17 Φεβ 2015

Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει τη συνέχιση του μνημονίου μέσα στον "παράδεισο" της ευρωζώνης

  δημοψήφισμα με το ερώτημα "ευρώ ή εθνικό νόμισμα" στον ελληνικό λαό, ο οποίος οφείλει και μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα του.
Ανακοίνωση για δημοψήφισμα
Η δήλωση Σόϊμπλε στο Ecofin με την οποία απαιτεί τη συνέχιση του μνημονίου για να παραμείνει η Ελλάδα στον "παράδεισο" του ευρώ", ξεκαθάρισε για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ποιος κυβερνά την επιλεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη και ποια είναι η μοίρα που του επιφυλάσσει για το μέλλον του.
Η δραματική αυτή εξέλιξη που συνοδεύεται με ανάλογες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων. Τώρα η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές. Να κάνει "κολοτούμπα" και να διαψεύσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και της κατοχής της χώρας από τους Γερμανούς,, κάτι που όλοι απευχόμαστε και δεν πιστεύουμε ότι θα αποδεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ή να προσφύγει σε  δημοψήφισμα με το ερώτημα "ευρώ ή εθνικό νόμισμα" στον ελληνικό λαό, ο οποίος οφείλει και μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα του.
Αυτό επιτάσσουν οι δημοκρατικές, Συνταγματικές και λογικές διαδικασίες. Με τη βασική προϋπόθεση ότι τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση θα δώσουν ίδιο χρόνο και αποστάσεις στην αντιπαράθεση των δύο απόψεων, θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα δόσει την πρέπουσα απάντηση στους βασανιστές του.

- See more at: http://www.drachmi5.gr/anakoinoseis/dimopsifisma-gia-na-apofasisei-o-ellinikos-laos-thelei-ti-synehisi-toy-mnimonioy-mesa#sthash.bYjOJhhO.dpuf
Μνημόνιο- See more at: http://www.drachmi5.gr/anakoinoseis/dimopsifisma-gia-na-apofasisei-o-ellinikos-laos-thelei-ti-synehisi-toy-mnimonioy-mesa#sthash.JRhycGJt.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου