Google+ Followers

23 Ιαν 2015

“HELLAS-EXIT” η μόνη διέξοδος από το λάκκο των λεόντων


Αθανάσιος Καρανάσιος

Για να προφητεύσουμε με ακρίβεια την πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα, ας λάβουμε τα παρακάτω δεδομένα:  
1ον Πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της Φινλανδίας: "Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην παρούσα πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να πούμε είναι, ότι οι.. δ ε σ μ ε ύ σ ε ι ς.. που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν ..σ ε β α σ τ έ ς.. από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση", απάντησε ο κ. Γιούνκερ ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
2ον Από την πλευρά του ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ, υποστήριξε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί "με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να συμφωνήσουμε σε διαγραφή ή αναδιάρθρωση χρέους στη δεδομένη στιγμή" και συνέχισε: "Μπορούμε να εξετάσουμε διάφορα είδη επιμήκυνσης και διάφορα είδη προγραμμάτων. Εξετάζουμε τρία διαφορετικά σενάρια: Π ρ ώ τ ο ν.. ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν ως έχουν.  Δ ε ύ τ ε ρ ο ν .. να εισέλθουμε σε μακρά περίοδο αστάθειας και θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε όχι το επίπεδο του χρέους αλλά κάτι σχετικό με τη διάρθρωση του προγράμματος. Και ..τ ρ ί τ ο ν,.. μια “βρώμικη” έξοδο. Νομίζω, ότι θα πρέπει να.. α π ο φ ύ γ ο υ μ ε.. μια ..”β ρ ώ μ ι κ η”.. έξοδο με κάθε κόστος."
3ον  Ας μη λησμονούμε, ότι τον Απρίλιο του 2011, ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ , σε επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, απειλούσε  ότι πρωτοβουλίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θα οδηγούσαν σε ..δ ι α κ ο π ή ..της.. χ ρ η μ α τ ο δ ό τ η σ ης ..των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ. 
4ον Ούτε να ξεχνάμε, τον ωμό.. ε κ β ι α σ μ ό.. της 21 Μαρτίου 2013 της ΕΚΤ ενάντια στη ..Κ ύ π ρ ο,.. ότι θα δοθεί ρευστότητα προς τις κυπριακές τράπεζες μέχρι τις  25 Μαρτίου.  Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν, μόνο εάν υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η συνέχεια είναι γνωστή: Η Κυπριακή Βουλή υπέκυψε στο στυγνό εκβιασμό και ψήφισε τα μνημόνια της υποταγής!   
Μετά τα παραπάνω, είναι ευνόητη η πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον: Θα εφαρμοστεί ο ίδιος στυγνός εκβιασμός με το μαχαίρι στο λαιμό σε περίπτωση, που η νέα κυβέρνηση εγείρει αξιώσεις, για διευθέτηση του χρέους, όπως έγινε π.χ. το 1953 με τη Δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.   
Η μόνη απάντηση σε τέτοιο εκβιασμό, είναι η χώρα να μπορέσει να δημιουργήσει δικιά της ρευστότητα, δηλαδή να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα. Μπορεί η Ελλάδα να ξεπέρασε κάμποσες χρεωκοπίες στο παρελθόν. Όμως επέζησε, γιατί είχε το εθνικό της νόμισμα. Ενώ τώρα;;; Συνεπώς, αν η Ελλάδα δεν έχει Σχέδια Β, Γ. Δ, αν δεν έχει το δικό της φρεσκοτυπωμένο χαρτονόμισμα και τη δικιά της δραχμή, είναι καταδικασμένη να σέρνεται και να υποκύπτει στους κάθε κ.κ. Σόιμπλε, Μέρκελ, Γιούνκερ, Στουμπ κ.ά. και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτούς.
Όμως ο  κ. Τσίπρας έχει δηλώσει, ότι όχι μόνο δεν διαθέτει, αλλά και δεν γνωρίζει τι είναι το Σχέδιο Β (στη ΔΕΘ), ότι η χώρα ανήκει στη Δύση και θα παραμείνει στο ευρώ και στην Ε.Ε.. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και προσπαθήσει να μην πειθαρχήσει στις εντολές της ευρωζώνης, τότε πολύ απλά θα κλείσουν οι τράπεζες. Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια. Αυτό ακριβώς το χαρτί της ρευστότητας, είναι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό ατού των δανειστών και της Ε.Ε.. Χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο και μέσα σε μια εβδομάδα το νησί γονάτισε.

Συνεπώς, από τα προαναφερόμενα συνάγεται, ότι η μόνη ενδεδειγμένη και σωτήρια διέξοδος από το λάκκο των λεόντων είναι η τρίτη η “βρώμικη” λύση του Φινλανδού πρωθυπουργού, με όποιες συνέπειες προκύψουν βραχυπρόθεσμα: Τουτέστιν, η έξοδος από τις συμπληγάδες ΟΝΕ και ΕΕ, συνδυασμένη με σχέδια Α, Β, Γ (εθνικό νόμισμα κλπ.) μιας υπεύθυνης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Είναι η πλέον ελπιδοφόρα λύση για την Ελλάδα, που  δεν θέλουν οι κατακτητές της χώρας μας και θέλουν να αποφύγουν, γιατί λόγω συνδρόμου μειονεξίας  μισούν τον Ελληνισμό!
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-tora-i-pote-hellas-exit-i-moni-diexodos-apo-lakko-ton-leonton#sthash.BpvwPFCC.dpuf