17 Φεβ 2015

Τελεσίγραφο Σόίμπλε : Αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ θα υπακούετε στο μνημόνιο και σε εμένα

Συνηθισμένος να αποφασίζει και να διατάζει ο Γερμανός Κάϊζερ, Φόλφαγκ( Λύκος) Σόϊμπλε, το ξεκαθάρισε με μια απλή δήλωσή του : Αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ θα υπακούετε στο μνημόνιο. Μετά τη συνεδρίαση στο Ecofin δήλωσε συγκεκριμένα ότι "είναι απόφαση της Αθήνας  αν θα μείνει στο ευρώ.Ειναι ακόμη ανοιχτό το εάν η Αθήνα θέλει πρόγραμμα ή όχι", ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία ακόμη και στις 27. Μια επέκταση του προγράμματος έχει νόημα μόνο εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να το ολοκληρώσει, τόνισε, προσθέτοντας πώς «θέλουμε ξεκάθαρη δέσμευση σε αυτό». Εάν η Αθήνα δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε, σημείωσε.

Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς εικασίες για το τι θα συμβεί αν το ελληνικό πρόγραμμα δεν ολοκληρωθεί ομαλά, είπε, προειδοποιώντας πάντως πως ό,τι και να συμβεί, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα έλθουν αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις. Σημείωσε πάντως ότι οι αγορές δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής από τη διαμάχη. αυτό δείχνει ότι, οι ¨Εταίροι" μας έχουν προετοιμάσει το έδαφος γαι μια αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπερ-υπουργός Οικονομικών, υπάρχει καθολική ομοφωνία εντός του Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, σημείωσε, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δεν ήταν πολύ επιτυχημένος στο να πείσει τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η δήλωση Σόϊμπλε ξεκαθάρισε για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ποιος κυβερνά την επιλεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη. Η εξέλιξη αυτή που συνοδεύεται με ανάλογες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, δείχνουν το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων. Τώρα η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο απο το να προσφύγει σε δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό με το ερώτημα "ευρώ ή εθνικό νόμισμα¨. Αυτό επιτάσουν οι δημοκρατικές Συναταγματικές και λογικές διαδικασίες. Με τβασική προϋπόθεση ότι τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση θα δώσουν ίδιο χρόνο στην αντιπαρα΄θεση των δύο απόψεων, θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα δόσει την πρέπουσα απάντηση στους βασανιστές του.

 0  0  0 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/telesigrafo-soimple-thelete-na-meinete-sto-eyro-tha-ypakoyete-sto-mnimonio#sthash.jhxtQrb1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου