονίου μέσα στη φυλακή της ευρωζώνης ή να αποτολμήσει τη μεγάλη έξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει λύση για κατάργηση του μνημονιακού μαστιγώματος μέσα στο ευρώ. Αν το καταφέρει αυτό, τότε θα το χειροκροτήσουμε όλοι, ακόμα και εμείς οι σημαιοφόροι της μετάβασης στη δραχμή που θεωρούμε την έκδοση εθνικού νομίσματος, με παράλληλο νοικοκύρεμα και ανάπτυξη της οικονομίας, ως το μοναδικό όχημα για μια ελπιδοφόρα πορεία της χώρας στο μέλλον.
2)    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί τη μνημονική υποτέλεια, τότε μπορεί να προσφύγει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», διασφαλίζοντας ίση μεταχείριση των δύο απόψεων από τα ΜΜΕ. Στην περίπτωση αυτή, πιστεύουμε ότι η άποψη που εκπροσωπούμε και υποστηρίζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θα δικαιωθεί. Με την ίδια άποψη, συμπαρατάσσεται σήμερα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ειδικότερα στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και αλλού. Όπως και σχεδόν όλοι οι διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγοι που θα κληθούν και θα ακουστούν από τον κατατρομοκρατημένο και παραπλανημένο ελληνικό λαό, αποκρούοντας το μονόλογο των χρυσοκάνθαρων Ναιναίκων στα  ελληνικά ΜΜΕ.
3)    Σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα που αποτελεί καίριο δημοκρατικό δικαίωμα και Συνταγματική επιταγή, αν ο ελληνικός λαός επιλέξει με μαζοχιστική μοιρολατρία το ευρώ, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η μια άλλη κυβέρνηση, θα δικαιούται να επιβάλλει όποιο μνημονικό μαστίγωμα επιβάλλει το Βερολίνο. Ιδού λοιπόν η Ρόδος...
4)    Στην περίπτωση που παρ' όλες τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή του μνημονίου, τελικά κάνει στροφή 180 μοιρών και υποταχτεί στην ανελέητη λιτότητα που απαιτεί το Βερολίνο, τότε θα διαψευστούν οι προσδοκίες του ελληνικού λαού  με συνέπεια την κατακόρυφη πτώση της αξιοπιστίας και της εκλογικής του απήχησης σε μονοψήφια ποσοστά. Οι προσωρινοί σημερινοί ψηφοφόροι- και όχι οπαδοί -του ΣΥΡΙΖΑ, θα τον εγκαταλείψουν οριστικά και αμετάκλητα και με μεγαλύτερη οργή απ’ ότι τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
5)    Σε μια τέτοια περίπτωση που απευχόμαστε, υπάρχει η προοπτική για αναγέννηση μιας μεγάλης πραγματικά αντιμνημονιακής παράταξης με  κεντροαριστερό και πατριωτικό προσανατολισμό, απαλλαγμένης από τα βαρίδια των καρεκλοκένταυρων στελεχών που υποδύονται σήμερα δήθεν τους κεντροαριστερούς, ακολουθώντας νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Μια τέτοια νέα παράταξη με στελέχη που διατηρούν υψηλές αξίες, συνέπεια και αρχές, θα δώσει τη μάχη ενάντια στο μνημονιακό μπλοκ με προοπτική να απαλλάξει τη χώρα από την υποτέλεια του Βερολίνου και να ανοίξει μια ελπιδοφόρα σελίδα της χώρας στο μέλλον.
6)    Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά κορυφαίων πολιτικών εξελίξεων και μεγάλων ανατροπών, με πιθανή επανάληψη εκλογικών διαδικασιών και τη διενέργεια δημοψηφίσματος, όπου θα κληθεί να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, αφού ενημερωθεί ισομερώς για όλες τις πιθανές επιλογές και προοπτικές. Θέλουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό μέλλον για την πατρίδα και τα παιδιά μας.

Με δεδομένη την ως άνω πολιτική ανάλυση αλλά και γενικότερες επιφυλάξεις, αποφασίσαμε να στηρίξουμε στις εκλογές της 25/1/2014 τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο μεγάλο ραντεβού του με την ιστορία, θα απαλλάξει τη χώρα από τη μνημονιακή καταστροφή και την υποτέλεια στο Βερολίνο στην πράξη και όχι στα λόγια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μας βρει αντιμέτωπους όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Επίσης, αποφασίσαμε να στηρίξουμε και την ΑΝΕΛ, με την οποία συμπλέουμε σε ορισμένες θέσεις της με αντιμνημονιακό και πατριωτικό προσανατολισμό.

 Τα στελέχη της Κίνησης Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, δεν διεκδικούμε τίποτα εκτός από την ανάσταση και τη σωτηρία της χώρας, που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανατροπή του μνημονίου, τη μετάβαση στη δραχμή,το νοικοκύρεμα και την αυτοδύναμη ανάπτυξη της οικονομίας, την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/oi-ektimiseis-mas-gia-tis-politikes-exelixeis#sthash.GBbVg5lM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου